bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Schalke fyrer hele den sportslige ledelse, men hvem tager over herfra?

Schalke fyrer hele den sportslige ledelse, men hvem tager over herfra?

Schalke 04, Christian Gross

Schalke 04 er i en historisk stor krise med sølle ni point hentet i årets Bundesliga, og klubben ligner på alle måder et hold, der allerede er rykket ned, hvilket senest blev cementeret med ydmygende 5-1-nederlag mod Stuttgart. Det har bestyrelsen taget konsekvensen af og fyret Christian Gross som manager, der på imponerende vis bliver tredje manager til at blive fyret i Schalke – i denne sæson! (David Wagner, Manuel Baum og Christian Gross). Som om dette ikke var nok, har Schalke også fyret sportsdirektør Jochen Schneider, der allerede var sagt op pr. 31. juni, og derudover blev Rainer Widmayer (assistent), Werner Leuthard (fysisk træner) og Sascha Riether (holdkoordinator) afskediget med øjeblikkelig virkning.

Schalke skal nu på udkig efter den femte træner i sæsonen, og dermed tangerer de en Bundesliga-rekord, da de efter MSV Duisburg og Kickers Offenbach bliver den blot tredje klub i Bundesligaen til at opnå denne “bedrift”.

Så hvad nu, Schalke? Bedømt ud fra de officielle udtalelser, skal klubben ud at finde en manager, der ’kigger ud over indeværende sæson og længere frem i tiden’. Dette kan groft set oversættes til, at de kongeblå skal ud og finde en træner, der højst sandsynligvis skal lede holdet i 2. Bundesliga næste år. Lige nu ser det ud til, at der er tre seriøse kandidater på en kommende Schalke-træner.

 

Steffen Baumgart (49 år, Tyskland)

CV: 1. F.C. Magdeburg (2009-2010), SSV Köpernick Oberspree (2014-2015), Berliner AK 07 (2015-2016), SC Paderborn (2017-)

Den tidligere spidsangriber scorede over 150 mål i hans spillerkarriere gennem det tyske ligasystem, og efter støvlerne blev lagt på hylden, begyndte managerkarrieren. Et relativt anonymt CV, men specielt perioden i Paderborn har vist hans kvaliteter. Baumgart sikrede to oprykninger i streg og tog Paderborn fra 3. Liga til det bedste selskab i Tyskland på blot to sæsoner, inden klubben rykkede ud af Bundesligaen sidste sæson. I indeværende sæson frister Paderborn en tilværelse i midten af 2. Bundesliga.

Læs også: Steffen Baumgart – manden der insisterer på at underholde

 

Dimitrios Grammozis (42 år, Tyskland)

CV: VfL Bochum II (2015), Darmstadt 98 (2019-2020)

Grammozis var allerede på tale i vinters, men trak det korteste strå mod Christian Gross. Et relativt ubeskrevet blad, der har brugt det meste af sin trænerkarriere i Bochums ungdomsafdeling i skiftende stillinger.

 

Domenico Tedesco (35 år, Tyskland/Italien)

CV: Erzgebirge Aue (2017), Schalke 04 (2017-2019), Spartak Moskva  (2019-sommer 2021)

Ingen introduktion nødvendig. Tedesco blev på hans to år i klubben en vaskeægte fanfavorit, og han vil huskes for 2018-sæsonen, hvor Schalke blev nummer 2, og spillede 4-4 (ja, den kamp) og vandt med 2-0 mod Dortmund, samtidig med at kvalifikationen til CL blev indfriet. Tedesco blev fyret efter en skrækkelig periode i foråret 2019, og han tog efterfølgende over i russiske Spartak Moskva. Tedesco meldte ud i december 2020, at han ikke ønskede at forlænge sin kontrakt i Rusland, som løber ud i sommeren 2021.

Derudover skal Schalke ud og finde en sportsdirektør, der kan rette op på de seneste sæsonernes forfærdelige indkøbspolitik, der har slået hul i klubkassen og medført, at klubbens finanser styrtbløder. Her nævnes Rachid Azzouzi (Greuther Fürth), Benjamin Schmedes (VfL Osnabrück) og Steffen Korell (Borussia Mönchengladbach) som mulige kandidater men det er uden tvivl en stilling, der indeholder en alenlange liste over svære arbejdsopgaver.

Upåagtet af hvem der bliver den nye mand i det glohede cheftrænersæde, er en ting sikkert; der venter en gigantisk opgave, for at vende traditionsklubben forfærdelige periode rundt.

Vil du læser mere om de strukturelle problemer i Schalke 04, og hvorfor det er gået så galt, så kan du læse en længere analyse her

You may also like
Schalke 04, maskot, Comebacks
Optakt til 8. runde i 2. Bundesliga: Klassisk HSV og Schalke under stregen
Fans, spilletidspunkter, kampprogram, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til 7. runde i 2. Bundesliga: Er HSV igen HSV?
Optakt, Schalke
Bæredygtig stilstand i Schalke 04
Hertha BSC, Olympiastadion, Optakt, Berlin
Optakt til 4. spillerunde i 2. Bundesliga: Den synkende skude i Berlin