bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: RB Leipzig – Bayern München: Åben mesterskabsduel

Optakt: RB Leipzig – Bayern München: Åben mesterskabsduel

Bundesliga, Meisterschale, højdepunkter, podcast, optakt, bundesligaen, 1. og 2. Bundesliga, tysk mester

Lørdagens Kracher i Bundesligaen kan meget vel gå hen og afgøre die Meisterschale, når RB Leipzig hjemme mod Bayern München i 27. spillerunde.

 

Kampfakta

Spilletidspunkt: Lørdag, kl. 17.30
Spillested: Red Bull Arena, Leipzig
Tv: TV3 SPORT

 

Leipzig

Julian Nagelsmann og Leipzig ser ud til at være første- og eneste udfordrer til Bayern i denne sæson, og de kan med en sejr lørdag aften bringe spændingen tilbage i mesterskabskampen. For vinder Die Roten Bullen over Bayern, vil der kun være et enkelt point, der adskiller de to mandskaber i toppen af Bundesligaen.

Inden klubberne gik på landsholdspause formåede RB Leipzig at hive en 1-0-sejr hjem ude mod Arminia Bielefeld, der betyder, at de altså holder snor i Bayern.

Da de to mandskaber krydsede klinger i Hinrunden fik vi i den grad noget for pengene, da det endte 3-3 i et opgør med masser af chancer, og som resultatet også antyder: mål. Det var et opgør, hvor Leipzig ellers var foran både 1-0 og 3-2, men hvor Thomas Müller spolerede festen – og sikrede Bayern det ene point på Allianz-Arena.

Ser man yderligere tilbage i statistikkerne er det kun lykkes Leipzig at besejre Bayern en enkelt gang ud af syv mulige i Bundesliga-sammenhæng. Det skete tilbage i 2018, hvor to nuværende Premier League-spillere, Naby Keïta og Timo Werner, stod for scoringerne.

Men der er tale om to meget jævnbyrdige hold, der begge vil fremover stepperne – og ud og spille underholdende fodbold. De ligger samtidigt også godt til hinanden, og måske derfor er de sidste fire indbyrdes opgør i Bundesligaen faktisk også endt uden en vinder.

Leipzig er generelt inde i en god periode i Bundesligaen, hvor de ud af de seneste 24 mulige point har skrabet hele 22 af slagsen sammen. Vi skal også helt tilbage til den 23. januar, hvor Bo Svensson og Mainz slog Leipzig i det, der var Die Roten Bullens seneste nederlag.

Julian Nagelsmann og co. får da heller ikke nogen bedre mulighed for at bringe spændingen tilbage i mesterskabet, da de ikke længere har Champions League at skulle tænke på, og da Robert Lewandowski er skadet for Bayern – har Leipzig gode muligheder.

Nagelsmann må dog selv se bort fra Angeliño, mens Laimer er tvivlsom til opgøret. Derudover ser det ud til, at Alexander Sørloth snupper pladsen i angrebet fremfor Yussuf Poulsen.

 

Bayern München

En klubs værste frygt, når der er landsholdspauser, er altid at spillere vender hjem med skader, og det er netop sket for Bayern München. Topscorer Robert Lewandowski blev skadet, da han var i kamp for Polen, og det er kommet frem, at angriberen er blevet knæskadet.

En knæskade, der holder Bundesligaens topscorer ude i op til fire uger, hvilket betyder, at han udover lørdagens brag i Bundesligaen også misser de to Champions League-kvartfinaler mod Paris Saint-Germain.

En kæmpe spand koldt vand i hovedet på Hansi Flicks mandskab, hvor Lewandowski sæson på sæson har været den altdominerende spiller. I indeværende sæson står Bayern noteret for 78 scoringer, hvoraf Lewandowski har stået for 35 af dem. Skaden betyder efter alt at dømme også, at Lewandowski ikke når Gerd Müllers rekord på 40 sæsonscoringer.

Med Lewandowski ude bliver der måske plads til Serge Gnabry i front for Bayern i lørdagens opgør. Derudover har Thomas Müller – lidt i sjov – varslet, at Leon Goretzka må forvandles til Leon Scoretzka.

Ser man bort fra skaden til Lewandowski er der ellers god grund til optimise hos Bayern-lejren, der fører Bundesligaen med fire point ned til Leipzig.

De har vundet fire Bundesliga-kampe i træk, og inden landsholdspausen satte de Stuttgart eftertrykkeligt på plads med en 4-0-sejr, hvor netop Lewandowski lavede hattrick på 17 minutter, selvom de var en mand i undertal i 78 minutter!

Inden lørdagens opgør fører Bayern altså med fire point og med en sejr kan de øge føringen til syv point, hvilket vil bringe dem i en ønskeposition i jagten på de niende Meisterschale i træk!

Det er ikke kun skaden til Lewandowski, der gør, at Hansi Flick må tænke yderligere over sin startellever, da både Alphonso Davies og Jerome Boateng begge er ude med karantæner til lørdagens opgør. Bayern er dog relativt godt dækket ind i defensiven, hvor de til næste sæson yderligere får selskab af Dayout Upamecano fra netop Leipzig.

Douglas Costa er fortsat skadet, mens også Tolisso har en skade, der holder ham ude af lørdagens opgør.

 

Karantæner

Leipzig: Ingen
Bayern: Davies, Boateng

 

Bud på startopstillinger

RB Leipzig: Gulacsi – Klostermann, Upamecano, Orban – Mukiele, Sabitzer, T. Adams, A. Haidara – Dani Olmo, Nkunku – Forsberg
Bayern München: Neuer – Pavard, Süle, Alaba, Hernandez – Kimmich, Goretzka – L. Sané, T. Müller, Coman – Gnabry

Vidste du at..:

Lewandowski har scoret mod 16 ud af 17 Bundesliga-hold i indeværende sæson? Den skadede polak mangler kun at score mod Leipzig, men det kommer altså ikke til at ske. Han ville ellers have været den første spiller til at score mod samtlige modstandere i en Bundesliga-sæson. Yderligere salt i såret for Lewandowski…

Dom:

Det er utrolig svært at forudse en favorit til lørdagens Kracher, men Bayern er Bayern, og derfor kan de også klare favoritværdigheden. De er dog væsentlig svækket uden Lewandowski, så Leipzig har fornuftige muligheder. Vi tror på endnu en pointdeling, 2-2.

Få spiltips til Bundesligaen hos SpilXperten

 

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!
HSV, Optakt, 2. Bundesliga 2021/22
Optakt til runde 28 i 2. Bundesliga: “En storkamp fra 80’erne”