bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Ugens duel – Christopher Nkunku (RB Leipzig) mod Leon Goretzka (Bayern München)

Ugens duel – Christopher Nkunku (RB Leipzig) mod Leon Goretzka (Bayern München)

Lørdag er der topopgør i Bundesligaen, når RB Leipzig skal forsøge at hente ind på Bayern München, når de to mandskaber tørner sammen. Her er det vigtigt for Leipzig, at Christopher Nkunku får spillet til at flyde, når han står over for Leon Goretzka.

Det kan meget vel blive sæsonens vigtigste opgør, når RB Leipzig hjemme på Red Bull Arena tager imod Bayern München på lørdag. Der er blot fire point, som adskiller sig mellem de to mandskaber, og derfor har værterne brug for en sejr, hvis de ikke skal blive sat af i kampen om mesterskabet.

Julian Nagelsmann har flere heste, eller tyrer om man vil, at spille på, når de skal bryde gennem Bayerns defensiv, men den vigtigste bliver Christopher Nkunku. Den 23-årige franskmand er delt topscorer i klubben, hvor han står noteret for seks mål i denne sæson.

Desuden har Nkunku også lagt op til fire scoringer, og det viser, at en franskmand i topform kan betyde tre point for Leipzig. Nkunku tager mange dødbolde, men i det åbne spil har han også et eminent blik for sine medspillere.

53 gange har Nkunku været arkitekten bag en stor mulighed, hvor han gerne vil langt frem på banen og lægge den afgørende aflevering. Ud af de 53 har 40 af dem været en kort aflevering. Han er farligst på banens sidste tredjedel, og derfor forsøger han også selv tit at tage sagen i egen hånd.

Her er han ikke bange for at tage udfordringen op i en en-mod-en-situation, hvor han i denne sæson har haft heldet med sig i 22 ud af 39 forsøg. Nkunku skal derfor stoppes, inden han når hertil, da det er sjældent, han slår en lang aflevering op i banen.

Det kan dog blive svært at få sat Nkunku i scene, da han kommer til at stå overfor blandt andre Leon Goretzka. Den 26-årige tysker har været god i begge dele af banen, hvor han har været Bayerns bedste i forhold til bolderobringer.

Læs også: Optakt: RB Leipzig – Bayern München 

39 gange er det lykkedes tyskeren at få bolden tilbage på Bayern-fødder, som er en af hans store kvaliteter. Desuden har Leon Goretzka stået bag 31 succesfulde tacklinger, hvor han 23 gange er blevet afdriblet. Han har godt nok fysikken på sin side, men her er det muligt at få ram på Bayern-spilleren.

Goretzka er nemlig den Bayern-spiller, der har begået andenflest frispark i denne sæson, hvor han står noteret for 22 af slagsen. Han er dermed ikke urørlig, og det skal Nkunku udnytte i løbet af opgøret.

Franskmanden skal dog være klog i sine aktioner, da han vil tabe den fysiske duel mod Goretzka. Han kan hellere ikke løbe fra tyskeren, da de stort set er lige hurtige. Nkunku er målt til at have en tophastighed på 34,22 km/t, hvor Leon Goretzka er målt til 34,34 km/t.

Der er derfor meget, som tyder på, at duellen mellem Christopher Nkunku og Leon Goretzka kan blive rigtig tæt.

Men tager man Bayerns defensiv i denne sæson i mente, er det ikke umuligt, at franskmanden kan få nok plads på den sidste tredjedel og dermed give RB Leipzig en større chance for sejr på Red Bull Arena.

Ugens duel

Statistik i Bundesligaen 2020/2021:

Christopher Nkunku:
Kampe: 21.
Mål: 6.
Assists: 4.
Afgørende afleveringer: 53 (2,5 per kamp)

Leon Goretzka:
Kampe: 20.
Clean sheet: 5.
Tacklinger vundet: 31 af 54 tacklinger.
Bolderoberinger: 39 (2,0 per kamp).


Få spiltips til Bundesligaen hos SpilXperten 

You may also like
Højdepunkter, optakt, Bayern München, Borussia Dortmund, Optakt: Bayern – Dortmund
Optakt: Bayern München – Borussia Dortmund
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt Bundes Manager runde 10: Har du penge, så kan du få – dem fra Bayern som du peger på
Sæsonoptakt, Bayer Leverkusen
Optakt: Bayer Leverkusen – Bayern München: Den tidlige duel om die Meisterchale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til runde 2 i Bundes Manager: Dobbelt op på Bayern