Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Optakt - Werder Bremen: Hvem skal score målene? - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakter > Optakt – Werder Bremen: Hvem skal score målene?

Optakt – Werder Bremen: Hvem skal score målene?

Werder Bremen, Jens Stage, Niclas Füllkrug

Sidste sæson:

Nummer 10 i Bundesligaen.

Få hold var så meget nat og dag, som Werder Bremen var det i sidste sæson. Robin Dutt formåede ikke at bygge videre på sit projekt, og så var der ingen anden udvej for bestyrelsen end at skille sig med ham kort før jul. På det tidspunkt var det svært at øje på hvad eller hvem, der skulle redde Werder Bremen fra nedrykning. Forsvaret sejlede og lukkede et hav af mål ind, og i front var det kun Di Santo, der viste niveau over en længere periode.

Men frasen om at en trænerfyring kun skaber en midlertidig chokeffekt viste sig – og heldigvis for nordtyskerne – at være forkert. For godt nok blev det til en umiddelbart reaktion med tre sejre i træk, men Skripnik og Frings viste sig samtidigt som en langtidsholdbar løsning.

I vinterpausen blev forsvaret stabiliseret med Jannik Vestergaard, og i front begyndte sammenspillet mellem Di Santo, Selke og en fantastisk spillende Junuzovic for alvor at blomstre.

De første fire kampe efter pausen gav alle sejre, og Werder Bremen spillede sig væk fra bundkampen og blandede sig i stedet i kampen om de europæiske pladser.

Kun et nederlag i sidste runde mod Dortmund gjorde, at Werder Bremen må nøjes med Bundesligakampe i denne sæson

Transfers:

Pengene er ikke, hvad de har været i det nordtyske, og derfor er det da også begrænset, hvad Werder Bremen har kunne tiltrække i dette transfervindue. Mest i øjenfaldene er Anthony Ujah, der efter en flot sæson i Köln er det nye angrebshåb hos Werder Bremen. Ujah er dog ikke neste nye angriber, for den tidligere AGF’er Aron Johannsson er nemlig også kommet til klubben efter en række år i hollandsk fodbold.

Udover de to angribere er Ludovic Obraniak vendt tilbage fra leje, og så har klubben hentet den 19-årige venstreback Ulises Garcia, ligesom målmand Felix Wiedwald er kommet til på en fri transfer.

Mens det ikke er alverden, hvad der er kommet ind, har der til gengæld været travlhed i den anden retning – specielt hvad angår offensive spillere. Håbet om at forlænge med topscorer Di Santo smuldrede, da Schalke betalte hans frikøbsklausul, og det unge stortalent Davie Selke overraskede det meste af Tyskland, da han i foråret offentliggjorde, at han hellere vil tage turen ned i 2. Bundesliga til RB Leipzig. Sidste angriber der er har forladt Weser er Nils Petersen, der efter et fint forår i Freiburg har fået en permanent kontrakt med nedrykkerne.

I positionen lige bagved er det endelig lykkedes at få skibet problembarnet Eljero Elia af sted, mens Luca Caldirola er lejet ud til oprykkerne fra Darmstadt. Målmand Koen Casteels er tilbage i Wolfsburg efter at have været lejet ud siden vinteren.

Sidst men ikke mindst har anfører og klublegende Sebastian Prödl, som en af mange tyskere, sagt farvel til Bundesligaen og goddag til Premier League.

Styrket/svækket:

Svækket

Denne sæson:

Et farvel til Di Santo, Selke og Prödl er samtidig også et farvel til præcist halvdelen af Werder Bremens mål i sidste sæson. Det helt store spørgsmål for Skripniks mandskab bliver derfor, om nyindkøbene kan kompensere for de manglende mål. Ujah viste i pokalsejren den målform, som der bliver så hårdt brug for i denne sæson, for umiddelbart kan vi godt have vores tvivl om, Aron Johansson også kan score i det tyske. Set i det perspektiv kan det undre, at klubben ikke gjorde mere for at holde på Nils Petersen, der har fået en fantastisk start på sit ophold i Freiburg.

På målmandsposten er Wolf formentlig førstemålmand igen, men det er en position, som har voldt Bremen problemer de sidste mange par sæsoner, og også kommer til at gøre det i år. Wolf og Weidenwald er Bundesligaens vel dårligste målmands duo, og med to nærkampsstærke, men også tunge midterforsvarere i form af Lukimya og Vestergaard, kommer meget af klubbens succes til at afhænge af, hvorvidt midtbanen kan skærme af for alt for mange retvendte løb direkte mod defensiven.

Den opgave kommer primært til at ligge hos Bargfrede og Fritz, og kan de i fællesskab få gjort midtbanen mere kompakt, bør Werder ikke komme i samme problemer, som de var det i sidste sæson. Omvendt bliver det nok heller ikke til meget end højst end top ti placering. Werder Bremens trup er utrolig smal, og kommer der først skader til centrale spillere som Vestergaard, Bargfrede eller Ujah, er det svært at få øje på afløserne. En placering midt i tabellen er derfor nok det optimale, som de grønblusede kan stile efter.

Bud på placering:

11-15

Bud på idealopstilling:

4-4-2: Wolf – Selassie, Lukimya, Vestergaard, Garcia – Bargfrede, Fritz, Junuzovic, Bartels – Ujah, Johannsson

Hold øje med

Zlatko Junuzovic. Havde en forrygende sæson hos Werder, hvor hans dødbolde resulterede i intet mindre end 20 scoringer. I sær i foråret var han sublim og havde en stor andel i, at Werder spillede sig væk fra nedrykning og tæt på Europa. Var toneangivende i en Werder offensiv, der til tider så rigtig, rigtig spændene ud. Med de mange angriberes afgang, er det op til Junuzovic, at Werder også i næste sæson bliver et flittigt scorende hold.

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
DFB-Pokal, lodtrækning, DFB Pokal
Tåregas, stortalenter og 21 mål på 240 minutter: De vildeste 28 timer i DFB Pokal-historien
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg