bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt og spiltips runde 33: Bayerns mesterskabet, Leverkusen i CL og HSV i gigantisk kamp om oprykning

Optakt og spiltips runde 33: Bayerns mesterskabet, Leverkusen i CL og HSV i gigantisk kamp om oprykning

Bayern München, optakt, Thomas Müller

Så er der ikke lang tid igen! Blot to runder resterer af Bundesligaen. De sidste brikker er lige så småt ved at falde på plads, og alligevel mangler flere spørgsmålet at blive besvaret. Det ser ud til, at Bayern står til at blive mestre endnu en gang, mens kampen om den sidste Champions League plads er fuldstændig åben. I den næstbedste række er der også tryk på i kampen om oprykning. Alt dette tager vi et kig i optakt til weekendens Bundesliga kampe.

Optakt: RB Leipzig – FC Bayern München: Tid til at afgøre mesterskabet?

Spillested: Red Bull Arena, Leipzig
Dommer: Gräfe
Kamptidspunkt: Lørdag 15:30
TV: TV3 Sport – Live stream kampen RB Leipzig– Bayern München

For første gang i godt to måneder oplevede Leipzig-spillerne, hvordan det var at gå fra banen i en Bundesliga-kamp uden at vinde, da de i sidste runde spillede 3-3 ude mod Mainz. Og det endda efter at have været foran både 2-0 og 3-1.

Leipzigs form her i slutningen af sæsonen har været eminent, og man kan lige forestille sig, hvordan det hele havde set ud, hvis de havde vist det niveau fra sæsonens start. Med det vi har set fra Leipzig, kan vi sagtens tillade os at tænke dem ind som en mesterskabskandidat til næste sæson.

Champions League-pladsen er sikret for længst, og ”die roten Bullen” har reelt set ikke det store at spille for i de sidste to runder, der er tilbage af ligasæsonen. Til gengæld har de om to uger en meget vigtig kamp, når de i Berlin møder lige netop dagens modstander Bayern München i pokalfinalen den 25. maj. Vi kan betragte lørdagens opgør som en slags forpremiere til det opgør.

Upamecano og Adams sidder ude med skader, mens Kevin Kampl er også ude pga. for mange gule kort.

Bayerns vej mod det syvende mesterskab på stribe blev forkortet sidste lørdag, da sydtyskerne slog Hannover med 3-1. Samme dag smed Dortmund point til Werder, hvilket gør, at Bayern har et 4-pointsforspring ned til titelkonkurrenterne før lørdagens kamp, og de kan dermed sikre sig ”die Meisterschale” med en sejr i eftermiddagens kamp.

Leipzig er dog på ingen måde en let modstander, så det kommer alligevel til at kræve noget fra det rutinerede Bayern-mandskab, hvis titlen skal i hus lørdag eftermiddag.

Med henblik på, at Bayern slutter Bundesligaen af med en hjemmekamp mod Eintracht Frankfurt, må vi altså også sige, at deres sidste to runder, ikke er så lette igen. Mesterskabet er altså ikke helt på plads endnu, men det er dog svært at forestille sig et rutineret mandskab som Bayern München smide det på de sidste spilledage.

Javi Martinez og Manuel Neuer er begge skadesramte, mens seneste nyt er, at Robert Lewandowski er tvivlsom til kampen mod RB Leipzig, da han måtte udgå af den afsluttende træning

Bud på startopstillinger:
RB Leipzig:Gulacsi; Mukiele, Orban, Konate; Klostermann, Laimer, Halstenberg; Sabitzer, Forsberg; Poulsen, Werner
Bayern München: Ulreich; Kimmich, Süle, Hummels, Alaba; Goretzka, Thiago; Gnabry, Müller, Coman, Lewandowski

Dom:
Det er en stor og svær opgave for Bayern. Leipzig er et svært sted at spille, men de har dog vist stor rutine i foråret, og vi tror på, at sydtyskerne sikrer deres syvende mesterskab i træk og deres titel nummer 29 i eftermiddag med en sejr på 2-1. Spil på kampen her.

