bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Union Berlin – RB Leipzig: Slaget om Østtyskland

Optakt: Union Berlin – RB Leipzig: Slaget om Østtyskland

Optakt, Union Berlin

Union Berlin skal forsøge at gøre det onde ved RB Leipzig, der har fået et katastrofal dårlig start på denne Bundesliga-sæson efter Julian Nagelsmann-æren. Leipzig skal hænge deres hat på Christopher Nkunku, der er i topform, mens Union omvendt har et sammentømret hold, der godt kan gøre det til en kamp om dueller og fight.

 

Kampfakta

Spillested: Stadion An der Alten Försterei, Berlin
Kamptidspunkt: Fredag, kl. 20.30
Tv: TV3 Max

 

Union Berlin

Det var med ansigtet i hænderne og hovedet kiggende ned i græsset, da Union Berlin i den seneste spillerunde gik fra banen i Frankfurt. Her havde Urs Fischers mandskab ellers arbejdet sig tilbage i opgøret og fået udlignet til 1-1, men i det femte tillægsminut dukkede Evan N’Dicka op for Frankfurt, og så måtte Union tage tomhændet hjem til hovedstaden.

Generelt er Union gået lidt i stå efter en ellers rigtig god sæsonstart, da man i de seneste fem Bundesliga-opgør kun har formået at vinde en kamp, spille to uafgjorte og tabt to kampe. Det bringer Union op på 20 point for 13 kampe, hvilket er nok til en 6. plads.

MEN der er tæt på dødt løb i sub-toppen, og derfor er hvert et point i øjeblikket altafgørende, da der kun er to point mellem Union på 6. pladsen og Frankfurt på 11. pladsen.

Vigtigheden af fredagens opgør, hvor Union har hjemmebanefordelen, mod RB Leipzig kan ikke understreges nok, da tre point til die Eisernen vil give dem et pusterum. Hjemme på Stadion An der Alten Försterei har Union Berlin kun tabt en kamp i denne sæson, hvilket var til Bayern, ellers har man faktisk fået point hver gang siden 19. september 2020, når man har spillet foran egne fans.

Dem er der lidt færre af end normalt grundet corona-restriktioner, så der må kun blive lukket 13.506 tilskuere ind på det charmerende stadion i hovedstaden.

Fredag aften kommer Urs Fischers mandskab på en hård prøve mod et Leipzig-mandskab, der modsat Union har været langsomme startere. Urs Fischer kan dog se frem til, at han har hele truppen til rådighed, hvilket ikke helt er den samme historie i Leipzig-lejren.

 

RB Leipzig

Yussuf Poulsen og resten af Leipzig-mandskabet hænger i bremsen i denne sæson, det er ingen hemmelighed. Efter den flotte 2-1-sejr mod Dortmund i begyndelsen af november måned, har Leipzig ikke formået at holde snuden i samme spor.

Siden er det nemlig blevet til to nederlag mod hhv. Hoffenheim og Leverkusen, hvilket i hvert fald har indikeret, at vi ikke skal regne med Leipzig som en kandidat til topstriden i denne sæson. Leipzig har samtidig endnu ikke formået at vinde udenfor RedBull Arena, og det er et kæmpe problem for Jesse Marsch, der efterhånden kan mærke varmen i trænersædet.

Foruden de resultats- og spillemæsige problemer må Marsch også slås med en skadesliste, der bliver længere og længere. Og det er ikke, hvem som helst, der sidder udenfor i øjeblikket. Danske Yussuf Poulsen er lægskadet, mens Marco Halstenberg og Dani Olmo også begge sidder ude med skader. Det må give nogle søvnløse nætter hos Marsch, der har offensive problemer uden Yussuf Poulsen. Godt nok er man i besiddelse af André Silva, men Leipzig mangler en partner i front til portugiseren. Det må derfor forventes, at Marsch går tilbage til en 4-5-1-formation med Silva på toppen, efter man ellers forsøgte sig med en 4-3-1-2-opstilling i Frankfurt.

Man kan derfor hurtig fristes til at tro, at alt bare ser sort ud hos RB Leipzig, men sådan er det ikke helt. Et af sæsonens helt store lyspunkter har været den franske kreatør Christopher Nkunku, der har været involveret i 37,5% af alle Leipzig-mål i indeværende sæson.

Det bliver også Nkunku, der skal forsøge at fodre André Silva i fredagens opgør i hovedstaden, hvor Leipzig skal forsøge at rette op på klubbens dårligste sæsonstart i Bundesliga nogensinde.

 

Karantæner

Union Berlin: Ingen
RB Leipzig: Ingen

 

Bud på startopstillinger

Union: Luthe – Friedrich, Knoche, Baumgartl – Trimmel (c), Khedira, Prömel, Gießelmann – Haraguchi – Kruse, Awoniy
Leipzig:  Martinez – Mukiele, Klostermann, Gvardiol, Angelino – Adams, Kampl (c) – Nkunku, Forsberg, Szoboszlai – Silva

 

Vidste du, at..:

Union Berlins Max Kruse har scoret med alle Bundesliga-klubber på nær en enkelt? Klubben som han mangler i kartoteket er spøjst nok Union Berlin.

 

Dom:

Opgøret kan enten bliver en dreng eller en pige, da det enten kan blive fastlåst eller en åben affære. Vi håber naturligvis på det sidste, og vi tror på en pointdeling i hovedstaden, 2-2.

Få spiltips til Bundesligaen hos SpilXperten

You may also like
Fans, spilletidspunkter, kampprogram, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 15 i 2. Bundesliga: Stadtderby og topopgør
Kuttenfans, BVB
Optakt: Borussia Dortmund – Gladbach: Borussia-derby på Mittelklasse
Optakt, højdepunkter, FC Köln, Bayern München
Optakt: FC Köln – Bayern München: Kriseramte Köln får besøg af vanvittige Kane
Fortuna Düsseldorf, optakt, gratis, Fortuna für Alle
Optakt til runde 14 i 2. Bundesliga: Das Politisches Derby