bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 2. Bundesliga > 1. FC Kaiserslautern > Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Trekamp i toppen
Arminia Bielefeld, rejse, fodboldsrejse, fodboldweekend

Efter runde 29 er kampen om de to direkte oprykningspladser og om at undgå at skulle spille om oprykning via de to ”Relegationsspielse” udelukkende et opgør mellem tre klubber. Darmstadt, Heidenheim og HSV vandt alle, og da sidstnævnte slog St. Pauli, og da Nürnberg samtidig slog Düsseldorf, så har HSV på 3. pladsen et forspring på ni points ned til St. Pauli og Düsseldorf.
I bunden fik tre af de nederste fire points, så det ligner en firkamp om at bevare livet i 2. Bundesliga.
Velkommen til optakten til runde 30 i verdens bedste næstbedste liga.

SC Paderborn 07 – Eintracht Braunschweig – fredag kl. 18.30
Paderborn måtte nøjes med et enkelt point i udekampen mod Sandhausen, men det var nok til, at klubben nu indtager 4. pladsen.
Braunschweig skuffede fælt hjemme mod naboerne fra Magdeburg, som bragte sig foran 2-0, inden Anthony Ujah fik reduceret med en halv time igen. Tættere kom Braunschweig dog ikke, og nu ligger ”Die Löwen” med fire points ned til 16. pladsen.
Bulibolds tip: SC Paderborn 07 – Eintracht Braunschweig 3-1

Greuter Fürth – FC Heidenheim – fredag kl. 18.30
Heidenheim var tvunget til at vinde i søndagens hjemmekamp mod Kiel, da HSV kortvarigt snuppede 2. pladsen. Sydtyskerne levnede da heller ikke Kiel en chance, da storkene blev sendt hjem med et 0-3 nederlag. Patrick Mainka, Tim Kleindienst og Jan-Niklas Beste fordelte målene mellem sig.
Fürth har stort set sikret sig en ny sæson, og det kunne ses på indsatsen på Ostsee-Stadion, hvor Hansa problemløst sikrede sig en sejr.
Heidenheim vinder den her.
Bulibolds tip:Greuter Fürth – FC Heidenheim 0-2

FC Kaiserslautern – Hansa Rostock – lørdag kl. 13.00
De røde djævle var den ene part i en kedelig nullert mod Regensburg. De plejer dog at kunne hidse sig op til en god indsats, når der spilles på Fritz Walther-Stadion.
Hansa fik en livlinie med sejren mod Fürth. ”Die Kogge” er nu blot et enkelt point efter Bielefeld på 15. pladsen. Nils Fröling og Dennis Dressel sikrede Hansa sejren med deres mål i 2. halvleg.
Rostock kunne godt stjæle en sejr her.
Bulibolds tip: 1. FC Kaiserslautern – Hansa Rostock 0-1

FC Magdeburg – HSV – lørdag kl. 13.00
HSV vandt en umådelig vigtig og bestemt ikke uheldig sejr i hjemmekampen mod naboerne fra St Pauli. I første halvleg fik gæsterne først et mål annulleret pga. et tvivlsomt frispark, og et par minutter efter var hjemmeholdets Moritz Heyer, der senere i kampen gjorde det til 3-1, lidt heldig, da han kun modtog det gule kort for et frispark mod Afolayan, der ellers var tæt på at have en friløber. St Pauli kom dog foran, og vi skulle frem til halvlegens sidste minut, før Jonas David bragte balance i stillingen med et flot langskud. I anden halvleg bølgede det frem og tilbage. HSV kom på 3-1, St Pauli på 3-2, HSV igen på 4-2, inden St. Pauli igen reducerede. Tættere på end 4-3 kom gæsterne ikke, og HSV kunne ånde lettet op med visheden om, at der nu venter en tvekamp mod Heidenheim om den sidste direkte oprykningsplads, og hvor de er næsten sikre på 3. pladsen.
Magdeburg vandt ligeledes deres naboduel, da Braunschweig i egen hule blev besejret med 2-1. Moritz-Broni Kwarteng gjorde det til 1-0 efter 22 minutter, og Tatsuya Ito fordoblede føringen efter en time. Braunschweig reducerede kort tid efter, men måtte til sidst se gæsterne tage alle tre points med hjem.
Da Magdeburg dermed stort set har sikret sig en ny sæson i 2. Bundesliga, må HSV være mest motiverede:
Bulibolds tip: 1. FC Magdeburg – HSV 1-3

