Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Optakt: Wolfsburg - Stuttgart - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakter > Optakt: Wolfsburg – Stuttgart

Optakt: Wolfsburg – Stuttgart

Wolfsburg

I seneste runde vandt Wolfsburg 1-0 ude over Hamburger SV i hvad der var holdets første sejr i OTTE ligakampe! De to sejrsløse måneder har set holdet rasle nedad i tabellen således at europæisk deltagelse næste sæson nu er udenfor rækkevidde.

Holdet har været en skygge af sig selv siden exiten fra Champions League, blandt andet eksemplificeret ved et 5-1-nederlag til Dortmund og hjemmenederlag til Augsburg.

I front er både Max Kruse og Bas Dost inde i en større formkrise, og målene udebliver derfor.

Tidligere på sæsonen var der ingen tvivl om holdets styrke hjemme på Volkswagen Arena, men her har man ikke vundet i de seneste tre opgør trods overkommelig modstand i Augsburg, Mainz og Darmstadt.

Fans af Wolfsburg kan dog lune sig ved tanken om at dagens modstander er endnu værre kørende, og at man har vundet de sidste otte hjemmekampe mod netop Stuttgart. Spørgsmålet er dog, om spillerne kan svinge sig op til en sidste præstation eller om de er gået på sommerferie.

Til opgøret er Wolfsburg uden Ricardo Rodriguez, men kan ellers stille i tæt på stærkeste. Draxler er på vej tilbage fra en skade og har trænet i midtugen, men en startplads er nok for tidligt.

Stuttgart

Det ser alvorligt ud for Stuttgart, der har tabt de seneste fem kampe i streg og nu skal bruge hjælp for ikke at rykke direkte ned. I forrige spillerunde tabte man 6-2 til den direkte konkurrent Werder Bremen og det har sat holdet i en svær situation, hvor målscorerforskellen nu også taler til nordtyskernes fordel.

I seneste spillerunde fik man en perfekt start hjemme mod Mainz, hvor Christian Gentner bragte holdet foran efter seks minutter, men trods dette formåede man ikke at holde stand og indkasserede et 1-3-nederlag.

Skal man undgå den direkte nedrykning er en sejr over Wolfsburg et krav, og samtidig skal man håbe på, at Eintracht Frankfurt vinder over Werder Bremen. En Werder-sejr kan også vise sig at være en fordel for Stuttgart, men i så fald skal den gerne være med flere mål så Stuttgart kan indhente de seks mål i målscorerforskel, der er til Frankfurt. Uafgjort mellem Werder og Frankfurt er ubrugeligt i og med Stuttgart så skal vinde med otte mål over Wolfsburg.

Skal man finde et par lyspunkter for Stuttgart (og dét er svært), kan man hæfte sig ved, at holdet sæsonen igennem faktisk har været hæderlige til at skabe målchancer og at de især kan true på omstillinger. Wolfsburg giver ofte mange chancer væk og er knap så gode til at forsvare mod kontraspil, så her har Stuttgart en mulighed.

Til gengæld er Stuttgart så svækket af et par fravær. Toni Sunjic og Serey Dié er begge ude.

Bud på startopstillinger

Wolfsburg: Casteels – Träsch, Naldo, Dante, M. Schäfer – Seguin, Luiz Gustavo – Vieirinha, Arnold, Schürrle – M. Kruse

Langerak – Großkreutz, Schwaab, Baumgartl, Insua – Rupp, Gentner – Maxim, Didavi, Kostic – Harnik

Vidste du, at…

Stuttgart har ikke lukket så mange mål ind som i år (72) siden man i 1974/75 rykkede ned og indkasserede 79 mål. Dengang tog det to år før Stuttgart var tilbage i Bundesligaen.

Dom

Stuttgart har alt at spille for, men spørgsmålet er om evnerne rækker ligeså langt som motivationen? Wolfsburg i denne forfatning bør være til at slå under normale omstændigheder, men Stuttgart har været forfærdeligt spillende. Vi tror på 1-1.

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!