bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 2. Bundesliga > 1. FC Kaiserslautern > Optakt til 6. runde i 2. Bundesliga – Düsseldorf og KSC marcherer
Fortuna Düsseldorf, optakt, gratis, Fortuna für Alle

Fortuna Düsseldorf forsvarede førstepladsen med en flot sejr ude mod Hertha, mens KSC hjemme forværrede Schalkes krise. Nürnberg vandt efter en vild afslutning, mens Braunschweigs træner så rødt. Velkommen til optakten til runde seks i verdens bedste næstbedste liga, hvor en overraskende nummer tre tager imod nummer to.

Schalke 04 – Darmstadt 98 – fredag kl. 18.30

”Vi forsvarede os godt og modigt gennem det meste af første halvleg, men så fik vi et mål imod os til allersidst”, udtalte Schalke-træner Karel Geraerts efter kampen. At Karlsruhe fortjent vandt kampen med 2-0 gør naturligvis ikke presset på Greaerts mindre, især efter at denne har været oppe at toppes med Schalkes sportschef Ben Manga.
Hos Darmstadt skulle den nye træner Florian Kohfeldt vende en elendig sæsonstart for ”Die Liljen”, og det lignede da også længe en sejr hjemme mod Braunschweig på det mål, som Sergio Lopez scorede efter en halv times spil. Fire minutter før tid udlignede gæsterne dog til slutresultatet 1-1, hvilket ikke rigtigt hjælper nogen af parterne.
Bulibolds tip: Schalke 04 – Darmstadt 98 1-1

SC Paderborn 07 – Hannover 96 – fredag kl. 18.30

I aftenens anden kamp bevæger vi os fra bunden og op i sub-toppen. Paderborn var foran to gange i udekampen mod Preußen Münster, men måtte skuffende nøjes med 3-3. Filip Bilbija gjorde det til 1-1 hen imod slutningen af første halvleg, og blot to minutter efter pausen scorede Raphael Obermair til 1-2. Preußen fik udlignet midt i halvlegen, men det lignede bestemt sejrsmålet, da Ilyas Ansah driblede sig igennem det meste af Münsters forsvar og kælent lagde bolden i mål. Igen kom Münster tilbage og sikrede sig det ene point med et mål i kampens overtid.
Hannover har fortsat maksimum point hjemme efter en 3-1-sejr over Kaiserslautern. Hyun-Ju Lee bragte værterne foran efter blot seks minutter. Gæsterne fik udlignet ti minutter inde i anden omgang, men Hannover sikrede sig sejren med to yderligere mål ved Max Christiansen og Monju Momuluh. Hannover-træner, Stefan Leitl, var da også yderst tilfreds med kampen, som han mente, Hannover styrede over samtlige 90 minutter og dermed vandt en meget fortjent sejr.
Bulibolds tip: SC Paderborn 07 – Hannover 96 2-2

1. FC Nürnberg – Hertha Berlin – lørdag kl. 13.00

Efter en pænt trist første halvleg i Nürnbergs udekamp mod Ulm kom der for alvor gang i løjerne i anden halvleg. Først scorede hjemmeholdet til 1-0 efter 51 minutter og havde endda en kæmpe chance for at fordoble føringen ti minutter senere. I stedet slog Nürnberg til på modangrebet, da den blot 18-årige græker Stefanos Tzimas, som ”Der Club” har lejet hos Olympiakos, udlignede til 1-1. I dommerens overtid eksploderede kampen. Først fik Taylan Duman tilkæmpet sig et straffespark i det 9. overtidsminut. Han brændte selv på Ulm-keeperen, men dommeren skønnede, at målmandens fødder havde sluppet stregen for tidligt, og i andet forsøg lykkedes det Duman at score sejrsmålet for Nürnberg. Efter straffesparket opstod der tumult, hvor Tzimas fik rodet sig ud i et rødt kort. Nürnberg-træner, Miroslav Klose, erkendte efter kampen, at det var en heldig sejr.
Hertha kunne ikke rigtig stille noget op, da de hjemme tog imod førerholdet Düsseldorf, der vandt en fortjent 2-0-sejr på Berlins Olympiske Stadion. ”Det kunne være rart, hvis vi scorede et mål eller to”, udtalte Hertha-træner Christian Fiél efter kampen, og det kan de færreste vel være uenige i. Ud over nul point fra denne kamp må Fiél også undvære forsvareren Linus Gechter, der blev udskiftet med en slem skulderskade og nok bliver fraværende et pænt stykke tid.
Bulibolds tip: 1. FC Nürnberg – Hertha Berlin 2-2

