bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: TSG Hoffenheim – Et ungt kuld på vej frem

Optakt: TSG Hoffenheim – Et ungt kuld på vej frem

Sidste sæson:

Nummer 15

Hoffenheim fik en katastrofal start på sæsonen, og de lignede længe en sikker nedrykker. Derfor var det også held i uheld, at Stevens måtter trække sig med helbredsmæssige problemer kort inde i foråret, for det betød, at Julian Nagelsmann kom ind knap et halvt år før planlagt.

Bundesligaens yngste træner fik vendt op og ned på det hele, og Hoffenheim gik fra at spille uinspirerende til at levere noget af det mest underholdende fodbold i slutningen af sæsonen.

Nagelsmann viste i flere kampe også sin innovative tilgang til spillet, da Hoffenheim fra kamp til kamp yndede at skifte formation, og så fik han en række af holdets stjerner, heriblandt Kevin Volland, der ellers var en skygge af sig selv, til igen at blomstre.

Transfers:
Hoffenheim er endnu en af de Bundesliga-klubber, der har skiftet godt og grundigt ud i truppen. Andrej Kramaric imponerede så meget som lejesvend i sidste sæson, at klubben valgte at betale €10 millioner for angriberen.

Derudover har de været på rov hos flere af de andre rivaler i ligaen. Sandro Wagner skal forsøge at gentage succesen fra tiden i Darmstadt, Benjamin Hübner er kommet til fra Ingolstadt, mens Kevin Vogt og Kerem Demirbay skal skærpe konkurrencen på midtbanen.

Endelig har de også hentet Lukas Rupp fra nedrykkede Stuttgart.

De mange nyindkøb er primært kommet i stand, fordi de også har solgt godt ud. Efter et par lovende sæsoner kunne de ikke længere holde på Kevin Volland, der er smuttet til Leverkusen.

Jonathan Schmid slog ikke for alvor igennem og er nu sendt videre til Augsburg, ligesom Haberer og Elyounoussi også er fortid i klubben.

Endelig er Tobias Strobl skiftet til Gladbach på en fri transfer.

Styrket/svækket: Svækket

Denne sæson:
På papiret er klubben svækket med afgangen af særligt Volland og Strobl, men der blæser alligevel en positiv vind over Hoffenheim.

Nagelsmann formåede at få en masse af klubbens unge spillere til at præstere, og det skal blive spændende at se, hvad han kan udrette over en hel sæson.

I angrebet har de dækket sig godt ind efter salget af Volland ved et hente Kramaric og ikke mindst Sandro Wagner. Sidstnævnte er lidt af et wildcard, men kan han ramme tilnærmelsesvist samme form, som han gjorde i Darmstadt, så kan det blive rigtig spændende.

Defensivt ser det også rigtig spændende ud. Süle er en fremtidig landholdsforsvar og det samme kan siges om Toljan på backen.

Så med fare for at vi kommer til at se dumme ud, når de kæmper for overlevelse, så tror vi alligevel på, at Hoffenheim kan komme til at spille med i den bedre halvdel.

Bud på placering: 8-12

Bud på idealopstilling: 4-3-3
Baumann – Kaderabek, Süle, Hübner, Toljan – Rudy, Rupp, Amiri – Ochs, Wagner, Kramaric

Hold øje med – Sandro Wagner
I sidste sæson var det Kevin Kuranyi, der var den karismatiske enfant terrible i front. Det fungerede ikke særlig godt, men der er grund til at tro på, at det bliver bedre med Wagner. Den nu tidligere Darmstadt-angriber virker til at være modnet som spiller og person og under Nagelsmann ledelse, kan han sagtens spille endnu en sæson med et tocifret antal mål.

 

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!