bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 2. Bundesliga > 1. FC Kaiserslautern > Optakt til runde 8 i 2. Bundesliga – Et hadsk derby i vente
Schalke 04, sæsonoptakt

Så er vi fremme ved runde 8, som samtidig er sidste runde inden landskampspausen. Düsseldorf er gået i et mindre udbrud, Köln og HSV kæmper stadig med at vinde deres kampe, hvorimod Magdeburg er helt anderledes effektive, og så viste Schalke livstegn.
Velkommen til optakten til runde 8 i verdens bedste næstbedste liga, der ud over topopgøret mellem Düsseldorf og HSV bl.a. byder på et af fodboldverdenens mest hadefulde lokalopgør – nemlig det 157. Niedersachsenderby.

SC Paderborn 07 – Jahn Regensburg – fredag kl. 18.30

Lukas Kwasniok var godt tilfreds med det ene point, som hans Paderborn-mandskab fik med hjem fra Volksparkstadion og det på trods af, at gæsterne var foran to gange. Filip Bilbija scorede begge Paderborns mål, men HSV fik som nævnt udlignet begge Paderborns føringer og Paderborn måtte endda have hjælp fra en VAR-dom, som annullerede HSV´s mål til 3-2 i overtiden.
”Die Jahnelf” fik stoppet blødningen via et målløst opgør hjemme mod K´lautern. Det var femte kamp i træk, at oberpfalzerne gik fra banen uden at score. Trods det ene point, så er trænersædet under Joe Enoch fortsat smålunt. Klubbens forretningsfører Achim Beierlorzer ville før kampen kun give garanti for, at Enoch sad på bænken til kampen mod Kaiserslautern.
Bulibolds tip: SC Paderborn 07 – Jahn Regensburg 3-0

Karlsruher Sport Club – Darmstadt 98 – fredag kl. 18.30

KSC viste imponerende mental styrke i udekampen mod FC Köln, hvor holdet var bagud både 3-0 og 4-2 og stadig fik et point med hjem. Værterne startede som lyn og torden og var således foran 3-0 efter blot et kvarters spil, men så meldte Marvin Wanitzek sig ind i kampen. Med to mål inden den halve time sørgede han for, at kampen alligevel ikke var afgjort. I første halvlegs overtid scorede kölnerne igen, men Christian Eichner, der for øvrigt blev præsenteret for det gule kort, må have sagt de rigtige ting til sine spillere i pausen. Leon Jensen fik reduceret for KSC efter 52 minutter, og blot tre minutter senere fuldbyrdede Wanitzek sit hattrick. I den sidste halve time koncentrerede begge hold sig om defensiven, men Karlsruhe var trods alt tættere på sejren end Köln. Det blev dog ved 4-4.
Darmstadt kom ned på jorden igen efter den forrykte 5-3-sejr ude mod Schalke. I hjemmekampen mod Magdeburg gjorde Isac Lidberg det til 1-0 i det 11. minut, men helt uforståeligt trak værterne sig tilbage og overlod initiativet til Magdeburg, der kvitterede og vandt kampen 2-1 trods et rødt kort efter 73. minutter.
Bulibolds tip: Karlsruher Sport Club – Darmstadt 98 3-0

1. FC Nürnberg – SC Preußen Münster – lørdag kl. 13.00

Det kører ikke rigtigt for Miroslav Klose og hans Nürnberg-mandskab. I udekampen mod Hannover var ”Der Club” aldrig rigtig i nærheden af at score, og når Hannover så lavede to mål i slutfasen, så taber man 2-0. ”Vi spiller fint fløjspil, men bliver aldrig rigtig farlige, når indlæggene bliver slået ind i feltet. Det må vi hjem og arbejde på,” lød det fra Klose efter kampen.
Det var to elendige forsvar, der stod overfor hinanden i Münsters hjemmekamp mod Schalke. Alle tre mål blev scoret med bistand fra modstandernes forsvarsspillere. Münster bragte sig foran i starten af anden halvleg, men gæsterne scorede to gange og vandt således kampen. Især målet til 1-2 var af komisk karakter. Lukas Frenkert ville sparke bolden ud af eget felt, men ramte i stedet en Schalke-spiller, hvorfra den hoppede ind over linjen. Med nederlaget hænger Münster fast i bunden, men de ligger dog stadig lige netop over stregen.
Bulibolds tip: 1. FC Nürnberg – SC Preußen Münster 2-1