Eintracht Braunschweig – SpVgg Greuther Fürth – lørdag kl. 13.00

Med 0-0 i hjemmekampen mod Elversberg er Zornigers Fürth stadig ubesejrede, men de tabte samtidig terræn i topkampen. 0-0 kampe kan sagtens være underholdende, den her var bare ikke en af slagsen. ”Vi kan leve med resultatet, men jeg er skuffet over vores angrebsspil”, udtalte Alexander Zorniger efter kampen. Fürth ligger nu på 6. pladsen med fire point op til førstepladsen.
Braunschweig hentede sæsonens første point, da det lykkedes Levente Szabo at udligne til 1-1 med blot fire minutter tilbage i udekampen i Darmstadt. Værternes føringsmål var særdeles omstridt, da Braunschweigs Swen Köhler lå skadet på græsset og tog sig til hovedet i en grad, så selv enkelte Darmstadt-spillere løb hen og tjekkede ham. Dommer Felix Prigan så dog ingen grund til at stoppe spillet, og så scorede hjemmeholdet. Efterfølgende blev en stiktosset Braunschweig-træner Daniel Scherning præsenteret for det røde kort, da han løb ind på banen og hen til dommeren for at brokke sig.
Bulibolds tip: Eintracht Braunschweig – SpVgg Greuther Fürth 1-1

Fortuna Düsseldorf – 1. FC Köln – lørdag kl. 13.00

Lørdagens sidste tidlige kamp er et ægte Rhein-Derby, hvor gæsterne i den grad har kniven på struben.
Düsseldorf vandt senest en imponerende sikker 2-0-sejr ude mod Hertha på to mål af Dawid Kownacki i det 13. minut og Jona Niemec efter 66 minutters spil.
Daniel Thioune hyldede da også sit holds offensive kvaliteter efter kampen. ”Vi har stor kvalitet i vores angreb, og så laver man altså mål,” lød det fra Fortuna-træneren efter kampen.
Köln var klart bedst i hjemmekampen mod Magdeburg, men stod alligevel tilbage med et nederlag, der lægger et voldsomt pres på holdet inden dette opgør. I tilfælde af et nederlag vil ”Die Geissböcke” således have ni point op til Düsseldorf.
I hjemmekampen mod Magdeburg noterede kölnerne sig for over 30 skud på gæsternes mål, men efter en række kæmpe chancer skulle vi frem til det 49. minut, inden det lykkedes Damion Downs at bringe hjemmeholdet foran. Köln fortsatte med at brænde deres chancer efter føringsmålet, men så slog gæsterne til med to mål i kampens sidste fjerdedel og vandt dermed en særdeles heldig sejr.
Bulibolds tip: Fortuna Düsseldorf – 1. FC Köln 3-2

1. FC Kaiserslautern – HSV – lørdag kl. 20.30

K´lautern træner Marcus Anfang måtte efter 1-3-nederlaget erkende, at Hannover er et svært sted at få noget med hjem fra. Det lykkedes Ragnar Ache at udligne værternes pauseføring ti minutter inde i anden halvleg, men hjemmeholdet sikrede sig sejren med yderligere to scoringer. ”De var bedre end os, og dermed er deres sejr fortjent,” udtalte Anfang da også efter kampen.
HSV skulle blot bruge et minut på at komme foran i hjemmekampen mod Regensburg via Ransford Koenigsdoerffers fjerde sæsonmål. Genopstandne Robert Glatzel gjorde det til 2-0 inden pausen, men så måtte vi et godt stykke ind i anden halvleg,inden der for alvor skete mere. Her afgjorde indskiftede Jean-Luc Dompe opgøret med sit mål til 3-0, inden Davie Selke og Dompe igen sørgede for en meget fortjent 5-0-sejr til hanseaterne. Steffen Baumgart var naturligvis en glad mand efter kampen. Han noterede sig især, at indskifterne gjorde det så godt. ”Vi viste, at det ikke kun er de første 11 spillere, der leverer, men hele truppen,” lød det fra Baumgart efter kampen.
Bulibolds tip: Kaiserslautern-HSV 1-3

