bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Stuttgart – Borussia Dortmund: Visner Rosen mod Stuttgart?

Optakt: Stuttgart – Borussia Dortmund: Visner Rosen mod Stuttgart?

Optakt, VfB Stuttgart

Dortmund har noget at revanchere, efter de i sidste spillerunde blev ydmyget på et udsolgt Signal-Iduna-Park, mens Stuttgart omvendt fik et vigtigt point i bundstriden. De to mandskaber, som begge har hårdt brug for point til hhv. mesterskabskampen og kampen om overlevelse, krydser klinger fredag aften.

 

Kampfakta

Spillested: Mercedes-Benz-Arena, Stuttgart
Kamptidspunkt: Fredag, kl. 20.30
Tv: TV3 Max

 

Stuttgart

Stuttgart er ubesejret i de seneste fire kampe, men selvom det på papiret lyder meget godt, så kan de bestemt ikke sige sig fri af nedrykningskampen. De har nemlig kun et enkelt point flere end Bielefeld og Hertha BSC, der er placeret på hhv. 16.- og 17. pladsen i Bundesligaen.

Det point, der er til forskel på de tre mandskaber, fik Stuttgart qua sidste rundes pointdeling mod netop Bielefeld i en sand bundgyser. Ingen af de to mandskaber formåede at trække det længste strå i et opgør, hvor Stuttgart ellers kom foran, men Bielefeld fik udlignet en halv time før lukketid.

Stuttgart har derfor hårdt brug for point nu, hvor sæsonen går ind i sin afgørende fase, men på papiret ligner det en svær opgave, når Dortmund lægger vejen forbi. Det gør det heller ikke nemmere, at Sasa Kalajdzic, som scorede i seneste spillerunde, sidder i isolation, og derfor kommer han ikke til at spille en rolle i kampen, der indleder 29. spillerunde.

Omvendt kan Stuttgart næppe møde BVB på et bedre tidspunkt, da Marco Rose ikke for alvor har fået klaveret til at spille den rette melodi på det seneste. Det ændrer dog ikke ved, at Stuttgart er underdogs i kampen, hvor hjemmeholdet derfor også kan spille uden pres.

Og så alligevel.

For et hvert point er vigtigt i den hidsige bundstrid i øjeblikket, så det gælder om at slå til, når muligheden byder sig.

Stuttgart må til fredagens kamp foruden Kalajdzic også undvære Ahama, danske Nikolas Nartey, der stadig er knæskadet, Sankoh, Silas mens Anton er i karantæne.

 

Dortmund

Mesterskabskampen smuldrer mellem hænderne på Borussia Dortmund igen i denne sæson. Inden 29. spillerunde er der ni point op til Bayern på førstepladsen, men det er sådan set selvforskyldt. For Bayern har været gavmilde, mens BVB omvendt ikke har kunne gribe chancen.

Senest var der ellers lagt i kakkelovnen til en hed affære mod Leipzig på Signal-Iduna-Park, hvor der for første gang i to år var udsolgt. De over 80.000 tilskuere måtte dog gå slukøret hjem, da Dortmund tabte hele 4-1, hvilket virkede til for alvor at være dødstødet i mesterskabskampen.

Det kører generelt ikke for Marco Roses mandskab i øjeblikket, hvor også Erling Haaland er inde i en mini-krise. For første gang i nordmandens karriere i Bundesligaen har han spillet fire kampe uden at komme på tavlen, men med til den historie hører dog også, at Haaland har været skadet tidligere.

Det ændrer dog ikke på, at Dortmund er tvunget til at vinde fredagens kamp i Stuttgart, hvis de vil hænge deres hat på det spinkle mesterskabshåb, der er tilbage. For senere i april måned skal Dortmund nemlig selv op imod Bayern München, og hvis de kan få fuldt udbytte indtil da, så er mesterskabskampen ikke helt afgjort endnu.

Men det kræver en helt anden indsats fredag, end den som BVB lagde for dagen i lørdags.

Marco Rose må undvære Meunier, Schmelzer og Tigges, som alle tre endegyldigt er meldt ud, mens Morey, Passlack og Schulz er særdeles tvivlsomme. Malen er blevet hjemme i Dortmund, mens der omvendt kan blive debut til det engelske stortalent Jamie Bynoe-Gittens.

 

Karantæner

Stuttgart: Anton
BVB: Ingen

 

Bud på startopstillinger:

Stuttgart: Müller – Stenzel, Mavropanos, Ito, Sosa – Endo (c), Karazor, Mangala – Marmoush, Tomas, Führich
BVB: Kobel – Can, Akanji, Hummels – Hazard, Witsel, Bellingham, Guerreiro – Reus (c), Haaland, Malen

 

Vidste du, at..:

selvom Erling Haaland ikke har scoret i de seneste fire kampe, så scorer han stadig et mål hvert 86. minut i Bundsligaen i indeværende sæson?

 

Dom:

Dortmund er tvunget til at vinde, mens Stuttgart omvendt også godt kan bruge flere point i bundstriden. Vi tror dog på, at der kommer en form for reaktion fra BVB, som vinder med 3-1.

Få spiltips til Bundesligaen hos SpilXperten

You may also like
Andy Brehme, Kaiserslauterne
Optakt til runde 23 i 2. Bundesliga: Steffen Baumgart til HSV og farvel til Andy Brehme
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til 22. runde i 2. Bundesliga: Nye trænere i Kaiserslautern og HSV
Sæsonoptakt, Bayer Leverkusen
Optakt: Bayer Leverkusen – Bayern München: Den tidlige duel om die Meisterchale
HSV, Højdepunkter, Optakt, Hamburger SV
Optakt til 21. runde i 2. Bundesliga: Hamburg-klubber i udbrud?