bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > 1899 Hoffenheim > Optakt – Hoffenheim: Talenterne står på spring

Optakt – Hoffenheim: Talenterne står på spring

Sidste sæson

Nummer 8 i Bundesligaen

Ikke én eneste gang i løbet af sæsonen vandt Hoffenheim to eller flere kampe i træk. Og så er det jo egentlig ganske imponerende at ende i subtoppen.

De to offensive profiler Roberto Firmino og Kevin Volland strålede om kap, og var de helt store profiler, mens de bagerste rækker igen i år var udfordrede.

Kun fire hold i Bundesligaen lukkede flere mål ind end Hoffenheim, der måtte hive kuglen ud af eget net 55 gange. Ikke desto mindre var det en kraftig forbedring af 13/14-sæsonens hysteriske 70 indkasserede scoringer.

Transfers:

Det har været en begivenhedsrig sommer i Hoffenheim, der både har sagt farvel og goddag til en ordentlig portion spillere. Salget af Roberto Firmino til Liverpool har trukket mange overskrifter, men det er også værd at notere sig, at to af de seneste mange sæsoners bærende kræfter Andreas Beck og Sejad Salihovic er skiftet til henholdsvis Besiktas og GZ Renhe.

Også Afriyie Acquah (Torino), Anthony Modeste (Köln), Sven Schipplock (HSV), David Abraham (Frankfurt), Vincenzo Grifo (Freiburg) og Luis Advincula (Bursaspor) har søgt nye græsgange, mens en række unge spillere er blevet udlejet – her er U20-landsholdsspilleren Kevin Akpogumas aftale med Düsseldorf nok mest interessant.

Af de nye spillere i Hoffenheim er Fabian Schär den mest iøjnefaldende. Den schweiziske stopper har Champions League-erfaring fra Basel og er tidligere blevet sat i forbindelse med langt større klubber. Han ligner en af sommerens bedste køb i tysk fodbold.

På højrebacken bliver Andreas Beck erstattet af den unge tjekke Pavel Kaderábek, der imponerede stort under U21/EM. Den højre siden af midtbanen er blevet styrket med Jonathan Schmid fra Freiburg. Og angrebet med Mark Uth, der har bevist sig som en dygtig målscorer i Æresdivisionen for Heerenveen, den 18-årige brasilianer Joelinton fra Sport i hjemlandet samt den tidligere tyske landsholdangriber Kevin Kuranyi, der er tilbage i Bundesligaen efter fem år i Rusland.

Styrket/svækket: 

Styrket

Denne sæson:

Det kan umiddelbart virke som en uoverskuelig opgave, når man kigger på topholdene, men det er ikke umuligt, at Hoffenheim kan blande sig i kampen om de europæiske pladser i år.

De to seneste sæsoner er de blevet nummer ni og otte – sidste sæson var de endda kun fem point fra en Europa League-plads. Kan træner Markus Gisdol stramme defensiven endnu en gang, er muligheden bestemt til stede.

Det kan samtidig blive sæsonen, hvor vi ser, at Hoffenheims talentsatsning omsider bærer frugt. Klubben har længe levet af Dietmar Hopps penge, men er nu begyndt at producere deres egne unge spillere. Nadiem Amiri, Grischa Promel, Niklas Süle, Jeremy Toljan, Nicolai Rapp mfl. presser på for spilletid.

Bud på placering: 

5-8

Bud på idealopstilling:

4-2-3-1: Oliver Baumann – Pavel Kaderábek, Fabian Schär, Niklas Süle, Jeremey Toljan – Pirmin Schwegler, Sebastian Rudy – Jonathan Schmid, Kevin Volland, Tarik Elyounoussi – Mark Uth

Hold øje med:

Nadiem Amiri
Da Tyskland spillede U19/EM i Grækenland tidligere på sommeren, var det med Hoffenheims Nadiem Amiri på den centrale midtbanespiller. 18-årige Amiri, der har afghanske rødder, er et af landets største talenter på positionen.

You may also like
Schalke 04, maskot, Comebacks
Optakt til 8. runde i 2. Bundesliga: Klassisk HSV og Schalke under stregen
Fans, spilletidspunkter, kampprogram, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til 7. runde i 2. Bundesliga: Er HSV igen HSV?
Taktisk analyse, Driblestærke
Optakt: Freiburg – Borussia Dortmund: Er Edin Terzic fyringstruet?
Bundesliga, Meisterschale, højdepunkter, podcast, optakt, bundesligaen, 1. og 2. Bundesliga, tysk mester
Optakt: Wolfsburg – Union Berlin: Danskermøder i Wolfsburg inden stor CL-aften for Union