bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Borussia Dortmund – Werder Bremen

Optakt: Borussia Dortmund – Werder Bremen

Borussia Dortmund, optakt

Gæsterne kæmper for point i bunden af tabellen, men får det svært mod Dortmund, som fortsat drømmer om mesterskabet.  

Dortmund:
Med en uge uden Bundesliga havde Dortmund tid til at mødes med henholdsvis repræsentanter for Mkhitaryan, Gündogan og Hummels, der alle har kontrakt udløb til sommer. Mens der forventes en afklaring inden længe for de to første, er der intet nyt om Hummels situation.

Fra Dortmunds side insisterer de på, at de mange spekulationer ikke påvirker holdet, og truppen har da også brug for fuld fokus, da de stadig er med i tre turneringer. Hvis drømmen om et mesterskabet skal holdes i live, er kravet en sejr mod Werder Bremen.

Skulle det blive til tre point i lørdagens sene kamp vil Dortmund med seks runder igen være sikret andenpladsen, uanset hvordan det går Hertha. Faktisk ville de 64 point som Dortmund allerede har have været nok til at blive mestre i 2001. Dengang vandt Bayern titlen med 61 point i alt.

Thomas Tuchel har igennem hele sæsonen været god til at rotere, og det er formentlig også en af grundene til, at holdet ikke har nogen spillere på skadeslisten. Subotic har døjet med sygdom, mens Gündogan har haft lidt småskavanker i løbet af ugen, men begge forventes at blive klar. Også Aubameyang er tilbage i truppen, efter han sad over i sidste runde på grund af dødsfald i den nærmeste familie.

Topscorens tilbagekomst betyder med al sandsynlighed, at Ramos igen ryger på bænken, selvom colombianeren var sit holds bedste med mål og oplæg i sidste rundes sejr på 3-1 mod Augsburg.

Werder Bremen:

Nordtyskerne fik et enkelt point i kampen mod Mainz i sidste runde og er dermed placeret på en 14. plads i tabellen.

Det mest bemærkelsesværdige i den kamp, var Djilobodjis ”jeg-hugger-halsen-over-på-dig” gestus mod Mainz de Blasi. Dommeren så ikke episoden, men DFB valgte senere at tildele Djilobodji en karantæne for usportslig opførsel.

Senegaleseren må derfor se til fra tribunen i kampen mod Dortmund, og det betyder at Vestergaard, der til tider har spillet som defensiv midt, igen er tilbage I det centrale forsvar, hvor han formentlig får Galvez som makker.

Mes Djilobodji med sikkerhed må sidde ude, er der tvivl til det sidste om Pizarro. Werder-topscoren måtte lade sig udskifte i landskampen for Peru med rygproblemer. Hvis han ikke når at blive klar, er Ujah – der scorede i det omvendte opgør – favorit til at overtage hans plads.

Gæsterne må desuden undvære Wolf, Zetterer, Bargfrede og Johannsson.

Karantæner:
Dortmund: Ingen
Werder Bremen: Djilobodji

Bud på startopstillinger:
Dortmund: Bürki – Piszczek, Sokratis, Hummels, Schmelzer – Weigl – Kagawa, Castro – H. Mkhitaryan, Reus – Aubameyang

Werder Bremen: Wiedwald – Gebre Selassie, Vestergaard, Galvez, S. Garcia – Grillitsch – Öztunali, Fritz, Junuzovic, Bartels – Ujah

Vidste du, at…:
Mkhitaryan sammen med Gladbachs Raffael er den eneste spiller, der både har scoret og lagt op til et tocifret antal mål i sæsonen?

Dom:
Dortmund har været forrygende i 2016, hvor de har vundet 13 ud af 15 kampe. Den gode form fortsætter mod Werder Bremen, og med Aubameyang tilbage kan det sagtens ende med at blive underholdende. 3-0.

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
DFB-Pokal, lodtrækning, DFB Pokal
Tåregas, stortalenter og 21 mål på 240 minutter: De vildeste 28 timer i DFB Pokal-historien
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!