bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt RB Leipzig – Bayern München: Alle gode gange tre for Leipzig?

Optakt RB Leipzig – Bayern München: Alle gode gange tre for Leipzig?

RB Leipzig, Red Bull

Det er ligaens bedste defensiv, der møder ligaens bedste offensiv, når RB Leipzig og Bayern München møder i en tidlig mesterskabsduel. Begge mandskaber har været formstærke i de første fem runder, og Leipzig har vundet de seneste to møder mod Bayern. 

Kampfakta

Spillested: Red-Bull Arena, Leipzig
Kamptidspunkt: Lørdag, kl. 18.30
Tv: See

RB Leipzig

Leipzig har fået en god start på indeværende sæson, hvor det er blevet til fire sejre og et enkelt nederlag. Nederlaget indtraf i den første spillerunde, hvor Bayer Leverkusen formåede at trække det længste strå i en underholdende 3-2-kamp. 

Siden da har Leipzig været ganske overbevisende, og de er også kommet godt fra land i både Champions League og DFB-Pokalen. I seneste spillerunde i Bundesligaen fik Leipzig kæmpet sig til en 1-0-sejr ude mod Gladbach, og dermed er Yussuf Poulsen og co. placeret på fjerdepladsen blot ét point bag lørdagens modstander fra Bayern, der fører rækken. 

Faktisk var pokalsejren over Wehen Wiesbaden i midtugen den 14. sejr i 15. mulige kampe, hvis vi tæller alle turneringer med, og derfor er der god grund til at tro på, at Leipzig kan byde Bayern op til dans. 

Det får de så muligheden for hjemme på Red-Bull Arena lørdag aften. 

Og netop Bayern har Leipzig gode minder – endda fra for ganske nylig. Leipzig formåede nemlig at besejre Bayern i årets Super Cup, hvor die Roten Bullen vandt med overbevisende 3-0. Her scorede Dani Olmo hattrick, men ham kommer fans på Red Bull Arena stadig til at kigge langt efter lørdag aften, da han fortsat er skadet. 

Men på trods af hans fravær, har den brølstærke Leipzig-offensiv har i den grad ikke skuffet med 14 mål i de første fire spillerunder, hvor Xavi Simons i den grad har taget taktstokken med tre mål og fire assist til følge. 

Leipzig vandt faktisk også 3-1 sidst de to mandskaber krydsede klinger i Bundesliga-sammenhæng, og derfor må Marco Roses mandskab gå ind til opgøret med god tro på sig selv. For foruden en god offensiv, så er Leipzig også indehaver af den bedste defensiv, da de kun har lukket fire mål ind, og det samme er tilfældet med Bayern München. 

Der er med andre ord lagt i kakkelovnen til en intens affære, men selvom det er to hold med gode defensiver, så skal der nok komme mål i opgøret. Også selvom Leipzig må undvære Dani Olmo. 

Derudover må Marco Rose også se bort fra Bitshiabu, Haidara, Timo Werner og Willi Orban, mens Yussuf Poulsen til gengæld forventes at få sin fjerde startplads i denne sæson. 

Bayern München

Bayern er startet som den velsmurte maskine, vi kender rekordmestrene som. Det er kun blevet til et enkelt pointtab i Bundesligaen, da Leverkusen i tredje runde snuppede et sent point med fra Allianz-Arena. 

Bayern har fået integreret Harry Kane på holdet, og den engelske landsholdsstjerne har også vist, hvorfor han er alle pengene værd i de første fem spillerunder. Harry Kane leverede senest sit første – men nok ikke sidste – hattrick i Bayern-trikoten, da Bayern splittede Bochum ad med hele 7-0. 

Derudover lavede Harry Kane også to assists, og englænderen er for alvor stemplet ind på Bayern-scenen efter ganske kort tid. I midtugen blev Harry Kane dog sparet i 4-0-sejren over Preussen München, hvor flere andre etablerede kræfter også sad over. 

Til gengæld blev Serge Gnabry alvorligt skadet i pokalsejren, da han landede uheldigt ned på sin arm, og derfor kommer den tyske offensivspiller ikke i aktion i lørdagens Kracher. Her har Bayern revanche at hente, som før nævnt, og de skal også vise, at de igen i år er holdet, der skal besejres, hvis man vil løfte die Meisterschale. Også selvom det er tidligt på sæsonen. 

Derudover har Thomas Tuchel faktisk heller ikke nogen synderlig god statistik mod netop Leipzig, som han har tabt til i fire ud af syv mulige kampe. Det må også sidde i tyskeren, der også jagter personlig revanche. 

Bayern-mandskabet må alligevel gå ind til opgøret med favoritværdigheden på sig, da det kun er lykkedes Leipzig at vinde en Bundesliga-kamp på hjemmebane over Bayern i syv forsøg. 

Tuchel har foruden Gnabrys skade kun Manuel Neuer ude. 

Karantæner

Leipzig: Ingen

Bayern: Ingen

Bud på startopstillinger

Leipzig: Blaswich – Henrichs, Simakan, Castello, Raum – Xavi, Schlager, Kampl (c), Forsberg – Openda, Poulsen

Bayern: Ulreich – Laimer, Upamecano, Kim, Davies – Kimmich (c), Goretzka – Sané, Musiala, Coman – Kane

Vidste du, at..:

Harry Kane er den første Bayern-spiller i historien til at score syv mål efter sine første fem kampe? 

Sådan går det RB Leipzig – Bayern München

Det bliver forhåbentligt et festfyrværkeri, og vi kan ikke forestille os, at det bliver en fastlåst kamp, selvom der er meget på spil. Leipzig ser stærke ud, og det samme gør Bayern, som lige har lidt mere rutine i den her slags kampe, derfor bliver konklusionen: 3-2 til Bayern. 

Få spiltips til Bundesligaen hos SpilXperten

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!