bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > Nationalelf > Optakt: Tyskland – Frankrig (VM-kvartfinale 2014)

Optakt: Tyskland – Frankrig (VM-kvartfinale 2014)

Læs vores optakt til Tysklands kvartfinale mod Frankrig og bliv klædt på med taktisk oplæg, bud på startopstillinger, skader og spændende matchups.

Tyskland har ikke skuffet point- og avancementmæssigt, men på det spillemæssige plan har der været rigeligt at tage fat på i de tyske medier og for Löws kritikere. Senest kulminerede det i 1/8-finalen mod Algeriet, hvor tyskerne skulle bruge 120 minutter på at få has på nordafrikanerne. Den kamp afslørede, hvor meget man egentlig mangler Marco Reus og hans direkte spil, og (igen, igen) hvor begrænset den tyske bagkæde er i det fremadrettede spil.

Taktisk optakt og matchups

Som det har været tilfældet i næsten alle Tysklands VM-kampe hidtil, er der tre spørgsmål der banker på døren inden mødet med Frankrig: Skal Philipp Lahm spille højreback? Skal Khedira eller Schweinsteiger spille centralt? Holder Löw fast i både Mesut Özil og Mario Götze?

Det første spørgsmål har klart fyldt mest (det er Özil/Götze nok glade for) og gør det igen frem mod dagens kamp, da Lahm vikarierede på højrebacken i en periode mod Algeriet. Her gjorde han det godt, men det åbnede samtidig for mere plads til Algeriet på en i forvejen hullet midtbane. Tør man risikere det mod Frankrigs Pogba, Cabaye og Matuidi? Tør man lade være og i stedet give plads til Valbuena og Griezmann på kanterne?

Löw var hurtigt ude efter Algeriet-kampen og fastslå, at han har taget en beslutning om Lahms rolle (som centralmidt) og at han vil stå fast ved den slutrunden ud. Nu tyder bulletiner fra den tyske lejr dog på at Lahm-spørgsmålet bliver diskuteret internt, og på torsdagens pressemøde sagde Löw at “ingen beslutning er hugget i sten for altid”. Læg dertil at man ved torsdagens træning i perioder stillede med Lahm på højreback og Klose i front. Nye tider i den tyske startopstilling eller blot træning af en plan b, der måske skal i spil på et tidspunkt i kampen?

Vores bud er at Löw holder fast i Lahms centrale rolle, han er simpelthen for vigtig og dygtig til at have på backen og der er heller ingen reelle alternativer centralt, da hverken Khedira eller Schweinsteiger kan spille 90 minutter og det vil derfor være selvmord, at starte med begge inde. Desuden bringer Lahm noget defensiv stabilitet mellem midtbane og forsvar, som ingen anden på holdet er i stand til. At Mats Hummels vender tilbage skal bestemt heller ikke underkendes og det faktum kan alene oppe den defensive kvalitet markant i forhold til kampen mod Algeriet.

Det bringer os til næste spørgsmål: Khedira eller Schweini centralt? Schweinsteiger har startet de to seneste kampe, men brændte helt igennem mod Algeriet og måtte udgå med kramper. Det kan få Löw til at vælge Khedira, der har mugget lidt i krogene over at blive vraget. Han har dog været rigtig langt fra sit topniveau, men til gengæld taler det for Khediras chancer, at tyskerne skal bruge noget fysisk tilstedeværelse mod en stærk besat fransk midtbane. Det ligner en 50/50 mulighed blandt de to, men overrasker Löw og sætter Lahm på backen er valget enkelt; så skal begge starte.

Thomas Müller kunne på en god dag have scoret tre-fire gange mod Algeriet, men sprællemanden brændte og brændte. Det piller helt sikkert ikke ved hans startmuligheder, men til gengæld kan hans partnere i front godt frygte en bænkplads. Mario Götze har næsten set ugidelig ud i VM-kampene og man savner bestemt hans energi fra Dortmund-tiden, og Mesut Özil er slet ikke komfortabel ude på kanten.

Med de tre i front bliver det tyske spil til tider for stadionært da de alle tre leder efter den afgørende aflevering i dybden, men ingen af dem tager løbene om bag forsvaret. Det gør folk som André Schürrle og Lukas Podolski til gengæld, og mod et fransk hold med backs, der gerne skyder med frem, og kanter der ikke er så defensive (i hvert fald hvis Benzeman får pladsen), er der brug for folk der kan tage de direkte løb bagom og imod forsvaret.

Vores bud er at Götze bænkes til fordel for André Schürrle. Özil er en Löw-darling og får rigtig lang snor.

Skader og opstillinger

Tyskland er uden Shkodran Mustafi, der blev skadet mod Algeriet og ser ud til at være ude resten af turneringen. Mats Hummels er blevet klarmeldt og det ser ud til, at Löw derfor råder over alle andre spillere. Der har været tegn på influenza i truppen, men det virker til at være i den milde ende og alle har trænet med (pånær Mustafi).

Bud på Tysklands startopstilling mod Frankrig: Neuer – Boateng, Mertesacker, Hummels, Höwedes – Khedira/Schweinsteiger, Lahm, Kroos – Özil, Müller, Schürrle

Hos Frankrig er Sakho tvivlsom efter han missede 1/8-finalen med en lårskade, men skulle være klar til at spille. Koscielny er dog også en mulighed.

Spørgsmålet er så om Deschamps igen tør at starte med Giroud i front og dermed Benzema på kanten. Det efterlader nogle gevaldige huller defensivt og det tyske midterforsvar har nok sværere ved at holde på Benzema end at spille op mod Girouds styrker.

Bud på Frankrigs startopstilling mod Tyskland:  Lloris – Debuchy, Varane, Sakho, Evra – Cabaye, Pogba, Matuidi – Valbuena, Benzema, Griezmann

You may also like
Tyskland, EM 2024, Managerspil
Gode råd til 2. runde ved EM-manager
Tyskland, Bundesliga, EM, VM EM-optakt, Sommermärchen, Major Tom
Major Tom – hvordan et 42 år gammelt hit blev Nationalelfs hymne
Tyskland, EM 2024, Managerspil
Gode råd til EM Manager 2024 – Fire tyske profiler og en joker
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?