Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Horst Heldt svinger øksen, men hvornår peger pilen på ham selv? - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Horst Heldt svinger øksen, men hvornår peger pilen på ham selv?

Horst Heldt svinger øksen, men hvornår peger pilen på ham selv?

En katastrofal forårssæson nåede i går nye højder i Schalke. Både Kevin-Prince Boateng og Sidney Sam blev fritstillet med øjeblikkelig virkning, mens Marco Höger foreløbig er suspenderet en uge. Tilbage står en trup i kæmpe krise, en voksende frustration blandt klubbens fans samt en sportsdirektør, der har presset sig selv op i et hjørne.

Da Schalke gik ind til foråret var det med en målsætning om at kæmpe med om medaljer. Her et par måneder senere er optimismen erstattet af modløshed. Holdet har kun vundet en af de sidste otte kampe, og med weekendens nederlag mod Köln er de kongeblå nu pludselig i fare for at gå glip af Europa League. Det fik mandag formiddag klubben til at reagere på så markant en måde, der ikke er set lignende i Bundesligaen, siden Jupp Heynckes som Frankfurt-træner lagde sig ud med stjernerne Anthony Yeboah, Jay-Jay Okocha og Maurizio Gaudino. Ved den lejlighed beordrede Heynckes sine spillere ekstra træning, samt at de skulle sælges hurtigst muligt. Men Schalke med sportsdirektør Horst Heldt i spidsen tog skridtet videre og fritstillede både Boateng og Sam, mens Höger ”nøjedes” med en suspendering.

Årsagen er ifølge klubben en dårlige attitude og manglende vilje på at give alt for holdet. Kampen mod Köln var heller ingenlunde opløftende at være vidne til, og de sidste par måneder har været en lang deroute for Schalke. Ikke mindst Boateng, selvom han var manden med det afgørende mål i forrige uges sejr over Stuttgart.

”Et fyrtårn uden lys”
Men spørgsmålet er, om det ikke er for let købt udelukkende at klandre spillerne for de dårlige resultater? For selvom Sidney Sam har kæmpet med skader, og Boateng har været et fyrtårn uden lys, for nu at benytte en af klubchef Clemens Tönnies vendinger, så ligner den desperate handling, det er at fritstille to så store profiler, et forsøg fra ledelsen på at pege fingre, inden nogen for alvor begynder at pege fingre af dem. Men det er for sent.

Siden Horst Heldt overtog posten som manager med ansvar for både det sportslige samt marketingsafdelingen i 2010, har der været gang i svingdøren hos Schalke. Ikke mindst på trænerposten, hvor navne som Magath, Rangnick, Stevens og Jens Keller alle er kommet og gået. På transfermarkedet har der også været flere fejlskud end fuldtræffere. Szalai, Boateng og Obasi er Heldts tre dyreste indkøb, hvis vi ser bort fra Nastasic, der blev hentet til inden denne sæson, og det er næppe at tage munden for fuld, når vi konkluderer, at ingen af de tre har været en gevinst for Schalke.

Når ret skal være ret, så var det heller ikke nogen let opgave, Heldt takkede ja til, da Magath blev fyret i 2011. Der skulle ryddes gevaldigt ud i en alt for stor trup, og Heldt viste faktisk fint købmandskab ved at få mange af de overflødige spillere skibet af sted til fornuftig pris, mens nye kom til på en fri transfer. Problemet var bare, at der ikke var nogen rød tråd i de spillere og trænere der blev hentet ind, i forhold til den fodbold som klubben gav udtryk for at de gerne ville spille.  Schalke vil gerne spille offensivt og underholdende fodbold, men sølle 41 scoringer i 32 kampe lyder det pauvre tal i denne sæson. Selvom det selvfølgelig primært falder tilbage på Di Matteos defensive tilgang til spillet, så er Heldt heller ikke uden skyld.

Heldt Raus?
For Di Matteo var og er Heldts prestigeprojekt. Jens Keller var altid en midlertidig træner for Heldt, der havde større ambitioner på klubbens vegne end lige akkurat at kvalificere sig til Champions League – lige nu kæmper de for blot at sikre sig deltagelse i Europa League. Uagtet at den mission formentlig lykkes, så har indeværende sæson været en fiasko – og derfor skulle der ske noget drastisk.

Skylden skulle placeres andetsteds for at fjerne fokus fra sig selv, og så var det oplagt at gå efter problembarnet Boateng. Præcis som en anden enfant terrible i skikkelse af Jermaine Jones tidligere er blevet frosset ud af Schalke og Keller. Jones postede i forbindelse med Schalkes 5-0 nederlag hjemme mod Chelsea i Champions League, at det var sørgeligt at se, hvordan Horst Heldt havde kørt klubben i sænk. Ved den lejlighed bakkede de fleste af klubbens fans op om Heldt, men sådan er det ikke denne gang.

I en afstemningen på BILD, spørges der ind til, hvem der bærer ansvaret for den dårlige sæson. Her mener kun ni procent af de adspurgte, at det er de suspenderede spillere, der er skyldige, mens hele  67 procent peger på den sportslige ledelse med Horst Heldt i spidsen.

Heldt har svinget øksen nok engang, men der går ikke længe, inden pilen peger på ham selv.

You may also like
Tyske ord, udtryk, sprogblomster
Tyske sprogblomster – de bedste, tyske fodboldudtryk
Bulipod ep. 12 – Dansker-invasion, Schweinsteiger og de største, tyske handler
Farvel til den store Bastian
Fremtidens mænd – et kig ind i krystalkuglen