bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Ugens duel – Marcel Sabitzer (RB Leipzig) mod Jonas Hofmann (Borussia Mönchengladbach)

Ugens duel – Marcel Sabitzer (RB Leipzig) mod Jonas Hofmann (Borussia Mönchengladbach)

RB Leipzig og Borussia Mönchengladbach har begge vigtige point på spil, når de tørner sammen på lørdag. Duellen på midtbanen mellem Marcel Sabitzer og Jonas Hofmann kan blive afgørende, da de begge to har kvaliteterne til at opgøre opgøret.

Med Bayern Münchens pointtab mod Eintracht Frankfurt er RB Leipzig kommet endnu tættere på Bundesligaens førsteplads. Nu har ‘Die Rotten Bullen’ blot to point op til Bayern, og de kan derfor principielt overhale dem i weekenden.

RB Leipzig står selv over for Borussia Mönchengladbach, der også skal have gang i en vinderstime, hvis de vil holde fast i forhåbningerne om en top fire og Champions League-fodbold til næste sæson.

Det bliver derfor en vigtig kamp på lørdag, hvor en duel på midtbanen kan blive afgørende for kampens udfald. Hos hjemmeholdet har de en stærkt spillende østriger, der faktisk også er holdets topscorer.

Marcel Sabitzer har i denne sæson spillet 18 Bundesliga-kampe, hvor han står noteret for fem mål. Østrigeren kan mange ting på midtbanen, hvor han er en trussel fra distancen, men han er også dygtig til at kreere muligheder for sine medspillere.

I denne sæson har han været arkitekten bag 19 afgørende afleveringer, som har ført til en chance på mål. Det er dog kun lykkedes hans medspillere at score på to af dem, da Sabitzer står noteret for to assists.

Også i hans defensive arbejde har han været vigtig for Leipzig i denne sæson, da han har erobret bolden tilbage på Leipzig-fødder 28 gange i denne sæson. Yderligere bliver Sabitzer kun afdriblet en gang per kamp, viser statistikkerne.

Og disse elementer skal han også have med til weekendens opgør, da han kommer til at have en masse dueller med Gladbachs Jonas Hofmann. Den tyske midtbanespiller har været gæsternes assist-konge, da han har lagt op til ni mål i denne sæson. Det er flest af alle på holdet og en personlig rerkord for Hofmann.

Hofmann er også selv farlig foran kassen, da han fire gange er kommet på tavlen i 16 kampe. Men tyskeren skal også sørge for, at Gladbach kan få lukket Sabitzer ned, men i den del af spillet har Hofmann faktisk haft det svært.

Han er nemlig blevet afdriblet hele 33 ud af 53 gange i denne sæson, hvilket viser, at Hofmann ikke har været Gladbachs bedste kort i defensiven.19 gange har han erobret bolden, og det antal skal helst have vokset sig større i løbet af opgørets 90 minutter.

Der bliver helt sikkert gået til den fra Hofmanns side, da han ikke er bleg for at gå ind i tacklingerne med alt, hvad den kan trække. Det er også en stor modsætning til Sabitzer, der viser, at Hofmann kan få ram på østrigeren i de fysiske dueller.

15 gange har Hofmann begået frispark, og han er selv blevet tacklet 15 gange. Det står i kontrast til Sabitzers tal, da han er blevet sparket ned hele 21 gange, men kun selv begået frispark 11 gange.

Ugens duel.

Statistik i Bundesligaen 2020/2021:

Marcel Sabitzer:

Kampe: 18.
Mål: 5.
Assists: 2.
Succesfulde tacklinger: 22 ud af 40 tacklinger.

Jonas Hofmann:

Kampe: 16.
Mål: 4.
Assists: 9.
Succesfulde tacklinger: 20 ud af 53 tacklinger.

Få spiltips til Bundesligaen hos SpilXperten

 

 

You may also like
Kuttenfans, BVB
Optakt: Borussia Dortmund – Gladbach: Borussia-derby på Mittelklasse
RB Leipzig, Red Bull
Optakt RB Leipzig – Bayern München: Alle gode gange tre for Leipzig?
RB Leipzig, Red Bull
Sæsonoptakt: RB Leipzig – Koster filosofien en plads i Champions League?
Schalke 04, maskot, Comebacks
Optakt: RB Leipzig – Schalke: Rykker Schalke ned igen?