bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 2. Bundesliga > Optakt: FC St. Pauli – Hamburger SV: Formstærke Pauli mod oprykningsivrige HSV

Optakt: FC St. Pauli – Hamburger SV: Formstærke Pauli mod oprykningsivrige HSV

Optakt, Højdepunkter, HSV, St Pauli

Kampfakta:

Spillested: Millerntor-Stadion, Hamburg
Kamptidspunkt: Mandag 20:30
TV: Viaplay

 

Holdnyt:

St. Pauli:

I seneste weekend vandt St. Pauli hjemme på Millerntor mod Darmstadt med 3-2. St. Pauli-træner Timo Schultz har på det sidste virkelig fået gang i holdet, der har vundet seks af sine seneste syv kampe. “Die Kiezkicker” er altså et af de formstærkeste hold i 2. Bundesligaen lige nu, og deres flotte formkurve har gjort, at de lige nu ligger nummer tolv i tabellen med pæn afstand til nedrykning.

Samtidig har St. Pauli lige nu en af ligaens varmeste angribere i Guido Burgstaller. Den tidligere Schalke-angriber har scoret otte mål i sine seneste syv optrædener. Guido Burgstaller var for få sæsoner siden en pænt stor profil i Bundesligaen, men den sidste tid i Schalke var ikke god for østrigeren. Det ser dog ud som om, at han er ved at få karrieren tilbage på rette køl i 2. Bundesligaen, men Burgstallers gode form betyder dog desværre også, at Simon Makienok har fået endnu længere udsigt til spilletid. Danskeren har end ikke været med i truppen de seneste to kampe, og i hele 2021 er det kun blevet til 80 minutters fodbold for den danske angriber.

Til mandagens “Hamburger Stadtderby” sidder Christopher Avevor, Jannes Wieckhoff, Christian Viet, Christopher Buchtmann og Ryo Miyaichi ude med skader.

 

Hamburger SV:

Daniel Thiounes HSV led i sidste spillerunde et opsigtsvækkende nederlag til bundproppen Würzburg Kickers med cifrene 3-2, i en kamp hvor de var bagud med 3-0, inden det lykkedes at bringe lidt spænding ind i opgøret til sidst.

Det er svært at blive kloge på HSV i denne sæson. De har langt hen ad vejen set stærke ud, men de har ikke vundet i deres seneste tre kampe, og man kan ikke lade være med at sidde og frygte lidt på deres vegne, at de kommer til at gøre, som de har gjort de sidste to år og smide oprykningen væk i “Rückrunden”. Udover det har de sidste par derby-opgør ikke været så gode for “die Rothosen”. Siden HSV rykkede ned i 2018, har de mødt bysbørnene fra St. Pauli fem gange, hvor de har tabt to gange og kun vundet en enkelt gang.

Toppen af 2. Bundesligaen er en utrolig tæt en af slagsen, hvor VfL Bochum, Holstein Kiel og Greuther Fürth virkelig udfordrer HSV i kampen om oprykning til den bedste række. Det ser også ud til, at oprykning kommer til at kræve flere point, end det har gjort de sidste par sæsoner, så HSV har ikke råd til en sløv “Rückrunde”, som de har haft de sidste to sæsoner, hvis drømmen om et Bundesliga-comeback for HSV skal blive til virkelighed.

Læs også: Tæt topkamp i 2. Bundesliga – Hvem rykker op?

Til mandagens aftenbrag sidder Rick van Drogelen, Toni Leistner og Klaus Gjasula ude med skader, og Daniel Thioune må også se bort fra Amadou Onana, der sidder ude med karantæne, da han fik rødt kort i sidste rundes nederlag til Würzburg Kickers.

 

Bud på startopstillinger:

St. Pauli: Stojanovic; Ohlsson, Ziereis, Lawrence, Paqarada; Becker, Smith, Zalazar; Kyereh; Marmoush, Burgstaller
HSV: Ulreich; Gyamerah, Jung, Meyer, Leibold; Narey, Hunt, Kinsombi, Dudziak, Kittel; Terodde

 

Dom:

Den er svær at spå om i aften. HSV er det bedre hold, men på det sidste har St. Pauli været i væsentligt bedre form end “die Rothosen”. Samtidig har St. Pauli også på det sidste har haft et ret godt tag på HSV. Vi tror dog, at HSV kommer tilbage på sporet og vinder derbyet med 1-2.

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt
Optakt til 33. runde i 2. Bundesliga: Holstein Kiel i Bundesligaen?
Kampprogram, 2. Bundesliga 2022/23
Andreas Albers og St. Pauli kan rykke op på Volksparkstadion: – Det kunne ikke være skrevet bedre
Optakt, Højdepunkter, HSV, St Pauli, Simon Makienok, Hamborg
​​Optakt til runde 32 i 2. Bundesliga – oprykningsfest på Volkspark?