bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Werder Bremen – Hamburger SV

Optakt: Werder Bremen – Hamburger SV

Optakt, Werder Bremen, tilskuere, 2. Bundesliga

Nordderby er altid noget specielt, og lørdagens 120. af slagsen gennem tiden er bestemt ingen undtagelse. HSV er i kæmpe problemer, mens Werder med en sejr kan slå et afgørende hul ned til bunden og netop HSV.

Kampfakta:

Spillested: Weser-Stadion, Bremen
Dommer: Zwayer
Kamptidspunkt: Lørdag, kl. 18.30

Holdnyt:

Werder Bremen:

Werder er småfavoritter til at tage sejren i lørdagens Nordderby, men faktisk kommer de med et nederlag i bagagen. Sidste uge tabte Delaney og Bremen nemlig til Freiburg med 1-0. Det nederlag brød ellers den gode stime, som Werder var inde i, da de var ubesejret i tre kampe. Netop den gode stime har bragt dem op på 15. pladsen i ligaen, men Mainz ligger hele tiden og puster dem i nakken, da de også har 23 point. En sejr i lørdagens Nordderby – og pointtab til Wolfsburg, vil dog give lidt luft til Kohfeldts mandskab, der så vil rykke en plads op i tabellen.

Et Nordderby er altid noget specielt, derfor kan vi også forvente en vild fight i hver en duel, og det er bla. noget, som danske Thomas Delaney er garant for. Tidligere i sæsonen mødtes de to mandskaber i havnebyen, hvor det hele endte med en nulløsning, og vi kan nærmest kun håbe på en bedre kamp denne gang.

Én af de problemer, som lørdagens hjemmehold har haft, har været at score nok mål til at vinde kampene. Det har altså også betydet, at de kun har vundet fem kampe i dette års Bundesliga, mens det er blevet otte uafgjorte kampe.

Faktisk spillede Werder en hel måned i september uden at score et eneste mål i fem kampe. Generelt er det kun Max Kruse, som sådan rigtig har haft tur i den målmæssigt, men han har endnu ikke været helt oppe at ringe endnu. Det kan også godt ses på statistikkerne, da Thomas Delaney faktisk er den spiller, der har skudt mest på mål for Werder. 41 gange er det blevet til for den danske midtbanespiller.

Stabilitet har Werder dog faktisk haft i denne sæson, men det har ikke været den positive form for stabilitet. Klubben mod nord har nemlig været på 16., 17. og 18. pladsen i store dele af sæsonen, men efter sejren i 21. spillerunde over Schalke hoppede de for første gang op på 15. pladsen. Generelt har det været en tendens, som vi flere gange har set i denne sæson, nemlig at holdene der var med i den gode ende i sidste sæson, nu er at finde i bunden af ligaen.

En sejr over ærkerivalerne fra HSV vil ikke bare betyde tre point, det vil også give selvtillid inden et par vigtige kampe mod Gladbach, Köln og ikke mindst Augsburg. Som det kan ses på programmet, så er de kommende kampe mod andre bundhold, og det betyder altså, at en sejr over HSV kan være med til at starte en god stime for Werder-mandskabet.

For fansene er det klart også den vigtigste kamp på sæsonen. De må dog se langt efter Michael Zetterer, Ole Käuper og Fin Bartels, der alle er ude med skader.

Hamburger SV:

Det er ved at være sidste udkald for traditionsklubben HSV, hvis ikke uret på Volksparkstadion snart skal stoppes. Holdet længst mod nord er inde i en utrolig dårlige periode, hvor det ikke er blevet til sejr i ti kampe i streg. Sidste rundes kamp blev tabt til Leverkusen fra den bedre halvdel af ligaen, og det skal dog siges, at HSV de sidste fire kampe har mødt top-8 hold.

Det forklarer dog ikke, at de tabte det yderst vigtige opgør tidligere i år til Köln – endda på hjemmebane. Det betyder altså også, at HSV inden Nordderby indtager 17. pladsen i ligaen, og som den skarpe læser måske har opdaget, så betyder den plads altså direkte nedrykning.

