bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 2. Bundesliga > 1. FC Kaiserslautern > Optakt til 32. runde i 2. Bundesliga: Gummiben i toppen?
2. Bundesliga

Efter en runde, hvor de tre øverste kun tilspillede sig to point tilsammen, og hvor de to nærmeste forfølgere begge vandt, kan der måske stadig opstå en smule spænding om, hvem der skal spille i 1. Bundesliga i næste sæson.
I bunden ser det ud til, at de tre nederste skal kæmpe om, hvem der skal direkte ned i 3. Liga, og hvem der får chancen i de to ”Relegationsspiele” mod 3´eren fra 3. Liga.
Velkommen til sæsonens tredje sidste optakt i verdens bedste næstbedste liga.

Optakt til 32. runde i 2. Bundesliga

FC Magdeburg – 1. FC Nürnberg – fredag kl. 18.30
Efter at have slået HSV 3-2 i forrige runde imponerede Magdeburg igen, da østtyskerne holdte Heidenheim fra at score. Der var bestemt held med i spillet, men med et forspring på ni point ned til Bielefeld, må nedrykningsrisikoen siges at være temmelig teoretisk for Magdeburg.
Nürnberg er fedtet mere ind i nedrykningskampen, og her hjalp det ikke spor, at holdet smed, hvad der lignede, en sikker sejr i hjemmekampen mod K´lautern. Efter 2-0 ved pausen og 3-1 indtil det 88. minut, lignede ”Der Club” en sikker vinder, inden gæsterne først reducerede og siden scorede udligningen i det 5. overtidsminut.
Jeg tror, at Nürnberg slider sig til et point mod et Magdeburg hold, der ikke har alverden at spille for.
Bulibolds tip: 1. FC Magdeburg – 1. FC Nürnberg 1-1

SV Sandhausen – Hansa Rostock – fredag kl. 18.30
Dette opgør ligner en ”forbudt for børn” forestilling.
Sandhausen ligger sidst efter et smalt nederlag i Braunschweig, hvor alle tre mål faldt i de sidste ti minutter.
Aleksandr Zhirov udlignede hjemmeholdets føring i det 88. minut for blot at se hjemmeholdet score sejrsmålet minuttet senere. Det kan vise sig at være et meget vigtigt pointtab, især da det er formstærke Rostock, der kommer på besøg.
Jeg har hele tiden haft på fornemmelsen, at Hansa kommer i gang igen, når Kai Pröger igen scorer sine mål. Det var da også netop Kai, der gjorde det til 1-0 i hjemmekampen mod Regensburg – præcist som han gjorde det i sidste runde mod K´lautern. Kai Pröger har nu scoret præcist hvert tredje Hansa mål i denne sæson.
John Verhoek cementerede sejren med sit mål ti minutter før slutfløjtet. Rostock har fire point ned til Bielefeld og kan derfor redde sig, hvis de vinder denne kamp.
Bulibolds tip: SV Sandhausen – Hansa Rostock 0-2

FC Kaiserslautern – Arminia Bielefeld – lørdag kl. 13.00
K´lauterns sæson er for længst slut, men det lader de røde djævle sig ikke forvirre af. På trods af, at holdet intet havde at spille for, lykkedes det at udligne Nürnberg føring, da Phillip Clement dybt inde i dommerens overtid scorede på Peter Vindahl Jensen. Terrence Boyd og Julian Niehues stod for de to andre mål.
Lørdagens modstander Bielefeld har aldrig rigtig fået rodet sig ud af bundstriden og indtager pt. pladsen som nummer 16. I hjemmekampen mod Fürth bragte Bryan Lasme Arminia foran, men blot to minutter senere bragte Branimir Hrgota balance i regnskabet, da han i to omgange omsatte et straffespark. I første omgang brændte han på Bielefelds keeper Martin Fraisl, men da Fabian Klos var løbet for tidligt ind i feltet, fik Hrgota chancen igen, og den udnyttede han. Samme Klos måtte i 2. halvleg grædende lade sig udskifte med, hvad der skulle være et brud i foden. Arminia må derfor højst sandsynligt klare sig uden deres anfører og talisman i de sidste tre kampe.
Bulibolds tip: 1. FC Kaiserslautern – Arminia Bielefeld 2-2

Holstein Kiel – Karlsruher Sport Club – lørdag kl. 13.00
Når Kiel på lørdag tager imod KSC, må de være opsatte på at vaske pletten fra Düsseldorf væk. I lørdagens kamp stillede Kiel stort set ikke op og var således bagud med 3-0 efter blot 24 minutter. ”Storkene” fik dog stoppet blødningen og fik afværget en større øretæve.
Modstanderne KSC slog i deres seneste kamp Hannover med 2-1. Mikkel Kaufmann var på pletten efter blot fire minutter, mens Fabian Schleusener fordoblede føringen i det 12. minut. Hannover fik reduceret umiddelbart inden pausen, men kom aldrig tættere på. Jeg skal selv ned og se kampen og regner naturligvis med noget af en målfest, hvor holdene godt kunne dele.
Bulibolds tip: Holstein Kiel – Karlsruher Sport Club 2-2