SV Elversberg – 1. FC Kaiserslautern – lørdag kl. 13.00

Horst Steffens mandskab fra Elversberg er et svært et at spille imod. Det fandt senest Hertha Berlin ud af, da saarlænderne overraskende vandt hele 4-1 på Berlins Olympiske Stadion. Allerede efter fire minutter bragte Semih Sahin gæsterne foran via et korrekt dømt straffespark. Luca Schnellbacher fordoblede føringen, da han udnyttede en for kort tilbagelægning og lobbede bolden hen over Herthas målmand. Kort inde i anden omgang gjorde Muhammed Damar gæsterne på 0-3, inden Sahin igen var effektiv fra 11-meter pletten. At Hertha så fik reduceret til sidst, betød mindre for Horst Steffen.
På trods af, at hans angriber Ragnar Ache bl.a. ramte indersiden af stolpen, var Markus Anfang tilfreds med det ene point efter 0-0 ude mod Münster. ”Jeg er glad for, at vi holdt nullet, og det her point kan vi bygge videre på,” lød det fra K´lautern-træneren efter kampen. Begge mandskaber ligger midt i tabellen med hver ni point.
Bulibolds tip: SV Elversberg – 1. FC Kaiserslautern 2-2

1. FC Köln – SSV Ulm 1846 – lørdag kl. 13.00

I sidste uges optakt skrev jeg om, hvad det ikke kunne ende med, hvis Köln begyndte at score på deres chancer, og søndag leverede de svaret: Stadig kun et point. Hjemmekampen mod KSC startede ellers fortræffeligt for Gerhard Strubers mandskab. Blot 15 minutter inde i kampen havde Gian Luca Waldschmidt og Damian Downs (2) bragt ”Die Geissböcke” foran 3-0. KSC svarede igen med to hurtige reduceringer, men da Tim Lemperle gjorde det til 4-2 i første halvlegs døende sekunder, lignede det tre point til hjemmeholdet. KSC kom dog stærkt tilbage i anden halvleg og fik udlignet til 4-4 via to hurtige scoringer, og så måtte Struber konstatere, at på trods af at hans mandskab har scoret syv gange i de seneste tre partier, så har det blot kastet to point af sig.
Ulm er så småt ved at vænne sig til livet i 2. Bundesliga. I den uhyre vigtige hjemmekamp mod Braunschweig vandt holdet 3-1 efter 2-0 ved pausen. Manden med det forpligtende navn Romario Rösch gjorde det til 1-0, hvorefter Philipp Strömpf fordoblede føringen. Gæsterne blev reduceret til 10 mand fem minutter inde i anden halvleg, men gjorde det alligevel til 1-2 efter 76 minutter. Felix Higl sikrede dog Ulm alle tre point, da han udnyttede et straffespark seks minutter før tid. Et skår i glæden var dog, at keeper Chistian Ortag faldt uheldigt ned og brækkede kravebenet og således er ude et stykke tid.
Bulibolds tip: 1. FC Köln – SSV Ulm 1846 4-0

Schalke 04 – Hertha Berlin – lørdag kl. 20.30

Jacob Fimpel fik en glimrende start på livet som interimstræner for Schalke. Efter at have været bagud 0-1 sørgede Moussa Sylla med sine to mål for, at ”Die Knappen” kunne tage alle tre point med hjem fra Münster.
Hertha kunne ikke følge op på den fine sejr i Nürnberg, da holdet hjemme blev sat på plads af Elversberg. Hele 4-1 vandt gæsterne, og de var endda foran 4-0, inden Michaël Cuisance fik reduceret. Med nederlaget ligger Hertha på 7. pladsen med fem point op til 3. pladsen.
Bulibolds tip: Schalke 04 – Hertha Berlin 1-1

