bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 2. Bundesliga > 1. FC Köln > Optakt – 1. FC Köln: Unge gedebukke med potentiale

Optakt – 1. FC Köln: Unge gedebukke med potentiale

Sidste sæson

Nummer 12 i Bundesligaen.

Oprykkerne er lidt Bundesligaens pendant til AGF. En klub hvor omverdenen og dem selv i en skøn harmoni drømmer om mere end potentialet rækker til. Men med en af Bundesligaens måske bedste taktikere i spidsen i form af Peter Stöger havde Köln en rigtig fin sæson, hvor de til trods for en 12. plads aldrig var i decideret fare for at rykke ud. Mest ballade skabte det vel, da topscorer Ujah i en kamp mod Frankfurt fejrede et af sine i alt ti sæsonmål ved at rive klubbens maskot, gedebukken Hennes, i hornene.

Ujah var i det hele taget nær eneste reelle trussel i front, men det gjorde knap så meget, for bagude blev der lukket af. Hele ni gange endte en kamp med Köln som den ene part 0-0, hvilket er ny Bundesligarekord, og gedebukkene lukkede kun 40 mål ind i sæsonen, hvilket var femte bedst af alle hold.
De sidste par gange Köln har været oppe i ligaen, har det været med rutinerede og større navne, men dette års udgave beviste hvor langt, de kan nå med ydmyghed og hårdt arbejde.

Transfers:

Köln er måske det hold, der har haft det mest interessante, travleste og bedste transfervindue. Anthony Modeste er hentet til fra Hoffenheim som en direkte afløser for Ujah, der nu er i Werder Bremen, ligesom man har lejet den østrigske angriber Philipp Hosiner i Rennes. De to mest interessante handler er dog talentfulde Milos Jojic og Bittencourt, der skal forsøge at skabe mere kreativitet i front

I forsvaret er der også hentet forstærkninger til primært at dække for Kevin Wimmer, der efter en flot sæson er skiftet til Tottenham. Det drejer sig om Dominique Heinz fra Kaiserslautern samt danske Frederik Sørensen, der skal forsøge at få karrieren tilbage på ret køl efter en knap så god sæson i Verona.

Endelig er Exslager, Nascimento, Thiel og Zoller vendt tilbage fra lejeaftaler, men det er formentlig kun sidstnævnte, der har noget at byde ind med.

Udover Ujah og Wimmer så har Köln også taget afsked med klublegende og anfører Miso Brecko, der undervejs måtte se en startplads fordufte og derfor er skiftet til Nürnberg, ligesom Adam Matuschyk er skiftet til danskerklubben Eintracht Braunschweig.

Afsked er det også blevet med den tidligere tyske landsholdsspiller Patrick Helmes. Efter en sæson hvor det ikke blev til et eneste minuts spilletid grundet skader, besluttede angriberen, at det var tid til at lægge støvlerne på hylden.

Styrket/svækket:

Styrket

Denne sæson:

Godt nok har Köln måtte skille sig af med deres måske to bedste spillere i sidste sæson, men der er kommet så meget uslebet talent til i pausen, at vi (med rette for en gangs skyld) godt kan tillade os at have store forventninger. Truppen er blevet bredere, og kan enten Heinz eller Frederik Sørensen lukke hullet efter Wimmer, så er fundamentet godt nok til, at Köln aldrig bør blive blandet ind i nedrykningskampen.

Defensiven med Timo Horn på mål og landsholdsaktuelle Jonas Hector virker til at være holdbar også på længere sigt, og i front skal Modeste nok score de fornødne mål. Selvom han ikke er noget teknisk vidunder, så viste han i sin tid i Hoffenheim, at han er dygtig til at lukrere på de chancer en offensiv med Risse, Jojic og Bittencourt må forventes at skabe.

Endelig så bør et års Bundesligarutine hos både spillere og træner også give en ekstra modenhed, som bør ses på banen. I sidste sæson lukkede Köln en del mål ind i slutningen af kampen, men kan de unge gedebukke holde hovedet koldt i slutfasen, kan de sagtens forbedre sidste års tolvte plads.

Bud på placering:

9-13

Bud på idealopstilling:

4-5-1:
Horn – Olkowski, Maroh, Heinz/Sørensen, Hector – Risse, Jojic, Lehmann, Gerhardt, Bittencourt – Modeste

Hold øje med:

Milos Jojic
Indledte sin karriere i Dortmund med lyn og torden, hvor han scorede på sin første boldberøring overhovedet i Bundesligaen. Siden røg han ud af holdet, og sidste sæson kastede ikke meget spilletid af sig, men vi tror på, at serberen går en stor sæson i møde i Köln. Han er en glimrende boks til boks spiller, og så kan han bidrage med det ekstra offensivt, som Köln skal forsøge at lægge oven på sidste års flotte sæson.

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!