bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 2. Bundesliga > 1. FC Kaiserslautern > Optakt til 7. runde i 2. Bundesliga: Er HSV igen HSV?
Fans, spilletidspunkter, kampprogram, optakt, 2. Bundesliga

HSV led et meget overraskende nederlag i Elversberg og måtte afgive 1. pladsen til Düsseldorf.
Bysbørnene fra St. Pauli var klar fra start, hvilket ikke kunne siges om den kielske stork. Schalke kom sig efter Magdeburgs chokstart og vandt i et målorgie på Veltins Arena. Endelig så fik Hertha sæsonens anden sejr og kravlede over stregen.
Velkommen til optakten til runde syv i verdens bedste næstbedste liga.

VFL Osnabrück – HSV – fredag kl. 18.30

Hjemmeholdet lignede inden det lille lokalopgør mod Hannover ligaens dårligste hold, og de ser ikke spor bedre ud efter en 7-0 øretæve mod hannoveranerne. Osnabrück kunne endda sagtens have tabt større, og nu venter der Tobias Schweinsteiger et stort arbejde med at fylde noget selvtillid på sine spillere, og så må han håbe på, at HSV laver ”en HSV” for anden runde i træk.
”Die Rothosen” dummede sig for første gang i denne sæson, da holdet tabte ude mod Elversberg med 1-2. Det var et underligt apatisk HSV-mandskab, der gik på banen, og først efter Moritz Heyers reducering kom HSV med det forventede pres, men da var det bare for sent.
Bulibolds tip: VFL Osnabrück – HSV 0-4

1. FC Magdeburg – SC Paderborn 07 – fredag kl. 18.30

Magdeburg startede som lyn og torden i lørdagens udekamp mod Schalke. Efter 27. minutter havde Silas Gnaka scoret to gange. Værterne dog fik reduceret kort før pausen og udlignet kort inden i anden spilomgang. Connor Krempicki gjorde det til 2-3 med tyve minutter igen, men Schalke svarede igen og tog sejren med to mål i slutfasen, hvor gæsternes Daniel Heber modtog det røde kort og dermed må stå over i kampen mod Paderborn. Magdeburgs træner Christian Titz var da heller ikke tilfreds efter kampen. ”Vi burde have lukket kampen i første halvleg og efter Schalkes reducering, åbnede vi en gavebod i forsvaret.”
Paderborn kom flot igen i hjemmekampen mod Wehen efter en pauseføring til oprykkerne. Sebastian Klaas og Niclas Nadj vendte kampen med to mål på otte minutter, hvilket gjorde livet lettere for Lukas Kwasniok, der efter kampen mente, at sejren var lidt heldig men også fortjent.
Bulibolds tip: 1. FC Magdeburg – SC Paderborn 07 3-1

Wehen Wiesbaden – SV Elversberg – lørdag kl. 13.00

Så kommer vi til en direkte duel mellem de to oprykkere, hvor det lidt overraskende er Wehen, der har klaret sig bedst. Senest gik Markus Kauczinskis mandskab til pausen med en 1-0 føring i Paderborn men endte med ingenting, da gæsterne slog til to gange i anden halvleg. ”Vi skal lære at lukke den her slags kampe” mente Kauczinski efter en match, hvor gæsterne sagtens kunne have fået mere ud af det.
Elversberg stod vel for sæsonens største overraskelse, da de tilførte HSV sæsonens første nederlag. Jannik Rochelt gjorde det til 1-0 i det 9. minut, og da Lukas Schnellbacher fordoblede føringen efter en times spil, lignede det afgørelsen. HSV fik dog reduceret kort før slut, men Elversberg red stormen af og vandt, hvad der må betegnes som klubbens største kamp nogensinde. Wahid Faghir kom ind i det 72. minut.
Bulibolds tip: Wehen Wiesbaden – SV Elversberg 1-1

Eintracht Braunschweig – 1. FC Nürnberg – lørdag kl. 13.00

”Die Löwen” kunne som ventet intet stille op i søndagens opgør ude mod Hertha.
Værterne gik til pausen med en 1-0-føring, og anden halvleg var mindst lige så ensidig, hvor gæsterne ikke kom frem til noget som helst.
Der var 47.000 tilskuere på plads til det 271. derby mellem Nürnberg og Greuhter Fürth. Gæsterne kom foran allerede i det 8. minut, men i første halvlegs overtid udnyttede Nürnbergs Can Uzun et straffespark til pausestillingen 1-1. I anden halvleg udviklede kampen sig til en, som ingen af parterne ville tabe. Nürnberg kaptajn Florian Hübner var dog ganske tæt på matchvinderrollen med et flot hovedstød.
Bulibolds tip: Eintracht Braunschweig – 1. FC Nürnberg 1-2

Greuther Fürth – Karlsruher Sport Club – lørdag kl. 13.00

Alexander Zornigers mandskab fik stoppet blødningen, da holdet fik remis i det prestigefyldte lokalopgør mod Nürnberg. Forsvarsspilleren Damian Michalski bragte Fürth foran i det 8. minut, men det rakte kun til et enkelt point, da Nürnberg udlignede kort før pausefløjtet.
Dagens gæster fra KSC måtte ligeledes gå fra banen med et enkelt point efter hjemmekampen mod Klautern, som næsten var en tro kopi af Nürnberg – Fürth. Gæsterne bragte sig foran allerede i det 4. minut, men hjemmeholdets Marvin Wanitzek bragte balance i regnskabet i første halvlegs overtid. Heller ikke her bød det på mål i anden halvleg.
Bulibolds tip: Greuther Fürth – Karlsruher Sport Club 1-1

