bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 2. Bundesliga > 1. FC Kaiserslautern > Optakt til 31. runde i 2. Bundesliga: Finder vi den første oprykker i weekenden?
HSV, Højdepunkter, Optakt, Hamburger SV

Med fire runde tilbage ligner Darmstadt en stensikker oprykker efter en klar sejr i Kiel. Heidenheim fulgte trop med en gevinst ude mod Fürth, mens HSV tabte i Magdeburg, men de har stadig et forspring på seks point ned til trekløveret Paderborn, Düsseldorf og St. Pauli.
I bunden hev både Sandhausen og Rostock tre umådelig vigtige points i land, og her skal vi vel op til Fürth på 12. pladsen for at finde det første hold, der er nogenlunde sikker på at overleve.
Velkommen til sæsonens fjerde sidste optakt til verdens bedste næstbedste liga.

HSV – SC Paderborn 07 – fredag kl. 18.30
Lad os da starte med et af rundens mest spændende opgør. Selv om Sonny Kittel udlignede Magdeburgs føring og Ludovit Reis reducerede dybt inde i overtiden, så kunne HSV ikke følge op på forrige weekends sejr mod St. Pauli. Forspringet på seks point må dog lune for HSV, der har et fornuftigt slutprogram efter dette opgør.
Paderborn derimod holdt målfest, da de i hjemmekampen mod elendige Braunschweig vandt hele 5-1. Dennis Srbeny blev dobbeltmålscorer for 07érne. Paderborn er nødt til at satse hele butikken mod HSV, men mon ikke ”Die Rothosen” kan stå imod?
Bulibolds tip: HSV – SC Paderborn 07 3-1

Arminia Bielefeld – Greuther Fürth – fredag kl. 18.30
Bielefelds tredje nederlag i træk betød, at klubben nu indtager 16. pladsen. Kampen på Millerntor blev kun tabt med 1-2, men Arminia var trods Jomaine Consbruchs reducering aldrig i nærheden af point.
Meget skal gå galt, hvis Zorniger og Fürth skal blive indblandet i nedrykningskampen. I hjemmekampen mod Heidenheim var Fürth egentlig det dominerende hold, men gæsterne udnyttede bare to store forsvarsfejl og kørte en 2-0-sejr i hus. Fürth kan sikre sig med uafgjort i denne kamp.
Bulibolds tip: Arminia Bielefeld – Greuther Fürth 1-1

Hansa Rostock – Jahn Regensburg – lørdag kl. 13.00
Som det kun 3. hold vandt Rostock ude over K´lautern, hvilket bragte ”Der Kogge” over stregen for første gang i lang tid. Genopstandne Kai Pröger scorede kampens eneste mål, da han kort før pausen fangede hjemmeholdets målmand med en flot ”Schlenzer”. I 2. halvleg blev Rostock trykket helt ned, men først VAR og siden målmand Markus Kolke sørgede for, at gæsterne kunne tage tre livsvigtige point med hjem.
Regensburg spiller bundbrag for anden runde i træk og skal håbe på mere succes denne gang. Holdet tabte nemlig 1-2 ude mod Sandhausen, hvor ”Die Jahnelf” egentlig havde overtaget, men hvor hjemmeholdet bare var skarpest i begge felter. Andreas Albers fik de sidste 45 minutter.
Pröger & Co sætter yderligere tre point ind på kontoen efter denne kamp.
Bulibolds tip: FC Hansa Rostock – Jahn Regensburg 3-1

Karlsruher Sport Club – Hannover 96 – lørdag kl. 13.00
Lørdagens næste opgør er en kamp om profetens skæg, da ingen af holdene rigtigt har noget på spil. KSC var foran to gange mod Düsseldorf, men måtte alligevel rejse tomhændede hjem efter et 3-2 nederlag. Mikkel Kaufmann kom på tavlen, da han scorede kampens første mål.
Hannover gjorde kort proces i kampen mod Nürnberg. Hjemmeholdet ser ud til at have fundet melodien igen og vandt en klar 3-0 sejr på mål af Julian Börner, Derrick Köhn og Maximilian Beier.Jeg tror på et målrigt opgør.
Bulibolds tip: Karlsruher Sport Club – Hannover 96 3-2

Fortuna Düsseldorf – Holstein Kiel – lørdag kl. 13.00
Düsseldorf viste karakter i hjemmekampen mod KSC. Kristoffer Peterson og Matthias Zimmermannudlignede begge Karlsruhes føringer, inden Jordy de Wijs scorede sejrsmålet i overtiden.
Kiel kunne ikke standse Darmstadt og tabte fortjent med cifrene 0-3.
Selvom Düsseldorfs oprykningschance er i den tyndere ende, så er de nødt til at gå efter den.
Bulibolds tip: Fortuna Düsseldorf – Holstein Kiel 3-0