FC St Pauli – Arminia Bielefeld – lørdag kl. 13.00
”Die Kiezkicker” var med til at gøre ”Das Stadtderby” til en fantastisk kamp, men kan ikke rigtig bruge det til noget. Nu er sæsonen stort set forbi, men St. Pauli kan dog kigge tilbage på en fantastisk forårssæson, hvor de startede som en del af nedrykningskampen og næsten sluttede i oprykningskampen.
Arminia skuffede fælt i hjemmekampen mod Hannover, som de tabte med 1-3. Fabian Klos scorede til 1-1 midt i første halvleg, men det rakte ikke til points for Bielefeld, der med nederlaget kun ligger et point over Regensburg på 16. pladsen. ”Die Ostwestfalen” kan dog godt vinde på Millerntor.
Bulibolds tip: FC St Pauli – Arminia Bielefeld 1-2

Hannover 96 – 1. FC Nürnberg – lørdag kl. 20.30
Så vandt Hannover endelig en udekamp igen, da det blev til en 3-1 sejr over et ellers hårdt kæmpende Bielefeld mandskab. Cedric Teuchert scorede 96´ernes to første mål, inden Louis Schaub lukkede kampen kort inde i anden halvleg. Så gjorde det mindre, at Yannik Lührs kom alt for sent med en tackling og fik direkte rødt med blot fire minutter igen. Det var Hannovers første udesejr siden den 16. september.
Nürnberg slukkede hjemme Düsseldorfs forhåbninger om at rykke op. Hjemme på Max-Morlock Stadion vandt ”Der Club” med 2-0 på mål af Nathaniel Brown og Kwadro Duah. Dermed er Nürnberg tæt på at være sikre på en ny sæson hos de næstbedste. Jeg tror, de deler i porten.
Bulibolds tip: Hannnover 96 – 1. FC Nürnberg 2-2

SV Sandhausen – Jahn Regensburg – søndag kl. 13.30
Søndagens første kamp er et vaskeægte bundbrag. Sandhausen fik 2-2 mod Paderborn, da de hentede gæsternes 2-0 føring. Kemal Ademi og Franck Evina scorede målene for bundproppen.
Regensburg fik ligeledes et point, da hverken de eller K´lautern formåede at få bolden i nettet. Regensburg kan dog være godt tilfredse med det uafgjorte resultat, da Benedikt Saller i det 74. minutkom alt for sent i en nærkamp og derfor modtog et direkte rødt kort. Andreas Albers fik den sidste halve time på banen.
Regensburg vil garanteret gerne slippe fra Sandhausen med det ene point.
Bulibolds tip: SV Sandhausen – Jahn Regensburg 1-1

Fortuna Düsseldorf – Karlsruher Sport Club – søndag kl. 13.30
Fortuna Düsseldorf er ikke længere en del af oprykningskampen. Det stod fast, efter at klubben fortjent tabte i Nürnberg. Dermed kan Fortunaerne bruge de sidste kampe på at kæmpe med St. Pauli og Paderborn om at blive ”best of the rest”.
KSC spillede en god kamp ude mod Darmstadt og var endda foran 1-0. Topholdet hentede dog en smal sejr på 2-1, men det ændrer ikke på det faktum, at KSC har spillet et rigtigt fint forår. Düsseldorf udnytter dog deres hjemmebanefordel her.
Bulibolds tip: Fortuna Düsseldorf – Karlsruher Sport Club 3-1

Holstein Kiel – Darmstadt 98 – søndag kl. 13.30
I rundens sidste kamp tager Kiel imod topholdet fra Darmstadt. I udekampen mod Heidenheim så Kiel ud til at have taget på sommerferie før tid og tabte kampen med 3-0.
Darmstadt havde lidt bøvl med KSC, men overvandt gæsternes chockstart og vandt 2-1 på mål af Braydon Manu og Phillip Tietz. Darmstadt skal vel vinde tre af de sidste fem kampe for at sikre sig oprykningen. Den første sejr kommer her.
Bulibolds tip: Holstein Kiel – Darmstadt 98 1-2

Topscorerlisten

Da resten af spillerne i toppen af topscorerlisten beholdte pistolen i bæltet, kunne Tim Kleindienst udbygge sit forspring til fem mål ned til HSV´s Robert Glatzel, der igen har fire mål ned til Kiels Skrzybski.

3. Liga

Med fem runder tilbage ser det pludselig ud til, at Elversberg har fået gummiben. Saarlænderne tabte hjemmekampen mod Aue og fik kun 2-2 i den udsatte kamp mod MSV. Elversberg har dog stadig et forspring på otte point ned til Dresden på 4. pladsen. Heller ikke Wehen på andenpladsen kunne slå MSV, da de spillede 1-1.
Dresden vandt en vigtig 2-1-sejr i hjemmekampen mod Mannheim, mens Osnabrück slog Halle. Dresden og Osnabrück har hhv. fire og seks point op til Wehen.