bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Schalke 04 – Werder Bremen

Optakt: Schalke 04 – Werder Bremen

Det er tredjeøverst mod tredjesidst, når Schalke og Werder Bremen lørdag eftermiddag krydser klinger i Gelsenkirchen. Det er to traditionsrige mandskaber, der begge har brug for point i en ubarmhjertig Bundesliga-sæson.

Kampfakta:
Spillested: Veltins-Arena, Gelsenkirchen
Dommer: Winkmann
Kamptidspunkt: Lørdag 15:30

Holdnyt:

Schalke 04:

I sidste runde fik Tedescos tropper hevet en vigtig 2-0-sejr hjem fra en udebanetur i Stuttgart på to hurtige mål. En sejr, der i endte med at koste Hannes Wolf jobbet hos gæsterne.

Med Marc Pjaca, Bernard Tekpetey og Cedric Teuchert har Schalke fået en lille håndfuld tilgange til truppen i det nu afsluttede transfervindue. Af de tre nævnte spillere må Marc Pjaca anses som den spiller, der lige her og nu kan gøre den største forskel for ”Die Knappen”. Det er dog ikke de store handler som de har været ude og lave, hvilket også giver fin mening, nu hvor Tedesco har en både stærk og bred trup til rådighed for resten af sæsonen.

Desværre for Schalke ligger det nu fast, at de til sommer mister deres måske bedste spiller Leon Goretzka til Bayern. Den handel har knust mange Schalke-hjerter, men midtbanedynamoen er fortsat en del af Schalke-truppen indtil sæsonen slutter, selvom der en kort overgang var snak om at et skifte allerede nu og her kunne komme på tale.

Pablo Insua og McKennie er begge ikke til rådighed for Domenico Tedesco denne lørdag.

Werder Bremen:

Det blev en målløs pointdeling, da Werder Bremen i sidste runde havde besøg af Hertha BSC. De grønblusede burde have sikret sig alle tre point, men VAR og manglende skarphed rakte kun til uafgjort.

I den stride bundkamp har Werder Bremen brug for at hente alle de point, de kan. Umiddelbart efter Nouris fyring i slutningen af oktober fik Werder gang i en rigtig god periode, men det er efterhånden ved at være noget tid siden, at de har vundet.

Hvis Delaney og co. skal gøre sig forhåbninger om overlevelse, så har de brug for at få hivet nogle sejre ind på kontoen. En af måderne at gøre det er at få gang i målscoringen, og blandt andet derfor, har klubben hentet Rashica. Angriberen har dog ikke trænet med længe, og må formegentlig tage til takke med en plads på bænken til at begynde med.

Fin Bartels, Sane, Zetterer, Eilers og Manneh kommer ikke til at medvirke i lørdagens opgør.

Karantæner:
Schalke 04: Ingen
Werder Bremen: Ingen

Bud på startopstillinger:
Schalke 04: Fährmann; Kehrer, Naldo, Nastasic; Caligiuri, Goretzka, Meyer, Oczipka; Harit, Pjaca; Burgstaller
Werder Bremen: Pavlenka; Gebre Selassie, Vejlkovic, Moisander, Augustinsson; Bargfrede; M. Eggstein, Delaney; Gondorf, Junuzovic; Kruse

Vidste du, at…:

Schalke er det farligste hold i Bundesligaen på dødbolde? Hele 16 scoringer fra ”Die Königsblau” er det blevet til indtil videre, hvor blandt andet Naldo har været en evig kilde til uro hos modstanderholdene.

Dom:

Selvom der er stor afstand i tabellen, er det en kamp, der kan blive tættere, end man lige tror. Trods manglende sejre har Werder leveret nogle fine præstationer, og Schalkes spillestil passer dem umiddelbart godt. Vi tror dog at hjemmeholdet lige er det stærkere og trækker sig sejrrigt ud af duellen. 2-1 til Schalke.

Overvejer du en tur til Gelsenkirchen for at se de Kongeblå fra Schalke, så se her, hvordan du får billetter til deres kampe.

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
DFB-Pokal, lodtrækning, DFB Pokal
Tåregas, stortalenter og 21 mål på 240 minutter: De vildeste 28 timer i DFB Pokal-historien
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt
Optakt til 31. runde i 2. Bundesliga – Kiel Ahoi