bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt – uge 16: Tømmermænd og hævntørst

Vi giver dig hermed en optakt til 16. runde af Bundesligaen – komplet med holdopstillinger, preview og en kæmpe afbrænder.

Hertha BSC – Werder Bremen

På papiret ligner det en hjemmesejr til oprykkerne fra Hertha BSC, der kun har én gang i fire kampe. Det defensive fundament er stærkt i hovedstadsklubben og Werder Bremen ligner ikke just en klub med nok offensiv pondus til for alvor at true. Inden vi erklærer hjemmeholdet for storfavoritter skal vi dog have for øje, at Herthas offensiv halter lidt efter. I hvert fald når det kommer til at skabe spillet mod en afventende modstander. 6 af de 11 mål scoret på eget græs kom i første runde mod Eintracht Frankfurt, og man har således kun nettet fem gange i de seneste syv hjemmekampe!

Lige netop mod Werder behøver det dog ikke at betyde alverden. Robin Dutt har ikke kunne samle en ordentlig defensiv organisation, og i de seneste fire kampe har holdet indkasseret hele 17 mål – godt hjulpet på vej af sidste rundes 0-7-afklapsning mod Bayern München. De defensive evner mangler altså mere eller mindre, men man vil nok alligevel komme med en forsigtig tilgang på det olympiske stadion og overlade initiativet til hjemmeholdet.

Begge hold er ramt lidt på skadesfronten:

Hertha BSC må undvære Sebastian Langkamp (midterforsvar – fast), Johannes van den Bergh (venstreback – fast) samt Alexander Baumjohann (off. midt – fast, men ude længe) og Anis Ben-Hatira (venstrekant – fast).

Werder er uden Sebastian Prödl (midterforsvar – fast, ude 5 runder), Lukas Schmitz (venstreback – res), Zlatko Junuzovic (midt – fast, ude 3 runder) og Felix Kroos (def. midt – fast, ude 2 runder).

Bud på opstillinger:

Kraft – Pekarik, Lustenberger, Brooks, Kobiashvili – Cigerci, Hosogai – Skjelbred, Ronny, N. Schulz – Ramos

Wolf – Fritz, Lukimya, Caldirola, Garcia – Bargfrede, Makiadi – Elia, Hunt, Ekici – Petersen

Hold øje med:

Ronny: Brasilianeren har ikke været i form denne sæson, men spillede 90 minutter mod Eintracht Braunschweig, hvor det blev til to assists. Hans dødboldsevner er fortrinlige og kan meget vel blive afgørende, hvis Werder trækker sig langt tilbage på banen.

Nils Petersen: Har været ude i et stykke tid, men fik 45 minutter mod Hoffenheim (mål og assist) og 90 mod Bayern München (under meget svære vilkår). Blev i sidste sæson gjort rigtig god af Kevin de Bruyne og har svært ved at nå samme niveau uden ham. Han er dog Werders bedste angriber, og ham man må sætte lid til, hvis de skal have noget med fra Berlin.

Hoffenheim – Borussia Dortmund

Bortset fra Bayern München, så er Hoffenheim det hold, Jürgen Klopp og Dortmund har den  dårligste statistik mod i ligaen. Tre sejre, tre uafgjorte og fire nederlag lyder statistikken på, og sidste opgør mellem de to endte da også med et nederlag i en højdramatisk kamp, hvor Grosskreutz måtte på mål og en annulleret offside scoring i overtiden sikrede Hoffenheim en ny sæson i Bundesligaen.

Selvom midtugens Champions League-succes må have givet BVB et rygstød, så kniber det fortsat i ligaen for tiden. Tre af de sidste fire kampe er tabt, og efter Sokratis tåbelige udvisning mod Leverkusen består forsvaret denne gang af Friedrich og unge Sarr, der viste prøver på sit store potentiale i kampen mod Marseille.

Hjemmeholdet derimod har masser af selvtillid efter for første gang i denne sæson at have vundet to kampe i træk (Schalke i pokalen og Frankfurt i ligaen). I front har Schipplock vist, at han ikke kun evner at score som indskifter, og sammen med Firmino og Volland får en uprøvet BVB-defensiv nok at se til. Også selvom syv ud af Firminos foreløbige otte mål er scoret på udebane.

Generelt kommer vi ikke tættere en målgaranti end netop Hoffenheim mod Dortmund. Kun Bayern har scoret flere gange end de to hold, og i gennemsnit falder der næsten fem mål per kamp på Rhein-Neckar Arena. Læg dertil at Hoffenheim i 21 kampe i træk ikke har holdt nullet, og så ligner det et godt væddemål at spille på mange mål.

Bud på opstillinger:

Grahl – Beck, Abraham, Süle, Salihovic – Rudy, Polanski, Firmino, Volland, Herdling – Schipplock

Weidenfeller – Grosskreutz, Sarr, Friedrich, Durm – Kehl, Sahin, Mkhitaryan, Reus, Aubameyang – Lewandowski

Hold øje med:

Schipplock: Efter Modeste rendte med opmærksomheden i begyndelsen af sæsonen, er det Sven Schipplock, der lige nu agerer spydspids. Har en fantastisk målnæse og med et Dortmund-forsvar bestående af Friedrich og Sarr, bør der opstå chancer for angriberen.

