bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Borussia Mönchengladbach > Optakt – Gladbach: Kan føllene spille på to heste?

Optakt – Gladbach: Kan føllene spille på to heste?

Gladbach, optakt, Borussia Mönchengladbach

Sidste sæson:

Nummer 3 i Bundesligaen

Gladbach var en af sidste sæsons helt store overraskelser i Bundesligaen. Klubben er således kvalificeret til Champions League for første gang i 37 år.

Bortset fra tre nederlag i oktober tabte de ikke på noget tidspunkt mere end én kamp i træk. Og deres 26 indkasserede mål var klart næstfærrest efter Bayern Münchens suveræne 18.

Grundstenen til den flotte sæson blev især lagt i foråret, hvor Favres tropper skrabede flest point sammen af samtlige hold.

Transfers:

Der er røget fem hver vej på Borussia Park. På afgangssiden springer salget af angriberen Max Kruse i øjnene. Efter to flotte sæsoner i Gladbach har han taget skridt op til sidste sæsons 2’er Wolfsburg. Også den rappe kantspiller Amin Younes, der drev Danmark til vanvid ved U21/EM-slutrunden, er væk. Han er skiftet til Ajax, mens Filip Daems, Janis Balswich og Thorben Marx henholdsvis har skrevet under med Westerlo, er blevet udlejet til Dynamo Dresden og har stoppet karrieren.

Lidt udenfor kategorien falder Christoph Kramer, som Gladbach i de seneste to sæsoner har haft på leje. Den pålidelige 6’er er vendt tilbage til Bayer Leverkusen og må regnes som et stort tab for Gladbach.

Max Kruses erstatning er fundet i Bayer Leverkusen, hvor Josip Drmic aldrig fandt sin målscoringsform fra 13/14-sæsonen i Nürnberg. Han har fået selskab af Hannover 96’s løbestærke midtbanespiller Lars Stindl, reservekeeper Tobias Sippel fra Kaiserslautern og den unge forsvarsspiller Nico Elvedi, der er hentet i Schweiz hos Zürich.

Endeligt har Gladbach også lejet danske Andreas Christensen i Chelsea. Stortalentet er udset til at kæmpe med om pladserne i det centrale forsvar og på den defensive midtbane. Hans chancer for spilletid i begyndelsen af sæsonen er blevet forbedret, da den faste stopper i de seneste sæsoner Martin Stranzl er skadet på ubestemt tid.

Styrket/svækket: 

En smule styrket

Denne sæson:

Det bliver svært at leve op til forventningerne for Gladbach i denne sæson. Minimumskravet må være en fjerdeplads, der vil give kvalifikation til Champions League, men de møder stenhård konkurrence om topplaceringerne fra Bayern München, Wolfsburg, Schalke 04, Bayer Leverkusen og Dortmund, der alle virker stærke.

Gladbachs fokus må være offensiven. Deres 56 scorede mål var klart færrest af top 4-holdene, og med Max Kruses farvel finder man et lille spørgsmålstegn her. Kan de genfinde sidste sæsons defensive organisation, skal det dog nok gå.

Det bliver samtidig en sæson, hvor Lucien Favre skal spille på to heste i endnu højere grad end i fjor. Der er hverken råd til at spare spillere i Champions League eller Bundesligaen.

Bud på placering: 

3-5

Bud på idealopstilling: 

4-4-2: Yann Sommer – Julian Korb, Tony Jantschke, Martin Stranzl, Oscar Wendt – Patrick Herrmann, Granit Xhaka, Lars Stindl, Thorgan Hazard – Raffael, Josip Drmic/Lars Stindl

Hold øje med

Andreas Christensen
Der er nok at tage fat på. Yann Sommer er et godt bud på Bundesligaens bedste målmand efter Manuel Neuer, og får den 22-årige svenske angriber Branimir Hrgota chancen, kan han få sit gennembrud. Men det oplagte bud må være Andreas Christensen. For første gang i sin karriere er han en del af en førsteholdstrup, og det bliver spændende at se hvor meget spilletid, han kan få raget til sig.

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
DFB-Pokal, lodtrækning, DFB Pokal
Tåregas, stortalenter og 21 mål på 240 minutter: De vildeste 28 timer i DFB Pokal-historien
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!