bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Bayer Leverkusen – Borussia Dortmund

Optakt: Bayer Leverkusen – Borussia Dortmund

Begge hold sikrede sig gode udgangspunkter i deres europæiske kampe torsdag og er generelt inde i en god stime. Ingen af de to hold har endnu tabt i Bundesligaen i 2016.

Bayer Leverkusen

Med sidste uges 2-1 ser mod Darmstadt kravlede Leverkusen op på en tredjeplads i tabellen. Forspringet er dog ikke større, end at de kan ryge helt ned på en syvendeplads, hvis alle resultater går i mod dem i denne runde.

Og selvom det næppe sker, så er det alligevel noget af en mundfuld, der venter die Werkself søndage eftermiddag. I de seneste otte kampe hjemme mod Dortmund, har de nemlig ikke vundet. Vi skal helt tilbage til 2007 og tiden under Skibbe for at finde sidste sejr på BayArena mod de sort-gule.

I den kamp kom Kiessling ikke overraskende på måltavlen. Den lange angriber er igen med her ni år senere, men søndag må han formentlig undvære sin faste makker Chicarito. Leverkusen topscoreren har siddet ude de seneste par kampe, og hans deltagelse vil være tvivlsom helt op til kampstart. Det samme gør sig gældende for Kampl, mens Bender, Aranguiz og Kruse med sikkerhed er ude.

Leverkusen er dog inde i en god stime, og er ubesejret i de seneste seks Bundesligakampe. Sidste nederlag var mod Hertha Berlin tilbage i begyndelsen af december.

Borussia Dortmund

De sort-gule sikrede sig et godt resultat ved hjemme at besejre Porto med 2-0. Det mest bemærkelsesværdige ved den kamp var dog, at Sahin efter 355 dage ude igen var med i truppen– og så endda i startopstillingen.

Han spillede en fin kamp, i den lille time han fik på banen, men mod Leverkusen er han formentlig blot med på bænken. Gündogan forventes nemlig at være med igen efter han sad ude mod Porto med sygdom.

Derudover har Tuchel for vane at rotere en del efter hans hold har spillet europæisk, og det kan give plads til en række nye spillere i startopstillingen. Castro kan muligvis igen spille fra start mod sin gamle arbejdsgiver, for hvem han spillede 377 Bundesligakampe.

Efter Sahins overraskende comeback må Tuchel reelt set kun se bort fra Bender, der stadig er et par kampe væk fra at være klar igen.

 

Bud på startopstillinger

Leverkusen: LenoJedvaj, Tah, Toprak, WendellKramer, KamplBellarabi, Brandt, MehmediKießling

Dortmund: BürkiPiszczek, Sokratis, Hummels, SchmelzerGinterGündogan, CastroH. Mkhitaryan, ReusAubameyang

Vidste du, at…

det er godt et år siden, Leverkusen sidst mødte Dortmund på hjemmebane? Den kamp endte 0-0, og det betød, at Dortmund røg ned som nummer sidst i Bundesligaen.

Dom  

Begge hold er godt spillende, men Leverkusen mangler et par store profiler, og det bliver afgørende. 3-1 til gæsterne.

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!
HSV, Optakt, 2. Bundesliga 2021/22
Optakt til runde 28 i 2. Bundesliga: “En storkamp fra 80’erne”