 

Foto: Alexander Hansen

Optakt: Borussia Dortmund – Fortuna Düsseldorf: Er løbet kørt for ”die Schwarz-gelben“?

Spillested: Signal-Iduna Park, Dortmund
Dommer: Stieler
Kamptidspunkt: Lørdag 15:30
TV: Live stream kampen Borussia Dortmund – Fortuna Düsseldorf

Borussia Dortmund led et, med al sandsynlighed, skæbnesvangert pointtab i sidste weekend, da de på udebane spillede 2-2 mod Werder Bremen.

Som tidligere nævnt er Bayerns sidste to kampe ikke nemme opgaver, men alligevel ser chancerne for et Dortmund-mesterskab minimale ud. Dortmund har nemlig heller ikke i det her forår vist sig fra en side, der ville retfærdiggøre en titel.

En ting er i hvert fald sikkert. Hvis der overhovedet skal holdes liv i håbet, så skal Dortmund hente tre point lørdag eftermiddag mod Fortuna Düsseldorf.

Lucien Favre har Achraf Hakimi på skadesbænken, Marius Wolf og Marco Reus afsoner karantæne, mens der er tvivl om Jadon Sancho, der døjer med en skade.Seneste nye er, at Roman Bürki og Abdou Diallo ikke er med til sæsonens seneste hjemmekamp.

Det blev en pointdeling i sidste weekend, da Fortuna Düsseldorf var på besøg hos Freiburg i en kamp, der endte 1-1.

Det har været imponerende at følge, hvordan Fortuna Düsseldorf i løbet af sæsonen har udviklet sig fra at være et hold, der kæmpede en desperat kamp i bunden af tabellen, til at blive et solidt midterhold, efter Friedhelm Funkel meget tidligt i ”Rückrunden” fik fjernet al snak om nedrykning.

Fortuna Düsseldorf har Contento, Wiesner og Siadas på skadeslisten.

Bud på startopstillinger:
Borussia Dortmund: Hitz; Piszczek, Akanji, Weigl, Guerreiro; Witsel, Delaney; Pulisic, Götze, Sancho; Alcacer
Fortuna Düsseldorf: Rensing; Zimmermann, Ayhan, Hoffmann, Suttner; Bodzek, Stöger; Lukebakio, Kownacki; Hennings, Raman

Dom:
Dortmund vil nok gøre, hvad de kan for at vinde titlen, selvom det ligner en svær mission. Vi tror på, at de i eftermiddagens kamp vinder med 4-2. Spil på kampen her.

 

Optakt: Bayer 04 Leverkusen – Schalke 04: Leverkusen nye favoritter til top-4?

Spillested: BayArena, Leverkusen
Dommer: Aytekin
Kamptidspunkt: Lørdag 15:30
TV: Live stream kampen Bayer Leverkusen – Schalke 04

Det var en magtdemonstration, da Peter Bosz’ mandskab i søndags vandt med 6-1 over top-4-rivalerne fra Eintracht Frankfurt. Det er fortsat ”die Adlern”, der grundet en bedre målscore, indtager fjerdepladsen, men da Eintracht Frankfurt møder Bayern på sidste spilledag, kunne noget tyde på, at to sejre i de sidste to kampe vil sikre ”die Werkself” Champions League næste sæson.

Siden Peter Bosz overtog trænersædet på BayArena, har Leverkusen været i fremgang. De andre topholds haltende formkurver har dog bestemt også været en medvirkende årsag til, at Bayer Leverkusen lige nu står med gode kort på hånden til alligevel at nå i top-4.

I det meste af denne sæson har der været en yderst begrænset tro på Leverkusen og Champions League, men på det seneste har de virkelig spillet sig ind i varmen igen. Holdet har ikke været med i Europas fineste klubturnering de sidste to år, hvilket ikke har været helt godt for selvforståelsen i fabriksbyen. Hvis de kan sikre sig deltagelse i år, ville det dog være et klar tegn på, at klubben er på vej i den rigtige retning. Et tegn på, at der er store ambitioner i Medicin-klubben så vi også i løbet af ugen, da det kom frem at Hoffenheims Kerem Demirbay skifter til Leverkusen efter sæsonen.