Jahn Regensburg – Preußen Münster – søndag kl. 13.30

«Vi skulle have været vågne fra start, og så skulle vi have forsvaret os bedre,” udtalte Regensburg-træner Joe Enoch efter kampen, og det er svært at være uenig, når Regensburg fik en øretæve på 0-5.
Nu får de chancen for at revanchere sig mod oprykkerkollegaerne fra Münster, der hjemme hentede sæsonens blot andet point efter 3-3 mod Paderborn. Dagens mand var angriberen Joshua Mees, der først bragte værterne foran i første halvleg og siden udlignede til slutresultatet i dommerens overtid. Islændingen Hombert Aron Fridjonsson scorede Münsters mål til 2-2. Münster træner Sasha Hildmann var naturligvis en lettet mand. ”Mit hold viste karakter og lod sig ikke kue,” lød det fra oprykkernes træner efter kampen.

1. FC Magdeburg – Karlsruher Sport Club – søndag kl. 13.30

Hvis Magdeburgs træner Christian Titz efter lørdagens sejr i Köln lignede Egon Olsen efter endnu et veltilrettelagt kup, så er det forståeligt. Større tyveri end de tre point hans hold tog med hjem til Magdeburg er i hvert fald svært at finde i moderne fodbold. Det får nu nok ikke den gode Titz til at ændre på den næsten årlige målsætning om ”Klassenerhalt.” Uanset så kan hans hold teoretisk overtage dukserollen i 2. Bundesliga, hvis de vel at mærke vinder dette opgør, og Düsseldorf taber. Den svineheldige 2-1-sejr i Köln placerer ”Die Ossies” på ligaens 3. plads blot to point efter Düsseldorf og søndagens modstander KSC. Falko Michel og Jean Hogonet scorede de mål, der gør, at Titz i hvert fald foreløbig har ni point ned til nedrykningsstregen.
KSC´s sejr over Schalke havde derimod intet med held at gøre. Budu Zivzivadse var på pletten en gang i hver halvleg, og da Schalke på dagen var et harmløst bekendtskab, kørte Christian Eichners mandskab endnu tre point ind på kontoen.
Bulibolds tip: 1. FC Magdeburg – Karlsruher Sport Club 3-2

SV Elversberg – SSV Ulm 1846 – søndag kl. 13.30

Horst Steffens Elversberg er et svært hold at slå. Det måtte senest Greuther Fürth erkende, da de gang på gang slog sig på gæsternes solide defensiv på Sportpark Ronhof Thomas Sommer. Steffen var godt tilfreds med det ene point, som giver en smule mere luft ned til bundklubberne.
Ulms træner Thomas Wörle var en anderledes bitter mand efter sidste sekunds-nederlaget hjemme mod Nürnberg. Wörle ærgrede sig efter kampen over, at Ulm ikke fik udnyttet deres store chance til at gøre det til 2-0 samt kritiserede dommeren for at forære Nürnberg det kampafgørende straffespark. Semir Telalovic stod for Ulm føringsmål i starten af anden halvleg.
Bulibolds tip: SV Elversberg – SSV Ulm 1846 2-0

Topscorerlisten

Med sin ”Doppeltpack” bragte KSC´s Budu Zivzivadse sig alene i spidsen blandt ligaens målkonger. Den 30-årige georgier har nu scoret seks mål, hvilket er to flere end trioen Fisnik Asllani, Kenan Karaman og Ransford Koenigsdoerfer.

3. Liga

Da Aue tabte pusten i hjemmekampen mod Bielefeld, overtog Dynamo Dresden førstepladsen via en smal 3-2 sejr ude over 1860 München. Wehen kravlede op som nummer tre efter en sikker 3-0-sejr ude over Essen, der til gengæld har svært ved at finde det fine spil fra sidste sæson frem. I bunden spillede Hansa Rostock og Waldhof Mannheim 1-1, mens Hannover II kravlede over stregen via et uafgjort resultat ude mod nedrykkerne fra Osnabrück.
I næste runde skal Aue til Unterhaching, Bielefeld spiller hjemme mod 1860, mens Dresden i øst duellen tager imod Hansa Rostock.