Greuther Fürth – Eintracht Braunschweig – lørdag kl. 13.00
Alexander Zorniger må være en glad mand, når han kigger på stillingen. Hvad der længe lignede en håbløs sæson er endt med, at Fürth med tre runder tilbage de facto har sikret sig en ny i 2. Bundesliga.
Helt så sikre er Braunschweig ikke, men sejren over Sandhausen må siges at være umådelig vigtig. Saulo Decarli bragte ”Die Löwen” foran i det 82. minut for blot at se Sandhausen udligne seks minutter senere. Det lykkedes som nævnt Braunschweig at slå tilbage minuttet senere, og her var det Anton Donkor, der til størstedelen af de 20.000 tilskueres ellevilde jubel gjorde det til 2-1. Med de tre point har Braunschweig nu fem point ned til Bielefeld, hvilket får denne kamp til at lugte langt væk af uafgjort.
Bulibolds tip: Greuther Fürth – Eintracht Braunschweig 1-1

FC St Pauli – Fortuna Düsseldorf – lørdag kl. 20.30
Jeg tror gutterne og jeg har valgt den falske by, da vi besluttede os for at tilbringe weekenden med at se bold i Kiel. I stedet for en ligegyldig kamp mellem to midterhold, kunne vi have brugt en halv time mere i bilen og taget til Hamburg. Nå, vi havde vel nok alligevel ikke fået billetter, da kampen mellem HSV´s to største forfølgere for længst er udsolgt.
Jeg troede egentlig, at St. Pauli ville punktere efter nederlaget på Volkspark, men først blev Bielefeld slået hjemme, hvorefter de rejste til Darmstadt og fuldt fortjent slog topholdet med 3-0 i deres egen hule. Adam Zwigala scorede til 0-1 i første halvlegs sidste minut, og i anden halvleg slog Elias Saadog David Otto sejren fast med hvert sit mål.
Düsseldorf vandt hjemme over Kiel med samme cifre, da Shinta Appelkamp, Andre Hoffmann og Daniel Ginczek allerede scorede i kampens indledning. Begge mandskaber ligger nu fire point efter HSV på 3. pladsen, så det gælder om at vinde den her kamp og så håbe på gummiben i de røde bukser. St. Pauli er et af ligaens stærkeste hjemmehold og gør det af med Düsseldorf, der har tabt over halvdelen af sine udekampe.
Bulibolds tip FC St Pauli – Fortuna Düsseldorf 3-1

Jahn Regensburg – HSV – søndag kl. 13.30
I den første af søndagens tre kampe, lægger vi ud med to hold, der har alt at spille for i hver sin ende.
”Die Jahnelf” havde Andreas Albers med i hele kampen, men heller ikke han kunne stille noget op imod et veloplagt Rostock-mandskab. Regensburg ligger nu på en delt sidsteplads med to point op til Bielefeld og er næsten pisket til at få point her.
HSV bragte sig to gange foran i kampen mod Paderborn for blot at blive hentet begge gange. Robert Glatzel scorede endelig igen, mens Sonny Kittel stod for HSV´s andet mål. HSV vinder vel denne kamp, selv om det på den anden side ville ligne dem at dumme sig et sådan et opgør.
Bulibolds tip: Jahn Regensburg – HSV 1-3

Hannover 96 – Darmstadt 98 – søndag kl. 13.30
Efter to sejre i træk kom Hannover ned på jorden igen, da 96´erne fortjent tabte i Karlsruhe. Louis Schaubs mål kort før pausen rakte, trods en fornuftig 2. Halvleg, ikke til point til Hannover.
Darmstadt og St. Pauli lagde forsigtigt ud i lørdagens topkamp. Philipp Tietz kom uheldigt i centrum, da han afrettede bolden ved kampens første scoring. Tietz tog dog revanche i 2. halvleg, da han fandt St Paulis net med et flot skud. Målet blev dog underkendt af VAR, og i stedet kørte St Pauli en fortjent sejr i land. Darmstadt har dog stadig et forspring på syv point ned til HSV og rykker op med en sejr i Hannover.
Bulibolds tip: Hannover 96 – Darmstadt 98 1-4

SC Paderborn 07 – FC Heidenheim søndag kl. 13.30
Paderborn holder med det flotte point på Volkspark fast i den yderst spinkle oprykningschance. Julian Justvan og Florent Muslija på straffe udlignede hamburgernes to føringer.
Heidenheim fik aldrig slået hul på Magdeburg i søndagens hjemmekamp. Efter en kedelig første halvleg, hvor gæsterne måske endda var bedst, stod der Heidenheim på hele anden halvleg. Tættere på end to stolpeskud kom værterne dog ikke, og Heidenheim formøblede dermed muligheden for at slå et afgørende hul ned til HSV.
Jeg tror på mange mål her og på en smal hjemmesejr.
Bulibolds tip: SC Paderborn – FC Heidenheim 3-2

Topscorerlisten

Igen var det en runde, hvor målslugerne mest skød med løst krudt. I top-5 var det kun HSV´s Robert Glatzel og K´lauterns Terrence Boyd, der kom på tavlen.
Mikkel Kaufmann kom med sin scoring op på ti træffere, og han deler nu 6. pladsen med fem andre spillere.

3. Liga

I den 3. bedste række er SV Elversberg nu snublende tæt på for første gang i klubbens historie at kunne kalde sig et 2. Bundesliga-hold. Saarlænderne vandt en komfortabel 5-2-sejr over Bayreuth, og da Dynamo Dresden med en 3-1-sejr over Wehen overtog den anden direkte oprykningsplads fra netop Wehen, så mangler Elversberg blot én sejr for at kunne fejre oprykningen.
Umiddelbart ligger den til Dynamo, som skal møde Zwickau, Meppen og Oldenburg, der alle stort set er rykket ned, i de sidste tre kampe, mens Wehen fortsat mangler en udekamp mod Elversberg.
På de følgende pladser ligger Saarbrücken og Osnabrück som førsteudfordrer, hvis nu, ”der går HSV i den” for Dynamo eller Wehen.