Leon Bailey, Karim Bellarabi og Joel Pohjanpalo sidder ude med skader.

Det blev en målløs affære, da Schalke i sidste weekend spillede uafgjort mod Augsburg, hvor begge hold dog sikrede sig en ny sæson i Bundesligaen med pointdelingen

Spørgsmålet om Schalkes kommende træner fik vi svar på i torsdags, da klubben præsenterede den tidligere Huddersfield-træner David Wagner som ny mand i sædet fra den kommende sæson

Det er et interessant valg, og det bliver spændende at se, hvad han kan tilføre ”die Königsblau”. Man må sige, at tiden i Huddersfield var en succes, men nu skal han prøve kræfter med en ny størrelse. Han skal stå i spidsen for en klub, hvor forventningerne og til tider kaosset er betydeligt større.

Ralf Fährmann, Mark Uth og Alexander Schöpf sidder ude med skader for Schalke.

Bud på startopstillinger:
Bayer Leverkusen: Hradecky; Tah, S. Bender, Wendell; Aranguiz, Baumgartlinger; L. Bender, Havertz, Brandt, Volland; Alario
Schalke 04: Nübel; McKennie, Stambouli, Nastasic; Caligiuri, Mascarell, Oczipka; Serder, Rudy; Kutucu, Burgstaller

Dom:
Leverkusen er i storform, og de har samtidig også brug for en sejr. Vi tror på, at deres sprængfarlige offensiv er i hopla, og ”die Werkself” vinder 3-0. Spil på kampen her.

 

Optakt: SC Paderborn – Hamburger SV: Et overdådigt forår mod et katastrofalt forår

Spillested: Benteler-Arena
Dommer: Cortus
Kamptidspunkt: Søndag 15:30

Paderborn har i en stærk ”Rückrunde” udnyttet, at de resterende tophold i 2. Bundesliga alle har haft problemer med at hente point. Derfor ligger holdet, der også var i Bundesligaen i 2014/15 lige nu på andenpladsen, der giver direkte oprykning.

Et af de hold, der virkelig har underpræsteret i ”Rückrunden” er HSV. Det har næsten været uhyggeligt at se, hvordan et nærmest revitaliseret hold i efteråret, på det seneste er røget helt ud af kurs. Holdet fra Europas ottende største by har ikke vundet siden den 10. marts i lokalderbyet mod St. Pauli.

Missionen om oprykning kræver uden tvivl tre point i dagens udekamp, men hvis det lykkes har de stadig en god mulighed, da de i sidste runde møder bundproppen Duisburg hjemme. Det kan dog også ende med en mindre katastrofe søndag, for bliver det til nederlag, og vinder Union Berlin mod Magdeburg, så er oprykningstoget kørt for denne gang,

Holtby er fortsat suspenderet efter sin selvvalgte strejke, mens Aaron Hunt kæmper med muskulære problemer. Også Papadoupoulos er ude med en skade.

Bud på startopstillinger: 
Paderborn: Zingerle – Dräger, Schonlau, Hünemeier, Collins – Vasiliadis – Pröger, Klement, Antwi-Adjej – Zolinski, Michel
HSV: PollersbeckBates, Lacroix, van DrongelenG. Sakai, Janjicic, Douglas Santos, Vagnoman – Narey, Jatta- Lasogga

Dom:
Det er nu, HSV skal vise, at de har rutinen, men i dette forår har de skuffet, hver gang vi var begyndt at tro, at de ville vise den. Vi satser på Paderborn vinder 1-0 og dermed tager et kæmpe skridt mod ”Erste Liga”. Spil på kampen her.

 

You may also like
HSV, Hamburger SV, Nur der HSV
HSV får UEFA til at ændre Målhymne til EM
VfL Bochum, Ruhrstadion, fodboldrejse, optakt
VfL Bochum – Was für ein Comeback
Hansa Rostock, fodboldrejse, guide, Ostseestadion
Optakt til 34. og sidste runde i 2. Bundesliga – Hansa eller Wehen og dåseølsderbyet
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt
Optakt til 33. runde i 2. Bundesliga: Holstein Kiel i Bundesligaen?