bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: SV Werder Bremen – Borussia Dortmund

Optakt: SV Werder Bremen – Borussia Dortmund

Werder Bremen skal tilbage på sporet og sikre sig endnu en sæson i Bundesligaen, mens Dortmund i den modsatte ende kan sikre sig pladsen til næste sæsons Champions League.  

Kampfakta:

Spillested: Weser-stadion

Kamptidspunkt: Søndag kl. 18.00

Dommer: Felix Brych

TV: Bulibold.dk

 

Holdnyt
SV Werder Bremen

Werder Bremen skal forsøge at rejse sig efter tre pointtab i træk. De dårlige resultater kommer ellers efter en god periode, hvor nordtyskerne var ubesejrede i fem kampe. Senest blev det til et nederlag på 2-0 i Stuttgart.

Holdet kan lade sig inspirere af sæsonens første kamp mod BVB, da de kom sejrsrigt ud af opgøret med en 2-1 sejr. Det afsluttede en serie af nederlag på fem kampe i træk mod Dortmund, da man skulle helt tilbage til 20. december 2014 for at finde seneste sejr. På trods af dette, huskes kampen formentlig bedst som Peter Bosz afsked med Dortmund og Stögers tiltrædelse i dagene derefter.

Kampen er ikke helt uden betydning for Die Grün-Weißen, da de endegyldigt kan spille sig fra af nedrykningskampen og sikre sig endnu en sæson i Bundesligaen. Med tre kampe igen og syv point ned til Freiburg på sekstendepladsen, kan de sikre overlevelse, og det kan de gøre på deres stærke hjemmebane, hvor de nyder den længste sejrsrække i over tolv år.

Hvis Moisander ikke er blevet sine muskelproblemer kvit, kan Langkamp erstatte ham. Augustinsson træner igen med holdet, men en plads i startopstillingen kan komme for tidligt. Da Bargfrede har karatæne, kan Delaney erstatte ham på 6’er positionen.

Træner Kohfeldt må undvære skadesramte Zetterer, Käuper og Bartels, mens Bargfrede og Kainz har karantæne efter deres femte gule kort.

Borussia Dortmund

Dortmund kom tilbage på sporet i sidste kamp med 4-0 mod Bayer 04 Leverkusen og fik slået et hul ned til dem på tre point. De kan derfor tillade sig at kigge op, hvor de kun er to point efter ærkerivalen Schalke 04 på andenpladsen, som de vil gøre alt for at få bag sig igen.

På trods af de positivite momenter de kan tage med sig fra sidste kamp, har holdet fortsat et mindre udebanekompleks fra de sidste to kampe at smide fra sig. I de to kampe er det blevet til en målscore på 0-8 og nederlag til Bayern München og Schalke 04. Skulle det blive til et tredje nederlag uden selv at score, vil det være en negativ klubrekord i klubbens Bundesliga historie.

Da Peter Bosz blev fyret efter nederlag til Werder, var BVB i en anden forfatning og holdet kunne ikke få tingene til at fungere. Holdet lå på ottendepladsen, men med Stögers ankomst har BVB rykket sig fra ottende til tredjepladsen og kan med en sejr og pointtab til Hoffenheim sikre sig Champions League deltagelse.

Der bliver formentlig ikke foretaget de store ændringer i forhold til sejren over Leverkusen, og det betyder formentlig også, at anfører Marcel Schmelzer muligvis igen må sse til fra tribunen. Stöger havde noget overraskende valfgt at droppe ham til kampen mod Leverkusen grundet sportslige årsager.

Stöger må fortsat undvære Durm, Guerreiro, Zagadou, Rode og Batshuayi, men kan glædes over at Kagawa er tilbage efter elleve ugers skadespause.

Karantæner:

SV Werder Bremen: Bargfrede og Kainz

Borussia Dortmund: Ingen

Bud på startopstillinger:

SV Werder Bremen: Pavlenka – Gebre Selassie, Veljkovic, Moisander, Friedl – Delaney – M. Eggestein, Gondorf – Belfodil, Junuzovic – M. Kruse

Borussia Dortmund: Bürki – Piszczek, Sokratis, Toprak, Akanji – Weigl – C. Pulisic, M. Götze, Reus, Sancho – Philipp

Vidste du, at…:

det historisk set er utrolig tæt mellem de to hold? Statistikken siger 46-16-44 i Dortmunds favør. Det til trods for, at Werder Bremen kun har vundet tre kampe over Dortmund siden 2011.


Dom:

På trods af at Werder Bremen vandt sæsonens første kamp mod de sort-gule løber de ind i en svær kamp, der ikke er gjort lettere af to karantæner. Dortmund kom i sidste runde tilbage på sporet i overbevisende stil mod sin nærmeste konkurrent, og de må betegnes som favoritter. Kampen ender 3-1 til Dortmund.

Drømmer du om en tur til Weserstadion eller en af de mange andre Bundesligaklubber for at opleve den forrygende stemning i Tyskland, så se her, hvordan du får billetter til din næste fodboldrejse

You may also like
Fans, spilletidspunkter, kampprogram, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 15 i 2. Bundesliga: Stadtderby og topopgør
Kuttenfans, BVB
Optakt: Borussia Dortmund – Gladbach: Borussia-derby på Mittelklasse
Optakt, højdepunkter, FC Köln, Bayern München
Optakt: FC Köln – Bayern München: Kriseramte Köln får besøg af vanvittige Kane
Fortuna Düsseldorf, optakt, gratis, Fortuna für Alle
Optakt til runde 14 i 2. Bundesliga: Das Politisches Derby