bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: VfB Stuttgart – Dortmund (uge 28)

Optakt: VfB Stuttgart – Dortmund (uge 28)

Ovenpå en veloverstået Englishe Woche er der igen Bundesliga-bold denne weekend, hvor hold der ikke vant til midtugekampe nok kan mærke i benene, at det er tredje spillerunde på kun en uge.

Stuttgart havde en gylden mulighed for at sikre sig tre vigtige point mod nedrykningskonkurrenterne fra Nürnberg, der var ramt af mange fravær. Det glippede dog og man måtte tage slukøret hjem ovenpå et 0-2-nederlag.

Det resultat sendte Stuttgart ned under stregen, a-point med HSV på relegationspladsen og to point efter Freiburg og Nürnberg på den sikre side.

Nu står man så over for et møde med Dortmund, der fik 0-0 i midtugen mod Schalke i et intenst Revierderby. Det omvendte opgør tidligere på sæsonen (6-1 til Dortmund) lover ikke godt for Stuttgart, men der er dog et par ting man kan lune sig ved.

For det første har Stuttgart hentet point mod Dortmund i fire af de seneste seks indbyrdes møder. Hvem husker f.eks. ikke den utrolige 4-4-kamp på Signal Iduna Park? For det andet har Dortmund ikke holdt et så højt niveau på det seneste, primært på grund af skader og fravær blandt mange af spillerne. For det tredje, og måske mest interessante, så har Dortmund en yderst vigtig Champions League-kamp mod Real Madrid i næste uge. Dortmundtruppen er i forvejen ikke bred og de mange skader tærer på spillerne.

Når alt dette er sagt, er det dog et Dortmund-hold i favoritrollen vi har med at gøre. Stuttgarts defensiv har vist skrøbelig flere gange i løbet af sæsonen, og man er blandt flere ting utrolig dårlig til at dæmme op for stikninger ind bag forsvarskæden – et af Dortmunds foretrukne angrebsmønstre.

Forvent derfor en kamp med Dortmund på bolden og et måske nervøst Stuttgart-hold, der primært vil forsøge sig på omstillinger. Mål er også i sigte: 8 af de seneste 9 Dortmundudekampe er gået over 2,5 mål mens 6 af de sidste 7 indbyrdes kampe i Stuttgart også har set flere end to scoringer.

Bud på startopstillinger

Ulreich – Schwaab, Rüdiger, Niedermeier, G. Sakai – Gentner, Boka – Harnik, Traoré, Rausch – Ibisevic

Weidenfeller – Piszczek, Sokratis, Hummels, Durm – Kehl, Sahin – Großkreutz, H. Mkhitaryan, Reus – Lewandowski

Hold øje med

Traoré – Havde en stor kamp sidste weekend og spiller for at vise sig frem for en ny arbejdsgiver efter sæsonen. Har haft sine op og nedture, men har lidt X-faktor når det kører for ham. Mod Dortmund forventes han at få en mere central plads bag Ibisevic.

Mkhitaryan – Har virkelig oppet sig på det seneste og er begyndt at levere både mål og assists efter en lang tørkeperiode. Skal i fremtiden tage mere ansvar og kan ligeså begynde på det nu.

You may also like
Tyske ord, udtryk, sprogblomster
Tyske sprogblomster – de bedste, tyske fodboldudtryk
Bulipod ep. 12 – Dansker-invasion, Schweinsteiger og de største, tyske handler
Farvel til den store Bastian
Fremtidens mænd – et kig ind i krystalkuglen