Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Optakt - Hertha BSC: Må berlinerne kigge nedad igen? - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 2. Bundesliga > Hertha BSC > Optakt – Hertha BSC: Må berlinerne kigge nedad igen?

Optakt – Hertha BSC: Må berlinerne kigge nedad igen?

Hertha BSC, Olympiastadion, Optakt, Berlin

Sidste sæson

Nummer 15.

To kampe inde i forårssæsonen fik træner Jos Luhukay sparket. På det tidspunkt havde Hertha Berlin tabt syv af deres seneste ti kampe og var dumpet ned på Bundesligaens 17. plads.

Klubbens tidligere anfører Pál Dárdai blev forfremmet til førsteholdschef fra U23-holdet, og han sikrede hovedstadsklubben endnu en sæson på førsteklasse.

Men det var på et hængende hår. Selvom at Hertha Berlin var helt oppe at snuse til 11. pladsen under Dárdai, endte de kun over nedrykningsstregen takket være målscoreren.

Transfers 

Sidste sommer hentede Hertha Berlin hele ti nye spillere. I år lader det til, at de har prioriteret kontinuitet højt. I hvert fald er det kun Bayern München-talentet Mitchell Weiser og Freiburgs midtbaneprofil Vladimír Daria, der er blevet hentet i sommerpausen, mens Sami Allagui er vendt tilbage fra lån hos Mainz.

På afgangssiden springer det mest i øjnene, at John Heitinga allerede er væk efter kun én sæson i klubben. Den hollandske forsvarsspiller er skiftet hjem til Ajax. Derudover har reserverne Fabian Holland, Sandro Wagner, Peter Niemeyer og Marcel Ndjeng alle fundet nye klubber. De tre første er alle skiftet til oprykkerne SV Darmstadt, mens Ndjeng er kommet på kontrakt i Paderborn.

Den største nyhed siden seneste turneringskamp må derfor være, at Pál Dárdai forlængede sin kontrakt som cheftræner.

Styrket/svækket

Styrket

Denne sæson 

Hertha Berlin må endnu en gang først og fremmest koncentrere sig om at spille sig fri af nedrykning. Succes vil være en lun midterplacering. Mere kan Hertha Berlin-fansene næppe drømme om i øjeblikket.

Truppens to nytilføjelser ser spændende ud, og der er ligger noget uforløst potentiale i spillere som de to kanter Valentin Stocker og Roy Beerens. Men i de to felter er det svært at se Hertha Berlin spille med i top 8. 

Bud på placering 

Nummer 11-14

Bud på startopstilling

Kraft; Pekarik, Brooks, Langkamp, Plattenhardt; Beerens, Skjelbred, Darida, Hegeler, Stocker; Kalou

Hold øje med 

Mitchell Weiser fik chancen i flere Bayern München-kampe mod slutningen af sidste sæson, da klubben allerede var blevet kåret til tyske mestre. Her viste den 21-årige kantspiller, at han er god nok til fast Bundesliga-spilletid. Blandt andet spillede han en rigtig god kamp mod netop Hertha Berlin, hvor han lagde op til kampens eneste mål.

Han er blevet ramt af en skade i løbet af opstarten, og er sandsynligvis ikke i Dárdais første startopstillinger. Men på sigt kan erhvervelsen af Weiser – der ovenikøbet var transferfri – vise sig som lidt af et scoop.

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!