Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Optakt - Bayern München: Den bedste trup nogensinde? - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Bayern München > Optakt – Bayern München: Den bedste trup nogensinde?

Optakt – Bayern München: Den bedste trup nogensinde?

Bayern München

Sidste sæson:

Nummer 1 i Bundesligaen

Et stensikkert mesterskab for tredje år i træk. Alligevel var kritikerne hurtige til at kalde sæsonen for lidt af en skuffelse, da semifinalen blev endestationen i både pokalen og Champions League.

Peps mandskab lagde fra land i vanlig selvsikker stil og havde stort set afgjort mesterskabet allerede ved vinterpausen, hvor de gik ubesejrede igennem og kun indkasserede fire scoringer undervejs.

I foråret var sydtyskerne noget mere medgørlige. Forårspremieren blev tabt med 4-1, og i takt med at skaderne haglede ned over holdet, forsvandt suveræniteten også gradvist. Mesterskabet var aldrig i fare, men det blev alligevel til fem nederlag undervejs.

Eneste spiller der ikke blev skadet undervejs var Dante i en sæson hvor skadessituationen på et tidspunkt blev så alvorlig, at mangeårige læge Dr. Müller-Wolhlfahrt valgte at trække sig. 

Transfers:


Sidste sæson blev præget af skader, så for at undgå at det går ud over kvaliteten i år, har Bayern handlet stort ind.

Største navn er Juventus Arturo Vidal, der kommer til og naturligt glider ind på den centrale midtbane i stedet for Bastian Schweinsteiger, der efterhånden var ved at blive kørt lidt ud på et sidespor.

Derudover har klubben også sendt €30 millioner af sted til Donetsk for at få fat i Douglas Costa, ligesom Stuttgarts unge stortalent, Joshua Kimmich, er kommet til for €7 millioner euro. I samme klub er målmand Sven Ullreich hentet ind som afløser for Pepe Reina.

Endelig er spillere som Jan Kirchhoff, Julian Green og ikke mindst Pierre-Emilie Højbjerg vendt tilbage efter endt lejemål.

Et farvel er det til gengæld blevet til Bundesligaens mest scorende udlænding, Claudio Pizarro, ligesom Mitchell Weiser har valgt at søge mod Berlin for at f mere spilletid.


Styrket/svækket:

Styrket

Denne sæson:

Truppen som Bayern råder over i år, er måske den bedste nogensinde i klubbens historie. Nuvel, det er store ord at bruge, men med købene af Vidal og Costa, er der kommet ekstra kvalitet til et i forvejen formidabelt hold, hvor kun Alonso for alvor ser ud til at være på vej lidt ned ad bakke.

Bayerns største modstander i ligaen bliver derfor dem selv – for nu at bruge en kliche. Pep går ind i det sidste år af sin kontrakt, og uvisheden om hans fremtid kan måske forplante sig til spillet på banen, selvom både ledelse og spillere hårdnakket vil påstå, at det ikke bliver tilfældet.

På samme måde kan de mange stjernespillere som truppen består af, også blive en udfordring. Kun 11 kan selvsagt spille hver gang, og vi så i løbet af sidste sæson, hvordan Mario Götze lod det sive, at han ikke var tilfreds med mængden af spilletid. Det samme gjorde Højbjerg i øvrigt, inden han blev lejet ud. Endelig så er der muligheder for modstanderne, hvis Pep holder fast i, at Rafinha skal spille højre back i sæsonen.

46 procent af de indkasserede mål kom fra netop højresiden, hvor brasilianeren i flere situationer ikke virkede alt for overbevisende. Hvis de da bare havde en verdensklasse højreback rendende rundt blandt alle de centrale midtbanespillere…

Til sidst så skal Bayern oppe sig lidt mod de større hold. En tabel lavet over top 5 holdenes indbyrdes kampe i sidste sæson viste faktisk, at Bayern var det hold, der skrabede færrest point sammen.

Bud på placering:

1-2

Bud på idealopstilling:

4-2-3-1
Neuer – Lahm, Boateng, Benatia, Alaba – Thiago, Vidal – Robben, Müller, Costa/Ribery – Lewandowski

Hold øje med

Douglas Costa
Sidste år manglede Bayern kreativitet på kanterne, når Robben og Ribery var ude med skader. Det var især tydeligt i de to semifinaler mod Barcelona, så for at undgå et lignende scenarie er brasilianeren Costa hentet i Shakhtar Donetsk. Han viste allerede i Supercuppen, de klare kvaliteter han besidder, hvor han flåede Wolfsburgs defensiv op ved flere lejligheder. Holder han det niveau, bliver han en berigelse for både Bayern og Bundesligaen.

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
DFB-Pokal, lodtrækning, DFB Pokal
Tåregas, stortalenter og 21 mål på 240 minutter: De vildeste 28 timer i DFB Pokal-historien
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg