bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Schalke 04 – VfB Stuttgart

Optakt: Schalke 04 – VfB Stuttgart

Forårets hold skal forsøge at vinde for sjette kamp i træk, når Schalke søndag tager i mod.

Schalke 04

Holdet fra Gelsenkirchen formåede ikke at følge op på de gode takter fra de forrige runder, da de i sidste uge tabte med 2-1 ude mod Mainz.

I den kamp måtte Breitenreiter undvære Choupo-Moting. Kantspilleren var dog tilbage i startopstillingen i Europa League-kampen torsdag, og han forventes igen at være med mod Stuttgart. En der helt sikkert også er med er Matip, der dog i ugens løb offentliggjorde, at han ikke forlænger med Schalke, men i stedet skifter til Klopp og Liverpool fra næste sæson af.

Generelt har Breitenreiter tilsyneladende lagt sig fast på en form for stamformation. En formation Højbjerg langt fra er en del af, men måske, der er lysere tider på vej for danskeren. Geis og Goretzka render rundt med fire advarsler, så skulle de indkassere endnu et gult kort søndag, er de spærret til næste runde.

Til kampen mod Stuttgart må Schalke fortsat undvære Höwedes, Nastasic, Uchida og Höger.

Stuttgart

Forårets hold er flyvende for tiden. I sidste runde blev det til den femte sejr i træk, da Hertha Berlin blev sendt hjem til hovedstaden med et 2-0 nederlag.

Med fire sejre i 2016 og en målscore på 11-4 har Stuttgart fået den bedste start på et forår i klubbens historie. Skulle de vinde på Veltins-Arena vil de i deres første fem kampe have sikret sig lige så mange point som de formåede i hele efteråret.

De mange sejre gør også, at Jürgen Kramny med et pointsnit på 2,1 er den Stuttgart træner med det højeste snit i Bundesligaen nogensinde.

Den gode form giver derfor heller ikke anledning til de store udskiftninger i truppen. Eneste ændring bliver formentlig, at Didavi vender tilbage efter sin karantæne, og at Maxim igen ryger ud på bænken.

Barba, Baumgartl og Ginczek er stadig ude med skader.

 

Bud på startopstillinger

Schalke: FährmannJunior Caicara, J. Matip, Neustädter, KolasinacGeis, GoretzkaL. Sané, M. Meyer, Choupo-MotingHuntelaar

Stuttgart: TytonGroßkreutz, Schwaab, Niedermeier, InsuaSerey DiéRupp, Didavi, Gentner, KosticWerner

Vidste du, at…:

Schalkes Belhanda og Stuttgarts Kravets inden vinterpausen spillede på samme hold i Dynamo Kiev?

Dom:

Stuttgart er flyvende for tiden, og Schalke har en hård kamp og lang rejse i benene. Gæsterne vinder måske ikke for sjette kamp i træk, men det bliver til point. 1-1.

You may also like
Optakt runde 34: Afgørelsens time
Podcast: Fuld fokus på fankultur i Tyskland
Runden rundt: Højdepunkter og mål fra 32. spillerunde
Optakt Bundesliga runde 31: Revierderby og oprykningsangst