bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 2. Bundesliga > Optakt: Werder Bremen – Hamburger SV: Nordderby på næstbedste klasse

Optakt: Werder Bremen – Hamburger SV: Nordderby på næstbedste klasse

Optakt, højdepunkter, Werder Bremen, Hamburger SV, Nordderby

To af Tysklands mest traditionsrige klubber tørner lørdag aften sammen i det, der er det første Nordderby i 2. Bundesliga-sammenhæng. Werder Bremen har historisk set overhånden, men kan de fastholde momentum mod et HSV-mandskab, der kommer med selvtillid i bagagen efter en sejr i sidste sekund?

 

Kampfakta
Spillested: Wohninvest Weserstadion, Bremen
Kamptidspunkt: Lørdag, kl. 20.30
Tv: TV3 Sport

 

Holdnyt

Werder Bremen

Werder Bremen er sluppet fornuftigt fra de seks første opgør i 2. Bundesliga, hvor de har vundet tre kampe, spillet to uafgjorte, mens man kun har tabt en enkelt opgør, som var til SC Paderborn.

Den nogenlunde start bringer Markus Anfangs mandskab op på tredjepladsen i 2. Bundesliga inden lørdagens Nordderby mod HSV på Wohninvest Weserstadion.

I den seneste spillerunde blev Werder Bremen den helt store vinder af de øvrige tophold, da de var det eneste mandskab, der formåede at vinde deres respektive kamp, hvilket altså bragte dem op på tredjepladsen. Opgøret mod Ingoldstadt blev vundet med 3-0, og det var tredje kamp i træk, at Werder-mandskabet holdt buret rent.

Den suveræne føring, som kom efter 48 minutters spil, betød også, at de medrejsende Werder-tilhængere allerede efter en times spil begyndte at fokusere på lørdagens Nordderby. ”Wir wollen den Derbysieg”, lød det fra udebaneafsnittet, og at hive sådan en hjem har Werder faktisk formået at gøre flest gange af de to klubber.

Historisk set er det nemlig Werder Bremen, der har overtaget i Nordderby-sammenhæng, hvor Werder står noteret for 46 sejre i 120 indbyrdes opgør, mens HSV kun har vundet de 38, og 36 kampe er endt uden vinder.

Werder Bremen kan man derfor være fristes til at kalde favoritter i lørdagens Nordderby, da de er ubesejret i de seneste fire indbyrdes opgør, mens de også er bedre kørende lige pt. end rivalerne.

Men Markus Anfang må dog se bort fra rutinerede Ömer Toprak, der har problemer med læggen, mens Agu, Bittencourt og Dincki alle tre er på vej tilbage fra deres respektive skader.

  

HSV

Efter 108 indbyrdes kampe, hvor både Werder Bremen og HSV var at finde i Bundesligaen, møder de to rivaler for første gang hinanden i 2. Bundesliga-sammenhæng. Det er to klubber, der tilsammen har vundet ti mesterskaber, ni pokaltitler og tre Europa Cup-trofæer, så et eller andet sted er det jo paradoksalt, at det ikke er en Bundesliga-kamp.

Men man kan ikke blive ved med at leve på fortidens resultater, det har lørdagens gæster for alvor mærket i de senere år.

HSV kan heller ikke ligefrem trøste sig med at se tilbage på de seneste møder med Werder Bremen, da havnebysklubben ikke har vundet de seneste fire derbys. Vi skal helt tilbage til april 2016 for at finde den seneste HSV-sejr i et Nordderby, hvor Pierre-Michel Lassoga naturligvis stod for en Doppelpack.

Men tilbage til nutiden, så fik HSV en 2-1-sejr hjemme mod SV Sandhausen, hvor hjemmeholdets tilhnængere for en gangs skyld kunne mene, at marginalerne var på deres side. For godt nok kom HSV foran 1-0 på en straffesparksscoring og var endda en mand i overtal de sidste tyve minutter, men det ændrede ikke på, at gæsternes Janik Bachmann udlignede tre minutter før tid.

Men i dommerens sjette tillægsminut dukkede Moritz Heyer frem i feltet, og han sendte hjemmeholdets fans i ekstase med en scoring til slutresultatet 2-1.

HSV har dog været ustabile, og derfor er de også placeret på 9. pladsen i 2. Bundesliga, dog kun med fire point op til ligaens førerhold, SSV Jahn Regensburg. Intet er langt fra afgjort endnu, men der er ingen tvivl om, at en sejr i lørdagens Nordderby vil gøre underværker – ikke mindst for fansene, der tørster efter en sejr.

Men selvom sæsonstarten har været en rutschebanetur, så er det bestemt ikke, fordi HSV-mandskabet ikke har efterladt alt ude på grønssværen. HSV er nemlig det hold i 2. Bundesliga, der har løbet flest kilometer i de første seks spillerunder, hele 709.6 km. er det blevet til.

Der skal også en stor energiudladning til lørdag, hvor HSV-træner Tim Walter dog har flere spillere, som han ikke kan have med i sine overvejelser til Norddeby nr. 121. Det drejer sig om Stephen Ambrosius og Josha Vagnoman, der begge er skadede og i stedet må støtte deres holdkammerater fra tilskuerpladserne.

 

Karantæner

Werder: Ingen
HSV: Ingen

 

Bud på startopstillinger

Werder: Zetterer – Weiser, Veljkovic, L. Mai, A. Jung – C. Groß – Rapp, N. Schmidt – Schmid, Nankishi – Ducksch
HSV: Heuer Fernandes – Gyamerah, David, Schonlau, Leibold – Meffert – Kinsombi, Heyer – Jatta, Glatzel, Kittel

 

Vidste du, at..:

Werder Bremen er det hold, som har spillet flest Bundesliga-kampe? Nemlig hele 1934 af slagsen, men nu skal de altså vænne sig til en ny tilværelse i 2. Bundesliga. HSV er nr. 3 på listen med 1866 kampe i landets bedste række.

 

Dom

Vi har efterhånden slået fast, at Werder Bremen er bedst kørende, når det kommer til de seneste Nordderby-opgør. Vi tror på en intens affære, hvor opgøret lige så godt kan ende uden vinder, 2-2.

Få spiltips til tysk fodbold hos SpilXperten

You may also like
Andy Brehme, Kaiserslauterne
Optakt til runde 23 i 2. Bundesliga: Steffen Baumgart til HSV og farvel til Andy Brehme
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til 22. runde i 2. Bundesliga: Nye trænere i Kaiserslautern og HSV
Sæsonoptakt, Bayer Leverkusen
Optakt: Bayer Leverkusen – Bayern München: Den tidlige duel om die Meisterchale
HSV, Højdepunkter, Optakt, Hamburger SV
Optakt til 21. runde i 2. Bundesliga: Hamburg-klubber i udbrud?