Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Optakt: Tyskland - Spanien: Den moralske (kvart)finale
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > Nationalelf > Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale

Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale

DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter

Det er to af de bedst spillende mandskaber, der fredag krydser klinger i Stuttgart, når die Mannschaft klokken 18 går på banen til kvartfinalen mod Spanien. 

Kampfakta
Spillested: MHP-Arena, Stuttgart
Kamptidspunkt: Fredag, kl. 18.00
Tv: TV 2

Tyskland

Der var atter gang i Peter Schillings genopståede Major Tom-hit lørdag aften i Dortmund, da die Mannschaft slog det danske fodboldlandshold med 2-0. Tyskerne maste på i kampens indledning, og fik da også scoret, men Joshua Kimmich screenede Joakim Mæhle tilpas meget til, at Schlotterbecks lynscoring blev annulleret. 

Tyskland pressede på, men som kampen skred frem, blev det et mere åbent opgør, hvor Danmark faktisk også kom i front. Endnu en gang kom VAR i vejen, og det blev Tysklands hjælpende hånd, da Musiala fik et straffespark. Det scorede Kai Havertz på, inden Musiala lidt senere øgede til slutresultatet 2-0. 

VAR eller ej, så var tyskerne det bedste mandskab på banen i Dortmund og gik fortjent videre. Nu venter en af turneringens bedste, ja hvis ikke det bedste hold, i form af Spanien. Det er to mandskaber, der gerne vil frem over stepperne, og som ikke spiller særligt tilbageholdende fodbold. Det håber vi fortsætter fredag aften. 

Det er også de to mest scorende mandskaber hidtil ved EM, hvor tyskerne er i spidsen med ti mål, mens Spanien har nettet ni gange. Det kunne tyde på et målrigt og underholdende opgør, hvor Musiala passende kan komme i fokus igen. Bayern-talentet har virkelig taget ansvaret på sine skuldre, og han er faktisk også delt topscorer med tre mål ved denne usædvanligt lavt-scorende slutrunde. 

Lige i hælene på Musiala finder man både Niclas Füllkrug og Kai Havertz, og særligt førstnævnte kan igen få en hovedrolle i fredagens kvartfinale. Han tager nok plads på bænken, men ikke desto mindre bliver han en vigtig brik i slutningen af opgøret, hvor spanierne kan være kørt trætte – også rent fysisk. Samtidig kan det sagtens være, at tyskerne skal jagte en scoring, og så er ’Fülle’ jo ikke et dumt bud på en målscorer, hvis han altså bliver sat på banen. 

Opgøret mod Spanien bliver efter alt at dømme en kamp, der skal vindes på midtbanen. Begge mandskaber har utroligt stærke spillere i netop det område, og derfor står Kroos og Andrich overfor en stor opgave mod teknisk stærke spillere som Pedri og Fabian Ruiz. 

Julian Nagelsmann har til kvartfinalen igen Jonathan Tah til rådighed, efter han har afsonet sin karantænedag. Han må forventes at glide direkte ind i startopstillingen igen, også selvom Nico Schlotterbeck har gjort det fint i Tahs fravær. 

Spanien

Spanien er det eneste hold ved EM-slutrunden, der har gjort rent bord. Det taler sit tydelige sprog. I 1/8-finalen slog de en af de helt store overraskelser, Georgien, ud efter en chokstart, hvor spanierne kom hurtigt bagud. 

Et spansk mandskab er ikke til at ryste, og selvom det er et hold med en ung gennemsnitsalder, så er det spillere, der er vant til at spille under et enormt pres til hverdag. Et fyldt stadion i Stuttgart kan næppe kyse Lamine Yamal og co. 

En af nøglerne for Tyskland bliver netop at lukke ned for unge Yamal. For hvis man troede, at Wirtz og Musiala er talentfulde, så skulle man se Yamal, der brillerer på den helt store scene i en alder af bare 16 år. 

Måske er det derfor, at kampstart allerede er klokken 18.00, så Yamal ikke kommer i karambolage med de tyske arbejdsregler for mindreårige. 

Spaniens spil har, som et af de få ved slutrunden, været mere offensivt orienteret end defensivt, og det klæder fodbolden. Det samme har været tilfælde for die Mannschaft, så vi tør godt love en underholdende kvartfinale. Spanien har foruden sprudlende offensiv, hvor Alvaro Morata dog ikke for alvor er blevet forløst, en defensiv organisation, der fungerer, som den skal. 

Spanien har kun lukket et enkelt mål ind, og det var vel og mærke et selvmål mod Georgien. Laporte og Le Normand er udsmidere, mens Rodri på midten lukker ned i vanlig stil. Det bliver en interessant duel med Havertz og Musiala, der er mere let på tå end de to spanske midterforsvarer. 

Karantæner

Tyskland: Ingen

Spanien: Ingen

Bud på startopstillinger

Tyskland: Neuer – Kimmich, Rüdiger, Tah, Raum – Andrich, Kroos – Wirtz, Gündoğan (c), Musiala – Havertz

Spanien: Simón – Carvajal, Le Normand, Laporte, Cucurella – Pedri, Rodri, Ruiz – Yamal, Morata (c), Williams

Vidste du, at..:

Manuel Neuer kan sætte en ny rekord, hvis (når) han går på banen mod Spanien. Det vil i så fald være hans 39. slutrunde-kamp for Tyskland, hvilket bringer ham forbi Bastian Schweinsteiger. 

Spiltip til Tyskland – Spanien

Vi har allerede kaldt det den moralske finale, da det uden tvivl er slutrundens mest velspillende hold. En finale plejer at være lidt tilbageholdende fra begge mandskaber, men lad os håbe, at vi bare får en kvartfinale med fuld smæk på i begge ender med to hold, der tør spille. Vi tror, kampen bliver 2-2, og så kan alt ske i den forlængede spilletid og evt. straffesparkskonkurrence. 

You may also like
HSV, Hamburger SV, Nur der HSV
HSV får UEFA til at ændre Målhymne til EM
Tyskland, EM 2024, Managerspil
Gode råd til 2. runde ved EM-manager
Tyskland, Bundesliga, EM, VM EM-optakt, Sommermärchen, Major Tom
Major Tom – hvordan et 42 år gammelt hit blev Nationalelfs hymne
Tyskland, EM 2024, Managerspil
Gode råd til EM Manager 2024 – Fire tyske profiler og en joker

Leave a Reply