bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Union Berlin – Borussia Dortmund: Tredje gang lykkens gang for Dortmund i Berlin?

Optakt: Union Berlin – Borussia Dortmund: Tredje gang lykkens gang for Dortmund i Berlin?

Højdepunkter, Optakt, Union Berlin, Borussia Dortmund

Union Berlin tabte et vigtigt skridt i topkampen med et nederlag i Augsburg, mens Dortmund også fik tørt på af Leverkusen – endda på eget græs. Det er derfor to slagne mandskaber, der krydser klinger søndag eftermiddag, hvor Dortmund trods alt må vurderes som værende favoritter.

 

Kampfakta

Spillested: Stadion an der Alten Försteri, Berlin
Kamptidspunkt: Søndag, kl. 15.30
Tv: Viaplay

 

Union Berlin

Efter fem ubesejrede kampe i træk kom Union til kort, da de tabte 2-0 ude mod Augsburg, som omvendt fik tre livsvigtige point ind på kontoen. En sejr i Augsburg havde ellers sendt Union helt tilbage i kampen om tredjepladsen, men den mission ser efter nederlaget lidt mere vanskelig ud. Ikke den bedste start på tiden efter Max Kruse.

Det betyder, at Union er tvunget til et resultat hjemme mod Dortmund, som må forventes at komme med en trodsreaktion efter deres nederlag, hvis de vil holde fast i deres topplacering.

Union Berlin har dog efter Dortmund-kampen to kampe, som bare skal vindes, hvis man vil blive i toppen, da Urs Fischer og co. skal en tur til Bielefeld, mens også Mainz kommer forbi i den efterfølgende runde.

Det er med andre ord ikke altafgørende, at Union slår BVB, men det vil naturligvis lune i hovedstaden, hvis man kan drille Dortmund, der er meget ustabile, og som de faktisk har besejret på eget græs de seneste to gange.

Urs Fischer kan gå ind til opgøret på hjemmebane velvidende om, at han har en hel skadesfri trup. Det er kun Rani Khedira, som ikke er med, da han er ude med karantæne efter for mange gule kort.

 

Borussia Dortmund

Dortmund blev ganske enkelt spillet ud af brættet foran egne fans i den seneste spillerunde. Leverkusen sprudlede og påførte BVB et smertefuldt 5-2-nederlag på Signal-Iduna-Park. Måske derfor skabte det ekstra glæde, da de i denne uge kunne offentliggøre, at Niklas Süle skifter til Dortmund efter sæsonen på en fri transfer.

Det er svært kun at pege på en enkelt ting, der gik galt for die Schwarzgelben, hvis forsvar var hullet som en si, og det udnyttede et kynisk Leverkusen-mandskab. Det var et smertefuldt nederlag til BVB, som samtidig også kunne se Bayern øge deres forspring til ni point med pointabet, mens Leverkusen omvendt kun er fem point efter netop Dortmund.

Marco Rose skal derfor bevise på en svær udebane, at der var tale om et enkeltstående kollektivt sammenbrud, når de søndag drager til hovedstaden og møder Union Berlin. Berlin er ellers ikke et sted, som Dortmund har gode minder fra, da de tidligere på sæsonen også tabte her til Hertha.

I Hinrunden besejrede Dortmund dog Union med 4-2, hvor Erling Haaland med to scoringer havde en finger med i spillet. Den norske angriber er dog fortsat tvivlsom grundet muskelproblemer, og det er langt fra sikkert, at Haaland rejser med til Berlin.

Det i sig selv vil være en bet for BVB, der ikke imponerede offensivt mod Leverkusen.

Omvendt er det ikke første gang i indeværende sæson, at Dortmund – lidt uventet – har smidt point, og så skal det også siges, at Leverkusen altså indtager tredjepladsen. Men. Måden det skete på var ganske enkelt uacceptabel for et BVB-mandskab, der også blev mødt af buh-råb fra fansene.

Opgøret i Berlin bliver uden Morey og Schmelzer, der stadig er ude med knæskade, ellers råder Marco Rose over en skadesfri trup.

Update: Erling Haaland, Marius Wolf og Thomas Meunier er ikke klar til kampen mod Union Berlin

 

Karantæner:

Union Berlin: Khedira
Dortmund: Ingen

 

Bud på startopstillinger:

Union: Luthe – Baumgartl, Knoche, Heintz – Trimmel, Prömel, Gießelmann – Becker, Haraguchi – Awoniyi, Michel
Dortmund: Kobel – Meunier, Akanji, Hummels, Guerreiro – Dahoud – Reyna, Bellingham – Reus, Brandt – Malen

 

Vidste du, at..:

selvom Union indtager en flot fjerdeplads, så har de kun scoret 29 mål i 21 kampe?

 

Dom:

Dortmund er pisket til at vinde, men Stadion an der Alten Försteri er ikke et nemt sted at spille. Der skal dog komme en reaktion hos BVB efter ydmygelsen mod Leverkusen på eget græs, og vi tror, at Dortmund – med eller uden Haaland – kører sejren hjem. 3-1 til BVB.

 

Få spiltips til Bundesligaen hos SpilXperten

You may also like
Andy Brehme, Kaiserslauterne
Optakt til runde 23 i 2. Bundesliga: Steffen Baumgart til HSV og farvel til Andy Brehme
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til 22. runde i 2. Bundesliga: Nye trænere i Kaiserslautern og HSV
Sæsonoptakt, Bayer Leverkusen
Optakt: Bayer Leverkusen – Bayern München: Den tidlige duel om die Meisterchale
HSV, Højdepunkter, Optakt, Hamburger SV
Optakt til 21. runde i 2. Bundesliga: Hamburg-klubber i udbrud?