Eintracht Braunschweig – Hannover 96 – søndag kl. 13.30

“Die Löwen” fik langt fra den ønskede optakt til sæsonens første Niedersachsen-Derby, da de tabte 3-1 i Ulm. Det eneste positive for Daniel Schernings mandskab var vel Levente Szabos reducering i anden halvleg, som endda faldt efter, at Sven Köhler havde modtaget sit andet gule kort. Dermed ligger Braunschweig fortsat næstsidst med fire point, og Daniel Scherning kan passende tænke over, at holdets eneste sejr faldt, da han sad udenfor med karantæne.
Hannover 96 har også efter kampen mod Nürnberg maksimumpoint hjemme.
Vi skulle dog helt hen til det 79. minut, før Marcel Halstenberg gjorde det til 1-0, men allerede minuttet efter afgjorde Monju Momuluh kampen med sit mål til 2-0. Med den meget fortjente sejr er Hannover førsteudfordrer til top-3.
Bulibolds tip: Eintracht Braunschweig – Hannover 96 1-1

Fortuna Düsseldorf – HSV – søndag kl. 13.30

Efter weekendens resultater kan Düsseldorf slå et hul på hele otte point ned til HSV, som må regnes for en af de største konkurrenter i oprykningsspillet. Sejren ude over Fürth var en heldig en af slagsen, hvilket Daniel Thioune da også indrømmede efter kampen. Giovanni Haag bragte Düsseldorf foran kort før pausen, men føringen holdt blot to minutter, da Fürth udlignede, inden dommeren fløjtede til pause. I anden halvleg forsvarede Düsseldorf sig primært, men i dommerens overtid fik holdet et tvivlsomt straffespark, som den tidligere FCK-spiller Isak Bergmann Johannesson sikkert omsatte.
HSV var bagud to gange i hjemmekampen mod Paderborn, men kom hver gang tilbage og havde endda bolden i mål til 3-2. Et mål som dommeren dog annullerede med hjælp fra VAR-rummet. Robert Glatzel og Davie Selke stod for de to HSV-scoringer.
Bulibolds tip: Fortuna Düsseldorf – HSV 2-2

1. FC Magdeburg – SpVgg Greuther Fürth – søndag kl. 13.30

Magdeburg er den unge sæsons største overraskelse. Med en 2-1-sejr ude over Darmstadt kravlede ”Die Ossies” endda op forbi KSC og besætter nu ligaens andenplads. Livan Burcu udlignede værternes tidlige føring, og i starten af anden halvleg gjorde Connor Krempicki det til 2-1. I det 73. minut modtog Marcus Mathisen sit andet gule kort, men trods undertal fightede Magdeburg alle tre point i land. ”Vi er vokset som hold,” udtalte en tilfreds Christian Titz efter kampen.
Alexander Zorniger var til gengæld langt fra tilfreds efter at have set sit Fürth-mandskab tabe hjemmekampen med 1-2 via et straffespark i kampens sidste minut.
”Det straffespark må aldrig fløjtes. Der var ingenting,” udtalte den fortørnede Fürth-træner efter kampen. Dennis Srbeny udlignede Düsseldorfs føring i første halvlegs overtid. Zorniger var dog godt tilfreds med sit holds generelle spil. ”Det var fint, og noget vi kan bygge videre på.” Med nederlaget ligger Fürth midt i rækken med ni point.
Bulibolds tip: 1. FC Magdeburg – SpVgg Greuther  Fürth 3-1

Topscorerlisten

Schalkes Moussa Sylla deler efter sine to scoringer nu førstepladsen med KSC´s Budu Zivzivadse. Begge spillere har scoret seks gange.
HSV´s Robert Glatzel og Darmstadts Isac Lidberg er begge noteret for to scoringer, mens hele otte spillere hver har scoret fire mål.

3. Liga

De to tophold Dynamo Dresden og Sandhausen måtte begge nøjes med 0-0. Det gjorde dog knap så meget, da Aue tabte 2-0 ude mod Fortuna Köln. Energie Cottbus spillede sig op på 4. pladsen, da de sendte Saarbrücken hjem med et 4-1-nederlag.
De to nedrykkere, Hansa Rostock og Osnabrück, ligger fortsat under stregen efter nederlag ude mod hhv. Ingolstadt og Wehen.