FC St Pauli – Schalke 04 – lørdag kl. 20.30

Lørdag aften byder på en ægte ”Knüller”, når St Pauli tager imod Schalke. Begge er kommet sådan lidt lala fra land men viste i den forgangne runde, at man bestemt skal tage dem alvorligt i oprykningskampen.
”Die Kiezkickers” helt store problem har været at få scoret mål, men det var ikke til at se i hjemmekampen mod Kiel. Allerede i det 4. minut knaldede Connor Metcalfe bolden op i hjørnet med et perfekt langskud, og blot tre minutter senere gjorde Eric Smith ham kunsten efter – denne gang dog på en flot frisparksscoring. Oladapo Afolayan gjorde det til 3-0 kort før pausen, og selvom gæsternes Lewis Holtby reducerede kort inde i anden halvlev, så lukkede Lars Ritzka og Marcel Hartel løjerne med hvert deres mål.
Schalke var kun en skygge af sig selv i første halvleg i hjemmekampen mod Magdeburg på et udsolgt VELTINS-Arena. Heldigvis for værterne, så fik Sebastian Polter reduceret fem minutter før pausen. I anden halvleg gjorde først Derry Murkin det til 2-2 og siden Thomas Ouwejan til 3-3, inden Polter sikrede sejren med sit andet mål.
Bulibolds tip: FC St. Pauli – Schalke 04 3-1

Fortuna Düsseldorf – Hannover 96 – søndag kl. 13.30

Søndagens første opgør står mellem to mandskaber, der begge imponerede i sidste runde.
Düsseldorf sejrede klart med 3-1 på Ostsee-Stadion i Rostock, hvilket betød, at de overtager førstepladsen. Christos Tzolis og Andre Hofmann gjorde det til 0-2, og selv om værterne fik reduceret i første halvlegs sidste minut, så var den sejr, som Jona Niemec sikrede med sit mål til 1-3 kort før tid, aldrig rigtig i fare. Det var tredje sejr i træk for Daniel Thiounes mandskab.
Hannover pulveriserede hjemme stakkels Osnabrück med hele 7-0. Norske Håvard Nielsen og Cedric Teuchert scorede hver to mål i opgøret, hvor gæsterne måtte spille med ti mand efter et rødt kort i det 37. minut.
Bulibolds tip: Fortuna Düsseldorf – Hannover 96 3-2

1. FC Kaiserslautern – Hansa Rostock – søndag kl. 13.30

Efter nederlag i sæsonens to første kampe har Kaiserslautern ikke tabt, og det var heller ikke tilfældet efter udekampen i Karlsruhe. Ragner Ache bragte gæsterne i front, inden KSC udlignede via et korrekt dømt straffespark.
Rostock vandt omvendt deres to første kampe, men har tabt de to seneste. I hjemmekampen mod Düsseldorf var ”Die Kogge” ikke heldige, men gæsterne vandt fortjent. Jasper van der Werffreducerede i første halvlegs sidste minut, men det skulle ikke være for Hansa Rostock.
Bulibolds tip: 1. FC Kaiserslautern – Hansa Rostock 3-0

Holstein Kiel – Hertha Berlin – søndag kl. 13.30
Det er overraskende, at det er Kiel og ikke Hertha, der indtager 3. pladsen i 2. Bundesliga. Storkene fik dog en gevaldig en over næbet, da de var på besøg på Millerntor, hvor værterne imponerede med to drømmemål, inden der var gået syv minutter. Lewis Holtby gjorde det til 3-1 i anden halvleg, men Kiel var chanceløse mod et veloplagt St Pauli-mandskab.
Hertha fik sæsonens anden sejr, da de søndag slog Braunschweig med 3-0. Schweiziske Haris Tabakovic blev berlinernes helt store helt, da han noterede sig for et hattrick, hvilket må have givet Pal Dardai foreløbig arbejdsro.
Bulibolds tip: Holstein Kiel – Hertha Berlin 1-3

Topscorerlisten i 2. Bundesliga

Herthas hattrick-helt Haris Tabakovic bragte sig alene i front blandt topscorerne med sine syv scoringer. Også Hannovers Cedrich Teuchert overhalede HSV-spillerne og er nu oppe på seks træffere. Værd er det også at bemærke, at Nürnbergs blot 17-årige Can Uzun er oppe på fire mål i seks kampe.

3. Liga

Dynamo Dresden og Erzgebirge Aue har skabt afstand i toppen af 3. Liga. Dresden vandt 1-0 i Lübeck, mens naboerne fra Aue intet problem havde med at slå Halle 3-1 hjemme og da forfølgerne ikke vandt, har de to klubber slået et lille hul.

Få spiltips til tysk fodbold hos SPilXpertenYou may also like
Hansa Rostock, fodboldrejse, guide, Ostseestadion
Optakt til 34. og sidste runde i 2. Bundesliga – Hansa eller Wehen og dåseølsderbyet
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt
Optakt til 33. runde i 2. Bundesliga: Holstein Kiel i Bundesligaen?
Kampprogram, 2. Bundesliga 2022/23
Andreas Albers og St. Pauli kan rykke op på Volksparkstadion: – Det kunne ikke være skrevet bedre