bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 2. Bundesliga > Optakt: St. Pauli – Schalke: Historisk sejr i horisonten for havneklubben?

Optakt: St. Pauli – Schalke: Historisk sejr i horisonten for havneklubben?

Optakt, St. Pauli

FC St. Pauli har fået en forrygende sæsonstart, og lørdag aften tager de imod Schalke 04, der er uden Simon Terrode. Det gør St. Pauli til favoritter i et opgør, som de ellers ikke har vundet siden 1996.

 

Kampfakta

Spillested: Millerntor-Stadion, Hamburg
Kamptidspunkt: Lørdag, kl. 20.30
Tv: TV3 Sport

 

St. Pauli 

St. Pauli har været flyvende i denne sæson, og det var nok de færreste, der havde troet og håbet på, at de ville toppe 2. Bundesligaen efter 15 runder. Det er tilfældet, og St. Pauli har endda skabt sig et lille hul ned til Darmstadt på tre point. Det på trods af, at St. Pauli tilbage i november måned ellers blev sat godt og grundig på plads af netop Darmstadt med 4-0.

Siden da har Timo Schulz’ mandskab ikke set sig tilbage, og så har det været altafgørende, at den tidligere Schalke-angriber Guido Burgstaller for alvor har fundet målstøvlerne frem. Burgstaller kom på tavlen i sidste uges sejr på 3-2 ude mod Nürnberg, mens han også scorede i 3-1-sejren over Sandhausen runden forinden.

Burgstaller og resten af St. Pauli har dermed bevist, at man ikke skal afskrive dem i denne sæson, hvor Burgstaller i øvrigt er placeret på andenpladsen på topscorerlisten med sine 12 sæsontræffere.

Det bliver dog spændende at se, hvordan de reagerer mod et Schalke-mandskab, der har benzin nok på tanken til at sætte St. Pauli under tryk i længere perioder. Tidligere har St. Pauli og Schalke krydset klinger i Bundesliga-sammenhæng, mens det er første gang, at de to mandskaber mødes i 2. Bundesligaen.

Læs også: Gennemgang af 2. Bundesliga i november

Vi skal tilbage til 2011 for at finde det seneste opgør mellem de to hold, hvor det endte med en sejr på 2-0 til Schalke. Her kom Raul og ikke mindst en ung Julian Draxkler på måltavlen, og vi skal faktisk helt tilbage til 1996 for at finde den seneste St. Pauli-sejr over Schalke 04.

Den kan dog komme lørdag aften, hvor St. Pauli som ligaens tophold går ind til opgøret som favoritter. Timo Schulz må dog se bort fra Avevor, Daschner, Knoll og Wieckhoff, men det ændrer ikke på, at Schulz nok starter med de samme 11 som i de seneste to kampe. Never change a winning team.

 

Schalke 04

Hvis der var en spiller, som Schalke næppe ville undvære mod 2. Bundesligaens dukse, så er det nok ikke svært at blive enige om, at det er Simon Terrode. Ikke desto mindre er angriberen, der for nylig slog rekord som 2. Bundesligas mest scorende spiller nogensinde, løbet ind i en muskelskade, der holder ham ude af lørdagens opgør i havnebyen.

Terrode var dog heller ikke med, da Schalke løb på banen i den seneste spillerunde, og der gik det meget godt. Schalke vandt nemlig med hele 5-2 mod SV Sandhausen i et målrigt og underholdende opgør, hvor særligt Marius Bülter viste klasse med to scoringer.

Måske er det Bülter, som Schalke skal sætte sin lid til, når de lørdag drager mod det kolde nord. Sejren over Sandhausen var vigtig for selvforståelsen, men også for Schalkes placering i rækken, da man med de tre point holder snor i de øvrige hold i toppen.

Inden 16. spillerunde står Schalke noteret for 26 point, hvilket er det samme som både Paderborn og HSV, der dog er på hhv. 4.- og 5. pladsen med en bedre målscore. Die Knappen har dermed fortsat alt at spille for inden vinterpausen om tre runder, hvor man skal forsøge at samle så mange point sammen som muligt.

Dimitrios Grammozis kommer i øvrigt ikke til at sidde på bænken til kampen, das Schalkes-træner er ramt af corona.

 

Karantæner

St. Pauli: Ingen
Schalke: Ingen

 

Bud på startopstillinger:

St. Pauli: Vasilj – Zander, Ziereis, Lawrence, Ritzka – Areemu, Smith, Hartel – Kyerah – Burgstaller, Dittgen
Schalke: Fraisl – Thiaw, Itakura, Kaminski – Ranftl, Zalazar, Palsson (c), Drexler, Ouwejan – Bülter, Pieringer

 

Vidste du, at..:

Schalke 04 i de seneste fire indbyrdes opgør mod St. Pauli har en samlet målscorer på 11-0?

 

Dom:

St. Pauli må påtage sig favoritværdigheden I lørdagens opgør, hvor de skal bevise, at de også kan besejre Bundesliga-nedrykkerne. Vi tror på, at Burgstaller netter mod sin gamle klub, og at St. Pauli vinder 3-1. For St. Pauli kan ikke holde buret rent, men de burde have en bedre offensiv end Schalke uden Terrode.

 

Få spiltips til tysk fodbold hos SpilXperten

You may also like
Hansa Rostock, fodboldrejse, guide, Ostseestadion
Optakt til 34. og sidste runde i 2. Bundesliga – Hansa eller Wehen og dåseølsderbyet
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt
Optakt til 33. runde i 2. Bundesliga: Holstein Kiel i Bundesligaen?
Optakt, Højdepunkter, HSV, St Pauli, Simon Makienok, Hamborg
​​Optakt til runde 32 i 2. Bundesliga – oprykningsfest på Volkspark?