bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: SV Werder Bremen – RB Leipzig

Optakt: SV Werder Bremen – RB Leipzig

Leipzig har haft en hård uge med to nederlag i to sæsondefinerende kampe. Hasenhüttls drenge skal derfor forsøge at komme tilbage på sporet, når de søndag gæster Werder Bremen. Men det bliver ikke en let opgave, fordi Weser-Stadion er en stærk hjemmebane, og Werder vil gerene stikke en kæp i hjulet på Leipzigs drømme om Champions League næste sæson.

Kampfakta:

Spillested: Weser-Stadion, Bremen

Dommer: Dingert

Kamptidspunkt: Søndag 18:00

TV: bulibold.dk

Holdnyt:

Werder Bremen:

Werder tabte sidste rundes fredagskamp med 2-1 til Hannover efter de ellers var ind i en god stime.

Med ni point ned til 16.-pladsen med fem runder tilbage har bremerne sikret sig endnu en sæson i det fineste selskab, mens syv point op til en potentielt adgangsgivende EL plads også virker for meget at skulle hente i de resterende kampe. Derfor må man også spørge sig selv om, hvor motiverede Werder er i forhold til dagens modstander Leipzig.

Foran hjemmepublikummet på Weser-Stadion tænker man dog alligevel, at Werder-spillerne må være toptændte. Werder har været rigtig stærke på hjemmebane, og mon ikke ”Die Grün-Weiβen” er opsatte på at forkæle deres hjemmepublikum?

Bartels, Zetterer, Augustinsson, Johansson og Manneh er ude til dagens kamp, mens Moisander omvendt er tilbage efter endt karantæne. Han går med al sandsynlighed direkte ind i startopstillingen, og det sender så Langkamp ud på bænken.

RB Leipzig:

I mandags blev Leipzig sat på plads hjemme på Red Bull Arena, da de blev slået af Leverkusen med 1-4 i en kamp, hvor de var næstbedst i samtlige 90 minutter. Leipzig ligger inden denne runde derfor på tabellens 6.-plads, men dog kun med to point op til Leverkusen på 4.-pladsen, så Champions League drømmene lever fortsat endnu i det østtyske.

Det har været en lidt hård uge for ”Die Roten Bullen”. I torsdags bristede Leipzig drømme om en Europa League-triumf, da de tabte med samlet 5-3 til franske Olympique Marseille. Det var dermed enden på klubbens første europæiske eventyr. De får dog nok snart muligheden igen, og årets europæiske kampagne har bestemt ikke været en dårlig debut.

Hasenhüttl har de fleste af sine profiler klar. Han må dog se bort fra Laimer og Marcel Halstenberg, og spørgsmålet er, om det hårde program på det seneste tvinger ham til at rotere. Werner, Forsberg, Yussuf Poulsen og Orban begyndte alle på bænken i det franske, og en del af dem – hvis ikke alle – kan formentlig e frem til at begynde på banen søndag aften.

Karantæner:

Werder Bremen: Ingen

RB Leipzig: Ingen

 

Bud på startopstillinger:

Werder Bremen: Pavlenka; Gebre Selassie; Veljkovic, Moisander, Friedl; Bargfrede; M. Eggstein, Delaney; Rashica, Junuzovic; Kruse

RB Leipzig: Gulasci; Konate, Upamecano, Orban; Klostermann, Kampl, Demme, Bruma; Werner, Lookman; Poulsen

 

Vidste du, at…:

Timo Werner stadig mangler et mål imod ”Die Grün-Weiβen” på sit cv? Søndagens opgør bliver hans tiende kamp mod Werder. Bliver det lykkens gang for ham?

Dom:

Weser-Stadion er en stærk hjemmebane for Werder Bremen, og der er derfor lagt op til en hård aften for Hasenhüttls mandskab. Vi tror på en pointdeling med cifrene 1-1.

Drømmer du om en tur til Werder Bremen for at se fodbold, så se her, hvordan du kan få tre uforpligtende tilbud på din næste fodboldrejse til Bundesligaen