Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Rundens hold - uge 33: Dirigenten Delaney og genfødte Gladbach - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Rundens hold – uge 33: Dirigenten Delaney og genfødte Gladbach

Der har været nok at se til i denne næstsidste runde i Bundesligaen, hvor der er blevet scoret mål på samlebånd. En af dem, der virkelig spillede en rigtig god kamp var danske Thomas Delaney, som vi ikke kan komme udenom. Sammen med resten af BVB, holder de fortsat fast i det spinkle håb om et tysk mesterskab, da Dortmund formåede at slå Düsseldorf med 3-2, mens Bayern spillede 0-0 med Leipzig. Delaney stod selv for en scoring, lagde op til Christian Pulisic´ føringsmål og spillede vel sin bedste kamp til dato i den sort-gule trøje.

Efter et par kampe på det jævne var Gladbach – og ikke mindst Thorgan Hazard tilbage på sporet – da Nürnberg blev besejret med 4-0. Hazard spillede en super kamp, hvor han både lavede en kasse og lagde op til et mål. Hazard der på rygtebørsen fortsat nævnes som et endda ekstremt varmt navn i netop Dortmund, som han og Gladbach møder i næste uge.

Hvilken kamp vi også fik os i Augsburg, hvor Hertha var det gæstende mandskab. Hele syv mål fik vi i opgøret, og hovedstadsklubben fra Berlin løb med sejren på 4-3. En væsentlig årsag til dette var kantspiller Salomon Kalou, der scorede to gange, mens også lejesvenden fra Liverpool Marko Grujicbød ind med en scoring og en solid indsats.

Selvom der har været mange mål i denne runde, er der dog ikke blevet plads til en decideret Stürmer, men til gengæld er pladsen tilfaldet Leverkusens Kai Havertz, der spillede en fremragende kamp mod Schalke. Han stod selv for Leverkusens eneste scoring, og så var han generelt farlig igennem hele kampen, hvor han også havde næstsidste fod på et par store muligheder.  Og så må vi beklage over for Anthony Ujah, at han ikke fik pladen i front.

Så må vi heller ikke glemme hele grunden til, at kampen om mesterskabet stadig er åbent: RB Leipzig. Leipzig-mandskabet fik nemlig 0-0 mod Bayern, og i den kamp stod keeper Peter Gulácsi formidabelt, og han havde en kæmpe andel i det ene point. Det samme havde venstrebacken Marcel Halstenberg. For Bayern var Niklas Süle et plankeværk i forsvaret, mens Thiago kreerede chancer på midten, men det endte altså med et point til hver – bl.a. pga. en VAR-kendelse, der igen trak overskrifter.