Darmstadt 98 – FC St Pauli – lørdag kl. 20.30
”Die Liljen” myldrer mod Bundesligaen og kan faktisk med en sejr her rykke op, hvis altså HSV har sat point til i fredagskampen mod Paderborn. Senest blev Kiel affærdiget med 3-0 på eget græs. Phillip Tietz og Jannik Müller samt et selvmål stod for Darmstadts scoringer.
St. Pauli må virkelig forbande, at de først tabte hjemmekampen mod Braunschweig og siden ikke fik noget med hjem fra Volkspark. Nu står ”Die Kiezkicker” tilbage med visheden om et fantastisk forår, der samtidig udviklede sig lidt til ”det forsømte forår”. Skulle Paderborn have slået HSV om fredagen, så kan St Pauli selvfølgelig med en sejr komme blot tre points efter bysbørnene, men i så fald skal de altså stadig slå Darmstadt ude. Jeg tror, Darmstadt vinder en tæt kamp.
Bulibolds tip: Darmstadt 98 – FC St Pauli 2-1

Eintracht Braunschweig – SV Sandhausen – søndag kl. 13.30
Denne kamp er mindst lige så vigtig, som den i Rostock. Braunschweig løb ind i en ordentlig øretæve hos Paderborn. ”Die Löwen” spiller som vinden blæser og har fx inden for de sidste fem runder vundet over begge Hamburg-hold men også tabt hjemme til Magdeburg.
Sandhausen var egentlig sat af i bunden, men har via syv point i de sidste tre kampe igen fået muligheden for at undgå, hvad der lignede en sikker nedrykning. Merveille Papela og Dario Dumic sørgede for målene i hjemmesejren over Regensburg. Jeg tror, at Braunschweig spiller sig tæt på i sikkerhed med en sejr her.
Bulibolds tip: Eintracht Braunschweig – SV Sandhausen 3-1

1.FC Nürnberg – 1. FC Kaiserslautern – søndag kl. 13.30
I dette opgør er det kun hjemmeholdet, der har noget på spil. Nürnberg ligger fire point over Bielefeld og kan med en sejr sikre sig en ny sæson i 2. Bundesliga. Samtidig vil ”Der Club” garanteret gerne vaske den grimme plet af, som nederlaget i Hannover gav på selvtilliden.
K´lautern spillede godt mod Hansa, men formåede ikke at veksle overtaget i spil og chancer til mål. Motivationen gør forskellen her.
Bulibolds tip: 1. FC Nürnberg – 1. FC Kaiserslautern 2-0

FC Heidenheim – 1. FC Magdeburg – søndag kl. 13.30
Hjemmeholdet kunne ikke have valgt et bedre tidspunkt at møde Magdeburg på. For det første sikrede gæsterne sig endegyldigt mod nedrykning med deres fine sejr over HSV, og for det andet så kender Heidenheim de andre topholds resultater ved kick-off. Tim Kleindienst og Jan-Niklas Beste sørgede med et mål i hver halvleg for sejren i Fürth.
Det var noget af en skalp, Magdeburg fik med sejren over HSV. Gæsterne var klart toneangivende, hvad angik spil og chancer, men 1. FCM slog bare til, når det gjaldt.
Jeg tror, at Heidenheim kører Magdeburg ud af banen.
Bulibolds tip: FC Heidenheim – 1. FC Magdeburg 4-0

Topscorerlisten

Her kan jeg næsten kopiere, hvad jeg skrev sidste uge. Kleindienst scorede, og ellers skal vi helt ned til Phillip Tietz på en delt 6. plads for at finde næste mand på listen, der fandt nettet.

3. Liga

Nu ligner det virkelig gummiben hos Elversberg. Saarlænderne har kun hentet et point i de seneste fire kampe og kan således være rigtig glade for, at ligaens nummer to Freiburg II ikke må rykke op. Heldigvis for Elversberg tabte Wehen meget overraskende 1-2 hjemme mod Meppen og er således stadig fire point efter førerholdet. Dresden og især Osnabrück benyttede topholdenes nederlag til at formindske afstanden ved at spille hhv. uafgjort i Freiburg og vinde hjemme over Zwickau. Endelig så scorede Tobias Bech det første mål, da Ingolstadt vandt 3-1 over Verl.

Få spiltips til Bundesligaen hos SpilXperten

You may also like
Hansa Rostock, fodboldrejse, guide, Ostseestadion
Optakt til 34. og sidste runde i 2. Bundesliga – Hansa eller Wehen og dåseølsderbyet
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt
Optakt til 33. runde i 2. Bundesliga: Holstein Kiel i Bundesligaen?
Kampprogram, 2. Bundesliga 2022/23
Andreas Albers og St. Pauli kan rykke op på Volksparkstadion: – Det kunne ikke være skrevet bedre
Optakt, Højdepunkter, HSV, St Pauli, Simon Makienok, Hamborg
​​Optakt til runde 32 i 2. Bundesliga – oprykningsfest på Volkspark?