bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Borussia Mönchengladbach – Hertha BSC

Optakt: Borussia Mönchengladbach – Hertha BSC

Optakt, Gladbach

Gæsterne kan spille sig et stort skridt mod Champions League med en sejr, mens Gladbach skal rejse sig efter et ufortjent nederlag i sidste runde.

Gladbach:
Die Fohlen indkasserede det vel mest ufortjente nederlag i denne sæsons Bundesliga, da de på forunderlig vis ikke kunne besejre Schalke i sidste runde i en kamp, som de ellers dominerede fra start til slut.

Nederlaget betød, at Gladbach rykkede ned på femtepladsen, seks point efter søndagens modstander fra Hertha Berlin. Hjemmeholdet skal derfor have point, og helst alle tre, hvis Schubert og holdet fortsat skal holde sig inde i kampen om Champions League pladserne.

De har da også statistikken på sin side. De seneste fire indbyrdes opgør er nemlig endt med sejre til Gladbach, og det gør Hertha til det hold, som Gladbach har den længste sejrsstime i mod. Den omvendte kamp i slutningen af oktober sluttede med en 4-1 sejr til Gladbach – deres seneste sejr på udebane.

Topscorer Raffael har trænet individuelt i løbet af ugen, og hans indsats forbliver tvivlsom op til kort før kampstart. Hvis ikke han bliver klar, kan det betyde, at Hazard rykkes op ved siden af Stindl, mens Hofmann dermed kan se frem til spilletid på kanten.

Hertha:
Gæsterne bliver ved med at imponere og efter sejren på 2-1 mod Ingolstadt, kan Hertha Berlin for alvor begynde at drømme om at skulle spille i Champions League i den kommende sæson. Sidst hovedstadens helte var i det fine selskab var i 1999/00 sæsonen.

Selvom Ibisevic og Kalou har nettet 21 gange til sammen er den primære årsag til Herthas succes deres solide defensiv, der blot (i Bundesliga sammenhæng) har lukket 27 mål ind.

Til søndagens kamp må de se dog med al sandsynlighed se bort fra forsvarsgeneralen Brooks. Hvis han ikke når at blive klar, kan Langkamp overtage hans plads.

Også Allagui og Kurt døjer med skader.

Karantæner:
Gladbach: Ingen
Hertha:
Ingen

Bud på startopstillinger:
Gladbach: Sommer – Elvedi, A. Christensen, Nordtveit, Wendt – Dahoud, G. Xhaka – Traoré, Hofmann – Stindl, Hazard
Hertha:
Jarstein – Weiser, S. Langkamp, Stark, Plattenhardt – Skjelbred, Cigerci – Haraguchi, Darida, Kalou – Ibisevic

Vidste du, at…:
Kalou og Dahoud er de to spillere, der oftest er blevet udskiftet i denne sæson? Hele 19 gange har de måtte forlade banen før tid.

Dom:
Det er blevet til fire hjemmesejre af fem mulige i 2016, og selvom Hertha er godt kørende, bliver det formentlig også til den femte på søndag. Det er et hårdt slag, hvis de som ventet må undvære Raffael, men vi tror alligevel på, at de tre point bliver i Gladbach. 2-1.

You may also like
Schalke 04, maskot, Comebacks
Optakt til 8. runde i 2. Bundesliga: Klassisk HSV og Schalke under stregen
Fans, spilletidspunkter, kampprogram, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til 7. runde i 2. Bundesliga: Er HSV igen HSV?
Taktisk analyse, Driblestærke
Optakt: Freiburg – Borussia Dortmund: Er Edin Terzic fyringstruet?
Bundesliga, Meisterschale, højdepunkter, podcast, optakt, bundesligaen, 1. og 2. Bundesliga, tysk mester
Optakt: Wolfsburg – Union Berlin: Danskermøder i Wolfsburg inden stor CL-aften for Union