bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Schalke 04 – Borussia Dortmund

Optakt: Schalke 04 – Borussia Dortmund

Optakt, Schalke 04

Die Mutter aller Derbys! Schalke mod Dortmund er tysk fodbolds største rivalisering, og søndag er ingen undtagelse, når de to hold mødes i en direkte duel om andenpladsen i ligaen.

 

Kampfakta

Spillested: Veltins-Arena, Gelsenkirchen

Dommer: Gräfe

Kamptidspunkt: Søndag, kl. 15.30

TV: Bulibold


Holdnyt:

Schalke 04:

Kampene mod Dortmund er altid specielle – også denne gang, når det 152. Revierderby løber af stablen på søndag. Det er længe siden, at de to klubber fra Ruhr-distriktet har kæmpet om en bestemt placering, men i år er det nærmest dødt løb om andenpladsen. Schalke fører med et enkelt point ned til rivalerne fra Dortmund, og kampen på Veltins-Arena kan meget vel afgøre, hvem der bliver nr. 2 i dette års Bundesliga.

Schalke kommer dog med noget så udsædvanligt, som et nederlag i bagagen, da de i sidste runde tabte 3-2 til HSV, som nu har fået fornyet håb omkring overlevelse. Set med Schalke-briller var det ikke nogen god præstation, men med de neutrale briller, var det nok godt for ligaen, da kampen mellem Schalke og Dortmund nu kan blive altafgørende.

Schalke gik ellers ind til opgøret mod HSV med en god stime, da de havde vundet syv kampe i træk under den nye træner Domenico Tedesco. Selvom S04 tabte mod Hamburg, kan de dog alligevel gå ind til opgøret mod Dortmund med et lille smil på læben. De har nemlig været mest solide på det sidste, og da de to rivaler mødtes i Dortmund, endte det 4-4.

Nu kan nogle, der ikke husker så godt måske undre sig over, hvorfor Schalke så kan trække på smilebåndet. S04 var nemlig nede 4-0 efter 25 minutter, men de fik vendt skuden, så Naldo efter 90 minutters spil headede bolden i kassen til 4-4.

Et vigtigt point, men også et point, der på daværende tispunkt, viste en fremragende moral. Det er dog også den eneste gang, hvor Schalke har scoret fire mål i en kamp.

Hjemme på Veltins-Arena har Schalke været suveræne i denne sæson, da de kun har tabt to ud af 14 kampe, og det var mod Bayern og Werder Bremen tidligere på sæsonen.

Søndagens hjemmehold har dog ikke den bedste statistik mod rivalerne fra Dortmund, og vi skal faktisk tilbage til den 27. september 2014 for at finde den seneste Schalke-sejr mod BVB. Dog er opgørene hsitorisk meget ligelig fordelt, da Schalke har vundet 30 af de 91 indbyrdes Bundesliga-kampe, mens Dortmund har vundet de 32.

Kampen mod rivalerne fra Dortmund betyder enormt meget for trænere, spillere og ikke mindst fans, men til denne sæsons sidste derby er Abdul Rahman Baba tvivlsom, da han er på vej tilbage fra en skade. Ellers skulle samtlige spillere gerne være klar til det vigtige opgør.

Dortmund:

Efter Peter Stögers ankomst har spillet ikke været det samme i Dortmund, som vi i mange år har været vant til. Det offensive er ikke så meget i fokus længere, og i stedet går man mere op i at forsvare en føring hjem frem for at lukke opgøret helt. I sidste runde så vi dog Dortmund spille meget disciplineret og samtidigt offensivt mod Stuttgart, da de vandt 3-0.

Det bragte helt sikkert en hel del selvtillid ind i holdet frem mod søndagens derby, som meget vel kan afgøre, hvem der løber afsted med andenpladsen.