Der har generelt været stor rotation på ledelsesgangene i Hamburg, hvor der altså tidligere i år kom ny træner i form af Bernd Hollerbach. Det er dog ikke kun på trænerbænken, at der er kommet nye ansigter, også på præsidentposten er der kommet en ny mand til. Tidligere på ugen blev Bernd Hoffmann nemlig valgt til ny præsident i klubben, som de fleste i Tyskland i øjeblikket omtaler.

Siden Hollerbach kom til har HSV´s spil faktisk set fornuftigt ud, og de gjorde det bestemt godkendt mod Leipzig og Dortmund, og det udmøntede sig også i et point mod Leipzig i Hollerbachs debut som træner.

Ligesom det for Werder Bremen har været et problem at lave mål, så har HSV i den grad haft samme problem. Topscoreren i klubben heder Filip Kostic, og han har altså kun lavet sølle fire mål, og det vidner bare om, hvor svært de offensive spillere har haft det.

Én af de få lyspunkter i Hamburg er dog unge Jann-Fiete Arp, som med tiden nok skal blive et stort talent, men om det er i HSV, at han skal udfolde det, kan man måske stille spørgsmål ved. Hvis HSV skulle rykke ud, vil det nemlig ikke rigtig give nogen mening for sådan en talentfuld spiller at spille i 2. Bundesligaen, da han er særdeles attraktiv for andre topklubber.

Fansene i Tysklands andenstørste by er også ved at blive utålmodige, og ved sidste hjemmekamp mod Leverkusen mødte et truende banner spillerne.

”Inden uret går i stå, jager vi jer gennem byen”, lød budskabet på et banner blandt de mest entusiastiske HSV-fans. Det var også noget, som Hollerbach efter kampen bemærkede, hvor han bla. fortalte, at det ikke lige var, hvad holdet havde brug for.

Selvom nogle fans viste stor frustration, så er der ingen tvivl om, at både Werder- og HSV-fansene vil gøre alt for at skabe en kanon stemning til det 120. Nordderby. Generelt har Hamburg-spillerne virkelig brug for al den støtte, som de kan ønske sig, da de to næste opgør er yderst vigtige for deres sæson. Først står den altså lørdag på Werder Bremen, og weekenden efter møder de hjemme Mainz i endnu en vigtig bundduel.

I midtugen fik HSV dog endnu et gok i nøden, da midtbaneprofilen Lewis Holtby stødte sammen med en holdkammerat til træning og fik en rift i sit ben. Hvor lang tid tyskeren er ude er endnu uvist, men det er næsten sikkert, at han ikke vil få indflydelse på opgøret i Bremen. Udover Holtby, så må Hollerbach i sit første Nordderby også undvære Albin Ekdal og Nicolai Müller, der begge stadig kæmper en kamp for at komme tilbage fra en henholdsvis ankel- og korsbåndsskade.

Karantæner:

Bremen: Ingen
Hamburg: Ingen

Bud på startopstillinger:

Werder: Pavlenka – Gebre Selassie, Veljkovic, Moisander, Augustinsson – Bargfrede – Delaney, M. Eggestein – Gondorf, Kainz – M. Kruse
HSV: Mathenia – Mavraj, K. Papadopoulos, van Drongelen – G. Sakai, Jung, Walace, Douglas Santon – Hunt, Kostic – Wood

Vidste du, at..?:

det er Werder Bremen, der har overhånden, når det kommer til indbyrdes kampe i Bundesligaen? 38 gange er Werder nemlig gået fra Nordderby med en sejr, mens HSV ”kun” har vundet 34 opgør.

Dom:

Det bliver nok ikke den smukkeste fodboldkamp, men til gengæld kan vi håbe at se spillere, som knokler en hvis legemsdel ud af bukserne i samtlige minutter. Det hold, der får det første mål vil få en kæmpe fordel, og vi tror derfor på en 1-0-sejr til hjemmeholdet, Werder Bremen, og så har man jo også lov til, at håbe på

Drømmer du om en tur til Werder Bremen og et evt Nordderby, så kan du hos vores samarbejdspartner netop nu får tre uforpligtende tilbud på billetter. Se mere her

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
HSV, Hamburger SV, Nur der HSV
HSV får UEFA til at ændre Målhymne til EM
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt
Optakt til 33. runde i 2. Bundesliga: Holstein Kiel i Bundesligaen?