bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 2. Bundesliga > FC Schalke 04 > Optakt – Schalke 04: Finder Breitenreiter balancen?

Optakt – Schalke 04: Finder Breitenreiter balancen?

Schalke 04, Optakt

Sidste sæson:

Nummer 6 i Bundesligaen.

Det endte næsten, som det begyndte for Schalke 04. Efter blot to sejre i ti kampe var det farvel til Jens Keller, der blev afløst at Roberto Di Matteo, som sidenhen selv fik sparket efter en skuffende sæson, hvor Schalke endte på sjettepladsen uden for alvor at være i nærheden af Champions League pladserne.

I front rendte Klaas-Jan Huntelaar ind i en større scoringskrise, og det blev kostbart for Schalke, der uden hollænderens mål, havde svært ved at hive sejre i land i foråret. Skader satte også spillere som Draxler, Goretzka og Kolasinac ud af spil i længere tid, og det var mere, end en forholdsvis smal Schalke trup kunne klare. Helt kaotisk blev det dog først, da Heldt trumfede igennem og suspenderede Höger, Sidney Sam og Kevin-Prince Boateng for manglende indsats ved træningen hen imod slutningen af sæsonen.

En god ting, der trods alt kom ud af de mange skader, var, at flere unge spillere som eksempelvis Sane fik og greb chancen i større kampe. Specielt i 4-3 sejren i Madrid hvor Schalke fik vist, at de måske råder over den største talentmasse i Tyskland netop nu.

Transfers:

Efter projekt Di Matteo aldrig for alvor blev en succes, har Schalke hentet Paderborns André Breitenreiter ind til at styre Schalke tilbage til toppen. Den nytilkomne træner har sammen med Horst Heldt været yderst aktive på transfermarkedet, hvor største handel er Johannes Geis, der blev hentet i Mainz, efter det ellers længe så ud til, at han var på vej til rivalerne fra Dortmund.

En anden nytilkommen er Franco Di Santo, der endelig brød igennem som målscorer i Werder Bremen og nu skal supplere/afløse Huntelaar i front.

Til forsvaret har klubben som ventet forstærket sig med Matija Nastatic, der var lejet ud fra Manchester City i foråret, ligesom Ludogorets 26-årige højre back, Júnior Caiçara er hentet til for €4,5 millioner.

Endelig er Freiburgs Sascha Riether også blevet indlemmet i truppen.

Spillerne der er røget ud ad døren har næsten trådt hinanden over tæerne i en hektisk sommer, hvor otte spillere indtil videre har takket af.

Målmand Christian Weklo indstillede karrieren, mens den unge Timo Wellenreuther, der blandt andet stod Champions League opgørene mod Real Madrid er lejet ud til Mallorca.

I forsvaret er Jan Kirchhoff sendt tilbage til München efter endt leje, Kyriakos Papadopoulos er skiftet til permanent til naboerne fra Leverkusen, og så har trofaste Christian Fuchs valgte at prøve lykken i det engelske hos Leicester City.

I offensiven er der også sagt farvel til en række loyale støtter. Chinedu Obasi, Jefferson Farfan og Tranquillo Barnetta er således alle sendt videre, og spillere som Santana og Kevin-Prince Boateng gør dem formentlig selskab, inden transfervinduet lukker i.

Styrket/svækket:

En smule styrket

Denne sæson:

Breitenreiter havde en meget opportunistisk tilgang til spillet, da han var i Paderborn, og han vil formentlig forsøge at gøre Schalke-holdet mere attraktivt, end de var under Di Matteo. Lykkedes han med at finde den rette balancegang, så kan Schalke gå en stor sæson i møde, for potentialet er bestemt til stede.

Kan de holde på Draxler, få kørt både Meyer og Sane ind på holdet, samtidig med at Goretzka kan holde sig skadesfri, så er der så meget kvalitet i det hold, at de kan spille med om Champions League pladserne.

Men at alle ovennævnte ting lykkedes for Ruhr-klubben er nok tvivlsomt. Breitenreiter er – trods et år i Paderborn – uprøvet på dette niveau, og selvom defensiven er blevet forstærket med Caicara og tilbagevendte Kolasinac, så er den stadig den svageste blandt de øvrige tophold. Derudover skal Geis forholdsvist hurtigt tage dirigentstokken, da der til trods for meget talent, mangler deciderede ledere på holdet.

I angrebet skal Di Santo vise, at han modsat der Kugelblitz godt kan finde ud af at overføre sine mål fra Werder Bremen til Schalke, og så skal Horst Heldt også gerne undgå at bringe sig selv alt for meget i centrum, som han gjorde det i sidste sæson. Den megen uro udenfor banen gavner ikke noget hold, og specielt ikke så ungt et af slagsen som det i Schalke.

Bud på placering:

4-7

Bud på idealopstilling:

4-4-2: Fährmann – Kolasinac, Nastasic, Höwedes, Caiçara/Usihida – Geis, Goretzka, Draxler, Chuopo-Moting – Di Santo, Huntelaar

Hold øje med

Johannes Geis.
Nuvel, Höwedes går altid forrest, men Schalke har skreget på en leder på den centrale midt længe. Geis har mange andre kvaliteter, herunder dødbolde, men det er som general på midten, at han vil kunne gøre den største forskel. Generelt har Heldt ikke ramt rigtigt, når den store pengepung skulle op af lommen, men Geis ligner undtagelsen.

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt
Optakt til 31. runde i 2. Bundesliga – Kiel Ahoi
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg