bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: VfL Wolfsburg – Hamburger SV

Optakt: VfL Wolfsburg – Hamburger SV

Wolfsburg og Hamburg spiller nærmest altid vigtige opgør, og lørdagens kamp er bestemt ingen undtagelse. Hvis alle resultater går imod Hamburg, kan de faktisk rykke ud, men omvendt kan en sejr bringe dem helt ind i varmen igen.

Kampfakta:

Spillested: Volkswagen-Arena, Wolfsburg

Dommer: Siebert

Kamptidspunkt: Lørdag, kl. 15.30

TV: Bulibold

 

Holdnyt

Wolfsburg:

Wolfsburg er nok det hold, der står med de bedste kort på hånden, hvis vi kigger på bundstriden i Bundesligaen. Med tre runder tilbage indtager de 14. pladsen, hvilket altså betyder, at hvis vi stoppede ligaen nu, så ville de være sikret en plads i næste års liga.

Selvom det selvfølgelig er sød musik i de fleste VfL-fans´ øre, så er der dog en bagside af medaljen. Mainz og Freiburg har nemlig præcis det samme pointantal – nemlig 30, og det er altså kun pga. målscoreren, at Wolfsburg ikke ligger på Relegationspladsen.

Det betyder også, at opgøret hjemme mod HSV er af ekstrem betydning, da en sejr kan sende Wolfsburg meget tæt på overlevelse.

Wolfsburg har dog ikke rigtig været garant for at vinde specielt mange kampe i denne sæson, og på hjemmebane har de kun vundet 2 ud af 15 kampe, hvilket simpelthen ikke er godt nok af en Bundesliga-klub.

Tre point er nærmest også påkrævet, hvis ikke VfL vil i nedrykningsfare – ligesom vi så det i sidste sæson, og i næste runde møder de Leipzig, hvilket langt fra er en kamp, hvor Wolfsburg er favoritter – tværtimod.

Det er også som om, at opgørene mellem Wolfsburg og Hamburg altid har en hvis vigtighed, da de sidste år også mødtes i en yderst afgørende kamp.

Dengang var det sidste spillerunde, og begge hold lå og kæmpede om ikke at ende på Relegationspladsen. Sidste år endte Wolfsburg dog med at tabe 2-1, og så måtte de ud i to nervepirrende kampe mod rivalerne fra Eintracht Braunschweig.

Mario Gomez viste dog klassen i de to opgør, og han sikrede sammen med resten af holdet Wolfsburg en sæson mere i Tysklands bedste række.

Denne gang er der også ufattelig meget på spil, og da de to mandskaber mødte hinanden tidligere på sæsonen i Hamburg, endte det uafgjort, og skulle det ende sådan igen, så er det fortsat Wolfsburg, der står med de bedste kort på hånden, og så måske ikke alligevel.

Det hele kommer nemlig an på de andre resultater i denne spillerunde, men et point kan i sidste ende vise sig ikke at være nok, da Leipzig som nævnt venter i næste runde.

Mainz og Freiburg har dog heller ikke noget nemt slutprogram, men i sidste spillerunde skulle Wolfsburg gerne kunne afgøre tingene selv, når de møder Köln på hjemmebane, som skal vinde alle deres tre resterende kampe for overhovedet at have en chance for at overleve.

Problemet for Köln er dog, at de skal møde Bayern i næstsidste spillerunde, og der kan de endegyldigt rykke ned, hvilket Wolfsburg et eller andet sted måske skal håbe på, da Köln så intet har at spille for i den sidste spillerunde.

Hvis `Die Wölfe` vil være 100% sikre på overlevelse, så kræver det tre point mod Hamburg i denne runde – og tre point i sidste runde mod Köln, så er de sikret uanset de andre resultater. Wolfsburg-mandskabet kommer dog lige fra et nederlag på 3-0 til Gladbach, og derfor er det måske ikke selvtillid, som holdet har mest af inden opgøret mod HSV.

Faktisk er det også første gang, at Wolfsburg-træner Bruno Labbadia skal møde sit tidligere mandskab fra Hambrug, som han trænede i perioden fra 2015-2016, hvilket også bliver noget specielt for ham.

