bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: TSG Hoffenheim – 1. FC Köln

Optakt: TSG Hoffenheim – 1. FC Köln

Hjemmeholdet jagter den tredje sejr i træk mod et Köln-hold, der kun har hentet ni point i foråret.

Hoffenheim:
Hjemmeholdet fik sin anden sejr i træk, da det i sidste runde blev til en 3-1 gevinst mod HSV. Skulle Hoffenheim også sikre sig de tre point i søndagens sene kamp, vil det være første gang siden 2010, at klubben vinder tre kampe i træk.

Julian Nagelsmann har med andre ord fået en godt start på sin trænerkarriere i Bundesligaen. Siden han overtog roret fra Stevens, har han i syv kampe samlet 13 point sammen, og det er faktisk kun overgået af Bayern og Dortmund.

Sidste uges sejr betød også, at holdet for første gang i lang tid spillede sig væk fra en af de direkte nedrykningspladser. En dårligere målscore end Augsburg holder dog dem fortsat under stregen.

Til opgøret må Hoffenheim med sikkerhed se bort fra Herding, mens både Elyounoussi og Schweglers comebacks nok kommer en postgang for tidligt. Nagelsmann har forsøgt sig med flere forskellige formationer i sine hidtil syv Bundesliga-kampe. En mulighed til dette opgør kunne være en 3-5-2 med Uth og Kramaric på toppen.

1. FC Köln:
Sølle ni point er, hvad Köln har formået at hente i forårets første ti kampe. I sidste runde var de uheldige med ikke at få point hjemme mod Bayern, i et opgør hvor de i store dele af kampen ellers var spilbestemmende.

Til trods for det magre pointudbytte så har Köln faktisk en fornuftig udebanestatistik. I de seneste otte udekampe er det kun blevet til nederlag i derbyet mod Gladbach.

Peter Stöger har igen samtlige spillere til rådighed, og selvom det ikke har kastet alverdens point af sig på det sidste, forsøger han sig formentlig med en 3-4-3 igen, hvor Frederik Sørensen kan se frem til en plads i højre side af centerforsvaret.

Danskeren har fået fint med spilletid, efter Stöger er gået over til tre centrale forsvarer i bagkæden og var mod Bayern sit holds bedste.

Karantæner:
Hoffenheim: Ingen
1. FC Köln:
Ingen

Bud på startopstillinger:
Hoffenheim: Baumann – Bicakcic, Süle – Kaderabek, Ochs – Strobl – Rudy, Nad. Amiri – Volland, Uth – Kramaric
1. FC Köln: Horn – Sörensen, Maroh, Heintz, Hector – M. Lehmann, Gerhardt – Risse, Bittencourt, Zoller – Modeste

Vidste du, at…:
Köln-træner Peter Stöger på søndag kan fejre sin dag nummer 1.000 i spidsen for klubben. Seneste træner til at sidde længere på bænken var Christoph Daum (1986-1990).

Dom:
Statistikken er ikke just med Hoffenheim, der har tabt alle fem søndagskampe i denne sæson. Vi tror dog på, at Nagelsmanns tropper har så meget selvtillid, at de henter endnu en sejr. 2-1 til hjemmeholdet.

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!
HSV, Optakt, 2. Bundesliga 2021/22
Optakt til runde 28 i 2. Bundesliga: “En storkamp fra 80’erne”