Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Optakt: Union Berlin – Bayern München - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Union Berlin – Bayern München

Optakt: Union Berlin – Bayern München

Union Berlin, optakt

Union Berlin har tidligere i sæsonen besejret både Dortmund og Gladbach, men søndag venter en ordentlig mundfuld, når Bayern München gæster hovedstaden. Hvilken af de to klubber der er kommet bedst ud af corona-pausen finder vi ud af søndag aften.

 

Kampfakta

Spillested: Stadion An der Alten Försterei, Berlin
Kamptidspunkt:
Søndag, kl. 18.00
TV: TV3 SPORT

 

Holdnyt

Union Berlin

Det har nok været en af de opgør, som man på Stadion An der Alten Försterei havde set allermest frem til, da Union Berlin rykkede op i Bundesligaen: opgøret mod rekordmestrene fra München. Nu bliver det i stedet en lidt flad fornemmelse for de mange Union-fans, der i må nøjes med at se kampen fra stuen.

Det gør ikke desto mindre opgøret endnu mere interessant, og selvom Union er underdogs, plejer det ikke at være en hindring for Urs Fischers mandskab.

Tidligere på sæsonen sendte de som bekendt Dortmund hjem med et nederlag, mens de også har besejret Gladbach og Frankfurt. Det har været en forrygende sæson for Die Eiseren indtil videre, og selvom de gik på corona-pause med et nederlag til Freiburg, er der fortsat grund til optimisme.

Union Berlin er placeret på 11. pladsen, og de er faktisk tættere på europæisk gruppespil, end de er på en nedrykningsplads. I Union-lejren skal de håbe på, at Bayern er noget rustne efter en lang pause, for Bayern-mandskabet burde være klart bedre end Union – men man skal aldrig sige aldrig i Bundesligaen.

I denne uge har danske Jakob Busk forlænget sin kontrakt med Bundesliga-oprykkerne, selvom han endnu har sin første Bundesliga-kamp til gode. Danskeren føler sig godt tilrette i klubben, og han er ved at være en af de mere rutinerede kræfter i truppen, da Busk har været i Union siden 2016. Men spilletid må danskeren stadig kigge langt efter.

Til gengæld har Union Berlin opgivet at forlænge med førstemålmand, Rafal Gikiewicz, der skal på jagt efter en ny klub i næste sæson.

Union Berlin må se bort fra Sheraldo Becker, mens Marvin Friedrich er i karantæne. Derudover er flere spillere tvivlsomme til opgøret – heriblandt topscorer Sebastian Andersson, mens Gogia og Malli også arbejder for at blive klar til opgøret. derudover må Union Berlin også undvære træner Urs Fischer, der ikke vil være til stede til kampen, da hans svigerfar netop er gået bort.

 

Bayern München

Er der overhovedet noget, der kan stoppe Bayerns march frem mod den ottende Meisterschale på stribe? Corona-virussen kan måske – men det må tiden vise. For vi har ingen idé, om hvor Bayern står på nuværende tidspunkt – og en udekamp mod Union Berlin kan være en farlig kamp at starte på. Union har alt at vinde, mens Bayern – modsat – har alt at tabe.

Bayern München var forrygende kørende i Rückrunden inden pausen, hvor de var godt i gang med at øge afstanden til de øvrige forfølgere.

De var ubesejrede i 11 Bundesliga-kampe i træk – og 15 i alle turneringer – mens de også var så godt som videre i Champions League efter en 3-0-sejr i London mod Chelsea.

På den måde var virussens indtog dårlig timing for Bayern, hvor det i hvert fald rent spillemæssigt kørte på skinner for rekordmestrene. Men på den anden side har de også brugt tiden fornuftigt på Säbener Straße. De har fastansat Hansi Flick, der har haft stor succes, som permanent træner, mens man de har fået koblet Miroslav Klose til som assistent fra den kommende sæson.

Derudover er Robert Lewandowski også blevet sin knæskade kvit, og for polakkens vedkommende kunne corona-pausen ikke times bedre, end tilfældet var. 

Da de to mandskaber bragede sammen på Allianz Arena, endte det med en 2-1-sejr til Bayern München, hvor Robert Lewandowski i øvrigt skrev sig ind i historiebøgerne som den første spiller nogensinden til at score i de første ni kampe.

Niklas Süle er tæt på igen at være kampklar, mens Barcelona-lejesvenden Philippe Coutinho og Corentin Tolisso ikke er klar til opgøret i hovedstaden efter begge at have gennemgået operationer. Alt i alt ser det positivt ud for Hansi Flick og co.

 

Karantæner:

Union: Marvin Friedrich
Bayern: Ingen

 

Bud på startopstillinger:

Union Berlin: Gikiewicz – Hübner, Schlotterbeck, Subotic – Trimmel (c), Gentner, Andrich, Lenz – Ingvartsen, Bülter – Ujah
Bayern München: Neuer (c) – Pavard, Boateng, Alaba, Davies – Kimmich, Thiago – Gnabry, Müller, Coman – Lewandowski

 

Vidste du, at..:

de fire point, som Bayern i øjeblikket fører Bundesligaen med er deres største føring i indeværende sæson? Det vidner i den grad om, at Bundesligaen er utrolig tæt i år.

Dom:

Bayern burde være klar favorit til at tage sejren, men igen, det er svært at forudsige noget som helst i disse corona-tider. Vi tror dog på, at Bayern snupper de tre point.

Se spiltips til samtlige kampe i Bundesligaen hos Spilxperten

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!