Aubameyang: Ligeså sprudlende hjemmeholdet er offensivt, omtrent lige så dårlige er de defensivt. 35 mål har de lukket ind, og med en defensiv der ikke hører til blandt de hurtigste, kan Aubameyang blive et giftigt våben, hvis han starter inde frem for en formsvag Kuba

Bayern München – Hamburger SV

Der var tider, hvor Bayern mod Hamburg var noget af det ypperste, der fandtes i Bundesligaen, men det ligger efterhånden mange år tilbage. Efter det overraskende nederlag til Manchester City i Champions League, må det formodes, at Bayern er opsatte på at tage ordentlig afsked med sit hjemmepublikum, og det bør alt andet lige får HSV-spillerne til at frygte en ydmygelse, ala den der overgik deres lokalrivaler fra Werder Bremen, der i sidste runde tabte med hele 7-0.

Specielt hvis man kigger på de tre seneste opgør på Allianz Arena, der er endt med tre klare nederlag på henholdsvis 6-0, 5-0 og 9-2!

I 2013 har Bayern slået den ene rekord efter den anden, og med en sejr i lørdagens kamp står endnu en for fald. Vinder sydtyskerne vil de ikke blot være “Herbstmeister”, men de vil også sætte rekord for flest point i en efterårssæson nogensinde med 44 af slagsen.

Hamburg har med andre ord ikke statistikken på deres side, men de kan til gengæld glæde sig over, at van der Vaart igen er klar. Udover at være en vigtig offensiv del af HSV-mandskabet, så er Bayern faktisk også det hold, mod hvem hollænderen har det bedste målregnskab. tre scoringer og tre assists lyder den foreløbige total på.

Bud på opstillinger:

Neuer – Lahm, Buyten, Dante, Alaba – Martinez, Thiago, Kroos, Müller, Ribery – Götze

Drobny, Rincon, Tah, Djourou, Janssen – Arslan, Badelj, van der Vaart, Zoua, Calhanoglu – Lasogga

Hold øje med:

Thiago: Spanieren er ved at komme op i omdrejninger efter sin skade, der holdte ham udenfor i begyndelsen. Hans eminente pasningsspil som den dybdeliggende playmaker er ren gift for en defensiv, der ikke hører til blandt Bundesligaens bedste.

van der Vaart: Hollænderen er tilbage efter sin skade, og HSV’s offensiv er bare mere kompetent, når han er med. Mod Bayern står han formentlig overfor martinez, og den duel skal van der Vaart vinde, hvis HSV skal håbe på point.

Wolfsburg – VFB Stuttgart

Efter en lidt flagrende indledning på sæsonen, er Wolfsburg for alvor ved at finde formen. Siden det smertelige nederlag mod lokalrivalerne fra Braunschweig er Heckings mandskab ubesejret i de seneste syv kampe.

Det har bragt folkevogns-klubben op på en aktuel femteplads med udsigt til europæiske kampe og måske endda Champions League kvalifikation, hvis de kan fastholde momentum. I det perspektiv må Stuttgart betegnes som lidt af en ønskemodstander, for de seneste seks hjemmebane opgør mod VFB er nemlig alle endt med sejr.

Skal Stuttgart have noget med hjem er det som så mange gange før op til Ibisevic i front at levere målene, men bosnieren har bestemt ikke gode minder med Wolfsburg.

I de sidste to kampe har han siddet ude med karantæne, og da han senest var med formåede han ikke blot at brænde et straffe kort før tid. Han sparkede også returen over til trods for en afstand på tre meter et fuldstændig blankt mål.

Bud på opstillinger:

Benaglio – Ochs, Naldo, Knoche, Rodriguez – Medojevic, Gustavo, Arnold, Caligiuri, Perisic – Olic

Ulreich – Sakai, Schwaab, Rüdiger, Rausch – Harnik, Leitner, Gentner, Traore – Ibisevic, Werner

Hold øje med:

Arnold: Selvom Wolfsburg i denne uge mistede stortalentet Julian Brandt til Leverkusen, så råder klubben i Arnold over en af de mest lovende, tyske talenter netop nu. Han har været i forrygende form de sidste par uger, og det kan meget vel fortsætte mod Stuttgart.

Leitner: Den udlejede midtbanespiller har indledningsvist kæmpet for at finde sin plads på holdet. Nu ser det dog ud til, at Schneider har tildelt ham pladsen centralt, blandt andet på bekostning af Kvist, der er røget ud i kulden igen. I sidste runde var Leitner blandt sit holds bedste, og mod Wolfsburgs velsmurte maskine, er der behov for en spiller med Leitners opportunistiske spillestil.

You may also like
Tyske ord, udtryk, sprogblomster
Tyske sprogblomster – de bedste, tyske fodboldudtryk
Bulipod ep. 12 – Dansker-invasion, Schweinsteiger og de største, tyske handler
Farvel til den store Bastian
Fremtidens mænd – et kig ind i krystalkuglen