Til opgøret mod HSV må Labbadia dog se bort fra Itter, Sebastian Jung, Ignacio Camacho og Admir Mehmedi, der alle er ude med skader.

Hamburg:

Der er lige ved at være liv eller død for Bundesligaens Dino, der med et nederlag til Wolfsburg og sejr til Freiburg og Mainz vil rykke ud af Bundesligaen for første gang nogensinde. Det er dog ikke så sandsynligt, at Mainz vinder over Leipzig, og egentlig spiller RB Leipzig en kæmpe rolle i nedrykningskampen, da de møder henholdsvis Mainz og Wolfsburg i denne samt næste runde.

Siden Christian Titz tog over i det nordtyske, har der dog været en anderledes optimisme at spore, og under Titz har holdet skrabet syv point sammen i fem kampe, og vigtigst af alt, så slog man Freiburg i sidste runde.

Godt nok har HSV stadig fem point op til netop Freiburg på Relegationspladsen, men spillet har været meget bedre under Titz. Specielt Lewis Holtby, der tidligere har været en skygge af sig selv, er virkelig lyst op, og det er også ham, der skal lave det kreative for Hamburg, hvis det skal blive til tre point mod Wolfsburg. Holtby har også lavet tre mål i de seneste fire kampe, så hvis man skal oddse på en målscorer fra HSV, så vil offensivspilleren være et godt bud.

I næste runde møder HSV Frankfurt på udebane, og hvis man kigger på det spillemæssige i øjeblikket, så har Hamburg faktisk også en chance for at hente point der. Og så venter der den største finale af dem alle, når de på hjemmebane møder Gladbach i sidste runde.

Tilskuerne på Volksparkstadion burde snart have vænnet sig til, at den sidste kamp i sæsonen er ufattelig afgørende, og i sidste år reddede HSV sig, det samme kan de gøre igen i år. Men inden det kommer så vidt, så skal der altså hentes point ude mod Wolfsburg, hvis nedrykningen ikke skal stå plantet i hovederne på HSV-spillerne inden de to sidste runder. 

Christian Titz har snart alle spillere klar, på nær Nicolai Müller, der stadig er i gang med genoptræning efter sin korsbåndsskade.

Karantæner:

Wolfsburg: Ingen

HSV: Ingen

 

Bud på startopstillinger:

Wolfsburg: Casteels – Verhaegh, Knoche, Uduokhai, William – Guilavogui – Didavi, Arnold – Brekalo, Malli – Origi

Hamburg: Pollersbeck – G. Sakai, K. Papadopoulos, Jung, Douglas Santon – Ekdal – Kotic, Holtby, Waldschmidt, Ito – Hunt

 

Vidste du, at..:

Hamburg kun har vundet EN(!) enkelt udekamp i år, og det var mod Köln i anden runde. Derfor ser det måske ikke så positivt ud, hvis man kigger på statistikken, hvis HSV gerne vil have en sejr lørdag. Omvendt har Wolfsburg også kun vundet to hjemmekampe, hvilket er færrest af alle.

Dom:
Det første mål bliver utrolig afgørende, og selvom HSV kun har vundet en enkelt udekamp i denne sæson, så tror vi dog alligevel på, at optimismen bærer dem langt. En 2-0 sejr til dinoen.

 

Det bliver en forbudt-for-børn-kamp lørdag eftermiddag, der meget vel kan få afgørende indflydelse på nedrykningskampen. Husk, du kan se opgøret direkte på Bulibold fra klokken 15:30.

You may also like
HSV, Hamburger SV, Mikkel Kaufmann, 2. Bundesliga
Optakt til 34. runde af 2. Bundesliga: Hvem følger Schalke op i Bundesligaen?
Corona virus, Ingen tilskuere, optakt
Optakt: Bayer 04 Leverkusen – SC Freiburg – Kan Streich føre Freiburg i Champions League
Optakt, Borussia Dortmund, fodboldrejse, spilletidspunkter
Optakt: Borussia Dortmund – Hertha BSC – Redder Magath Hertha fra Relegation, når Erling Haaland takker af?
optakt, Hertha
Optakt: Hertha BSC – Mainz: Mission Magath ser ud til at lykkes