I år har Champions League, Europa League og DFB-Pokal været en stor skuffelse for Die Schwarz-gelbe, og derfor har de det sidste stykke tid haft alt fokus på Bundesligaen. Spillestilen er dog ikke den samme, og derfor er det heller ikke sikkert, at Peter Stöger efter denne sæson er træner i Dortmund.

Han kan dog måske alligevel spille sig ind i fansenes hjerter, hvis han henter en sejr hos fjenden søndag eftermiddag. Det kræver dog, at man scorer på sine chancer, og det må man i den grad sige, at Michy Batshuayi gør i øjeblikket. Han er nærmest som sendt fra himlen, og ingen snakker i øjeblikket om Aubameyang i Dortmund, i stedet ønsker man at købe belgieren fri fra Chelsea hurtigst muligt.

Det vil nok også være en god idé, hvis man kan få sat Batshuayi i scene mod Schalke, da han suger ekstrem meget opmærksomhed til sig, og så kan der blive plads til Reus, Philipp, Pulisic, Schürrle, eller hvem der kommer til at spille på kanterne.

Dortmund kan dog godt ryste lidt i bukserne ved tanken om, at man igen skal møde Naldo og co. igen, da de, som tidligere skrevet, ikke har gode minder fra sidst de to mandskaber mødtes. Holdet skal dog være rutinerede nok til, at lægge det resultat bag sig. Det har uden tvivl gjort ondt i manges Dortmund fans hjerter, at man først smed en 4-0-føring hjemme mod Schalke, og så for to runder siden, tabte man 6-0 til Bayern.

Holdet og fansene har derfor også brug for en succesoplevelse mod en af rivalerne, men Veltins-Arena er ikke noget nemt sted at spille, og der er kun to hold, der har formået at slå Schalke der. Det er også svært, at sige at et af holdene kan nøjes med et point, da begge mandskaber ikke ligefrem har noget nemt slutprogram. Dortmund møder Leverkusen, Werder, Mainz og Hoffenheim, mens Schalke møder Köln, Gladbach, Augsburg og Frankfurt.

Dortmund kan måske håbe på, at oplevelsen i Hamburg har sat sig hos Schalke-spillerne, der måske lige skal kigge hinanden i øjnene en ekstra gang søndag eftermiddag.

Peter Stöger må til Revierderby nr. 152 undvære Erik Durm, Raphäel Guerreiro, Shinji Kagawa, Sebastian Rode og Dan-Axel Zagadou, men det er ikke noget, som er helt uvant for BVB, netop at undvære disse spillere.

Karantæner:

S04: Nastasic

BVB: Ingen

Bud på startopstillinger:

Schalke: Fährmann – Stambouli, Naldo, Kehrer – D. Caligiuri, Bentaleb, M. Meyer, Oczipka – Harit, Goretzka – G. Burgstaller

Dortmund: Bürki – Piszczek, Sokratis, Toprak, Schmelzer – Sahin, Dahoud – C. Pulisic, Reus, Philipp – Batshuayi

Vidste du, at..:

de sidste fire Revierderbys er endt uden vinder? Sidst et af de to mandskaber havde håneretten var den 8. november 2015, da Dortmund vandt 3-2.

Dom:

Vi håber selvfølgelig på en fremragende fodboldkamp, og der er meget, der taler for netop det, da det er to ekstremt dygtige hold. Det bliver uden tvivl også tæt, og vi tør ikke gætte på en vinder, derfor tror vi, det ender 2-2.

Se med søndag klokken 15.30, når vi viser det 152 derby mellem Schalke og Dortmund direkte fra Veltina Arena i Gelsenkirchen

Drømmer du om en tur til Veltins Arena og næste sæsons Revierderby, så se her, hvordan du får billetter til Schalke og de øvrige klubbers kampe i Bundesligaen

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt
Optakt til 31. runde i 2. Bundesliga – Kiel Ahoi
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Schalke 04, maskot, Comebacks
Schalke: (Kon)Kurs mod 3. Liga?