bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: FC Bayern München – Hertha BSC

Optakt: FC Bayern München – Hertha BSC

Optakt, Bayern München, øl på stadion

Hovedstadsklubben fra Berlin skal forsøge at levere den store overraskelse, når de drager til München og møder de mægtige sydtyskere, der endnu ikke har tabt point på hjemmebane under Heynckes.

Kampfakta:

Spillested: Allianz Arena
Dommer: Guido Winkmann
Kamptidspunkt: Lørdag 15.30

Holdnyt

FC Bayern München

Sydtyskerne har på ny gang i en dominerende sæson, hvor de suverænt ligger på førstepladsen. Bayern München har nitten point til Dortmund på andenpladsen og er startet det nye år som ubesejrede. Dette skyldes til dels, at holdet har fået gang i målformen og har lagt ud med at score to mål i hver kamp efter vinterpausen. Defensivt har det haltet lidt, og Bayern har kun holdet nullet en enkelt gang i de seneste seks kampe i Bundesligaen. I 2018 har holdet lukket syv mål ind, hvilket er to flere end rundens modstander fra Berlin.

Efter midtrundens kamp hvor de fik det ene ben i næste runde af Champions League efter 5-0 mod Besiktas, er det et formstærkt og selvtillidsfyldt hold, der er klar til weekendens runde. Det er dog værd at bemærke, at sydtyskerne har haft det svært mod Hertha BSC i de seneste to opgør, hvor det kun er blevet til uafgjort. Kampene blev dog spillet på Olympiastadion i Berlin, hvor Berlinerne er stærke, men der er derfor en sjælden revanche til gode for Bayern München. Det hører dog til sjældenhederne, at Hertha får point mod sydtyskerne, og på hjemmebane er Bayern ubesejerede mod Berlin i over 40 år, og de har ikke tabt de sidste tretten opgør mod Hertha. Her er det blevet til elleve sejre og to uafgjorte.

En af profilerne til kampen er ligaens topscorer Robert Lewandowski, som kan stå foran en begivenhedsrig lørdag. I sæsonens elleve hjemmekampe har han minimum scoret en gang, og scorer han igen slår hans den historiske Bundesliga-rekord sat af Jupp Heynckes og Gerd Müller. Polakken står også til at spille sin Bundesligakamp nummer 250, hvor det indtil nu er blevet til 171 scoringer. Dette er kun Gerd Müller som har præsteret bedre, da han scorede 216 mål i sine første 250 kampe.

Jupp Heynckes må undvære James Rodriguez og Manuel Neuer, mens det forventes, at Ribery og Robben er tilbage på holdets kanter.

Hertha BSC

Berlinerne ligger aktuelt på ellevte pladsen og står overfor svær kamp for at bevare pladsen. Håbet kan findes i, at de er den eneste nuværende Bundesliga-klub, der har scoret mod Bayern München i deres sidste to Bundesligakampe. Modsat sidste sæson hvor holdet var et af de dårligste på udebane og kun sikrede sig tolv point, har holdet været mere stabil med fjorten point i indeværende sæson. På fremmed græs har Hertha BSC kun tabt en af de sidste otte kampe.

Mens hovedstadsklubben sluttede 2017 godt af med tre sejre i de sidste fem kampe, er de kommet svingende ud til det nye år, hvor det kun er blevet til en sejr, tre uafgjorte og to nederlag. Sejren kom i Leverkusen, men i seneste kamp kunne de ikke holde kadencen og skuffede hjemme ved at tabe 2-0 til nedrykningsaspiranterne Mainz 05. Det ligner derfor en sæson i midten for Den Gamle Dame, men der er ikke mange point, der adskiller dem fra toppen og bunden. Hertha BSC har syv point op til Schalkes adgangsgivende plads til Europa og Mainz på sekstendepladsen.

Dardei kan glædes ved, at Weiser er sine ankelproblemer kvit og han vendte tilbage til holdtræning onsdag, men kampen kommer formentlig for tidligt til en plads i startopstillingen. Træneren må stadig undvære anføren og topscorer Ibisevic, samt Maier, Kurt og Schieber.

Karantæner:

FC Bayern München: Ingen
Hertha BSC: Ingen

Bud på startopstillinger:

FC Bayern München: Ulreich – Kimmich, Süle, Hummels, Alaba – Javi Martinez – T. Müller, Vidal – Robben, F. Ribery – Lewandowski
Hertha BSC: Jarstein – Pekarik, Stark, Torunarigha, Plattenhardt – Lustenberger, Skjelbred – Lazaro, Darida, Leckie – Selke

Vidste du, at…:
efter holdenes første kamp i Berlin var Bayern München fem point bag Dortmund? Men så kom Jupp Heynckes og resten kan ses på tabellen…

Vidste du også, at Hertha BSC efter 23 runder har en målscore på 30-30 med 30 point?

Dom:
Der er ikke noget, der tyder på, at Bayern Münchens suveræne stime på hjemmebane over Hertha BSC bliver stoppet i denne omgang. De ydmygede i midtugen Besiktas og kommer strålende ind til lørdagens kamp, mens Berlinerne ikke har fundet stabiliteten i sæsonen. Sydtyskerne vinder kampen 3-1.

Vil du en tur til Allianz-Arena og München, så kan du hos vores samarbejdspartner få tre uforpligtende tilbud på billetter. Se mere her

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!