bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 2. Bundesliga > 1. FC Nürnberg > 2. Bundesliga november 2021 – Flere Pauli-point, Terodde-tvivl, HSV-stime og kaos i Werder
2. Bundesliga

Den næstbedste tyske række er kun tre runder fra vinterpausen. St Pauli øger i toppen trods hård modstand fra Darmstadt, Werder Bremen har meldt sig ud af oprykningskampen, Aue er ikke længere under stregen, og endelig så fik Schalkes oprykningsdrømme måske et afgørende knæk, da Simon Terodde er løbet ind i en muskelskade.

FC Santa Pauli

Millerntor er fortsat stedet, man skal gå hen, hvis man vil opleve det bedste hold i 2. Bundesliga (hvis man da skulle være så svineheldig at få fat i en billet). St Pauli, der primært bruger Simon Makienok som indskifter,  har trods en alvorlig snitter ude mod Darmstadt i runde 14 øget forspringet ned til 4. pladsen med et enkelt point hen over november, og således har ”Die Kietzkickers” nu et forspring på seks point ned til Paderborn, der ligger på en delt 4. plads.

St Pauli må dog tydeligt kunne mærke Darmstadts hede ånde i nakken. Holdet fra ”tarmbyen” gjorde rent bord i november, hvor de endda tilføjede både Schalke og St. Pauli store nederlag samt vandt på en efterhånden svær udebane i Aue.
Regensburg er i forhold til oktober røget en enkelt plads ned og indtager nu 3. pladsen.

Er HSV kommet i gang for alvor?

I subtoppen ser det ud til, at HSV endelig er ved at sætte en god stime sammen. ”Die Rothhosen” har vundet de seneste to kampe klart og er kravlet op på en delt 5. plads sammen med Paderborn og Schalke. Sidstnævnte vandt i lørdags en sikker 5-2-sejr over Sandhausen, og det endda uden Simon Terodde, som de må undvære et godt stykke tid endnu, da han er blevet ramt af en grim muskelskade i låret. Inden da nåede Terodde dog at slå rekordne som den mest scorende 2. Bundesliga-spiller nogensinde, da han med en scoring i Bremen kom op på 154 mål i den næstbedste række. Et flere end Hannovers Dieter Schatzschneide.

Den bløde mellemvare i 2. Bundesliga

Det ser ud til, at de seks øverste skal fordele de tre sjove pladser i mellem sig, mens gruppen fra 7. og ned til 11. pladserne blot skal sørge for at skrabe point nok sammen, så de ikke for alvor bliver en del af nedrykningskampen.

Midt i denne gruppe ligger nedrykkerne fra Bremen. ”Die Werderaner” må erkende, at resultaterne er alt for svingende til at de for alvor kan tages alvorligt i oprykningskampen. I Wedrer har de i øvrigt nok at se til, da træner Markus Anfang nu er fortid, da han måtte trække sig efter at være under anklage for at have forfalsket et cornapas. Ny mand der skal skabe stabilitet hos de grøn-hvide er den tidligere Kiel-træner, Ole Werner.

Nedrykningskampen – én plads at spille om?

I bunden af 2. Bundesliga ser det mere end svært ud for stakkels Ingolstadt. ”Die Schanzer” har kun vundet en kamp og ligner mere og mere en sikker nedrykker.
På 17. pladsen ligger Sandhausen med 12 point. De har kun to point op til 16. pladsen, men der virker ikke til at være kvalitet nok i truppen til, at de klarer skærene.
Det vil i så fald betyde, at resten af sæsonen bliver et hundeslagsmål mellem Hannover, Aue, Düsseldorf, Dresden og måske Kiel om at undgå de ekstra ”Relegationsspiele”, som en slutplacering som nummer 16 som bekendt udløser. Det ser tungt ud for ”Die 96´er”, der ikke har vundet siden september, og som i julemåneden skal spille to ”Nordderbys” mod HSV og Werder Bremen.

Tæt kamp på topscorerlisten

Da Dimitrios Grammozis blev spurgt til omfanget af Teroddes skade svarede han: ”Er wird uns bis auf Weiteres fehlen”. Det, at han ikke kunne fortælle, hvornår Terodde er klar igen er ikke godt nyt for Schalke. Det åbner dog kampen om at blive ”Torschützenkönig” i 2. Bundesliga, hvor Sven Michel fra Paderborn lige nu fører med 13 mål foran Luca Pheiffer (Darmstadt), Simon Terodde (Schalke 04) og Guido Burgstaller der alle tre står noteret for 12 træffere. På 5. pladsen ligger endnu en ”Darmstädter” Phillip Tietz med 11 mål.

Hvad kan vi glæde os til?

Lørdag aften tager St Pauli hjemme imod Schalke 04, og de kan med en sejr virkelig slå et hul ned til ”Die Knappen”, der jo som nævnt må undvære Terodde et stykke tid. St Paulis to andre kampe i december er ude mod hhv. Düsseldorf og Kiel.
Schalke skal i runde 18 endnu en tur til Hamburg, hvor det denne gang gælder kampen mod HSV på Volksparkstadion.
I runde 17 og 18 skal Darmstadt spille to svære udebanekampe mod hhv. Paderborn og Regensburg. December måned kan virkelig give svar på, hvem der skal tages mest seriøst i oprykningskampen.
I bunden møder Dynamo Dresden Aue i runde 17 og Ingolstadt i runde 18. Her kan Dynamoerne med to sejre spille sig væk fra bunden.

Når 18. spillerunde slutter den 19. december skal vi pga. vinterpausen vente helt til den 14. januar, hvor ligaen begynder igen med kampen mellem Dynamo Dresden og HSV.

You may also like
Schalke 04, maskot, Comebacks
Optakt: RB Leipzig – Schalke: Rykker Schalke ned igen?
HSV, oprykning
Optakt til runde 34 i 2. Bundesliga: Rykker HSV op i Bundesligaen?
HSV, optakt
Optakt til 33. runde i 2. Bundesliga: Findes første oprykker i weekenden?
2. Bundesliga
Optakt til 32. runde i 2. Bundesliga: Gummiben i toppen?