bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Borussia Dortmund – 1. FC Union Berlin

Optakt: Borussia Dortmund – 1. FC Union Berlin

Dortmunds fans, spilletidspunkter, optakt

Kampfakta:

Spillested: Signal-Iduna-Park, Dortmund
Kamptidspunkt: Søndag 17:30
TV:  TV3 Max

 

Holdnyt:

Borussia Dortmund:

BVB vandt de tre point i en tidlig kandidat til årets kamp, da de sidste lørdag på udebane slog Leverkusen med 3-4.

Hvordan ser Dortmund ud her efter de første par kampe? Det er virkeligheden ikke så let at svare på. De har hentet ni point efter de første fire runder, og de ligger på tabellens tredjeplads. Udover det vandt de i onsdags også deres første kamp i Champions League med 1-2 over tyrkiske Besiktas. På papiret kunne man da derfor godt sige, at Marco Rose og Dortmund har fået en god start, men der er en elefant i rummet, som efterhånden har været der i en del sæsoner. Defensiven.

Dortmund har efter de første fire runder allerede lukket ni mål ind, hvilket gør, at de sammen med Stuttgart har lukket tredjeflest mål ind i ligaen. Kun Greuther Fürths og Hertha BSC’s bagkæder har lukket flere mål ind Dortmunds. Det er tankevækkende, og det er grunden til, at Dortmund trods en på papiret fin start ikke ligner en mesterskabskandidat. Det kan selvfølgelig ændre sig, men det har bare været akilleshælen i flere sæsoner. Dortmunds offensiv har som altid været i hopla, men de lukker alt for mange mål ind.

Til søndagens aftenkamp mangler Marco Rose Mateu Morey, Emre Can, Dan Axel Zagadou, Giovanni Reyna, Soumalia Coulibaly og Marcel Schmelzer.

 

FC Union Berlin:

I sidste weekend var det målmændenes eftermiddag på Stadion An der Alten Försterei, da både en storspillende Andreas Luthe i Union-målet og klubbens tidligere målmand Rafael Gikiewicz i Augsburg-målet sikrede en 0-0 mellem deres to hold.

Union Berlin 2020/21 var et eventyr, og indtil videre har klubben fra den østlige del af hovedstaden også fået en fornuftig start, og de har efter de første fire runder stadig det første nederlag til gode. Af de fire kampe har tre af dem dog været pointdelinger, og hvis det bliver en tendens i løbet af sæsonen, kan “die Eisern” stadig nå at få problemer. Det ser dog indtil videre fornuftigt ud for Urs Fischers mandskab der dog ikke fik nogen god start på Conference League, da de torsdag tabte ed 3-1 ude mod Slavia Prag. Sidder den kamp lidt i benene for gæsterne?

 

Bud på startopstillinger:

Borussia Dortmund: Kobel; Meunier, Akanji, Hummels, Guerreiro; Bellingham, Witsel, Brandt; Reus; Malen, Haaland
Union Berlin: Luthe; Friedrich, Knoche, Baumgartl; Ryerson, Öztunali, Khedira, Haraguchi, Gießelmann; Becker; Awoniyi

 

Dom:

Vi tror, at Dortmund er en for stor mundfuld for Union, og vi tror derfor, at “die Eisern” indkasserer sæsonens første nederlag med cifrene 3-2.

 

Få spiltips til Bundesligaen hos SpilXperten

You may also like
HSV, Hamburger SV, Mikkel Kaufmann, 2. Bundesliga
Optakt til 34. runde af 2. Bundesliga: Hvem følger Schalke op i Bundesligaen?
Corona virus, Ingen tilskuere, optakt
Optakt: Bayer 04 Leverkusen – SC Freiburg – Kan Streich føre Freiburg i Champions League
Optakt, Borussia Dortmund, fodboldrejse, spilletidspunkter
Optakt: Borussia Dortmund – Hertha BSC – Redder Magath Hertha fra Relegation, når Erling Haaland takker af?
optakt, Hertha
Optakt: Hertha BSC – Mainz: Mission Magath ser ud til at lykkes