bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > 1. FSV Mainz 05 > Optakt – Mainz 05: Genopbygning for få midler

Optakt – Mainz 05: Genopbygning for få midler

Sidste sæson:

Nr. 11.

Kasper Hjulmand startede i trænersædet i Mainz og overlevede, via otte ubesejrede ligakampe, to hurtige exits fra pokalturneringen og Europa League. Det endte dog umiddelbart efter vinterpausen, hvor Mainz lå til nedrykning bl.a. efter ikke at have vundet i ni kampe i streg.

Afløseren, reserveholdstræneren Martin Schmidt, ændrede et par ting og formåede at sikre både overlevelsen og en respektabel midterplacering.

Transfers:

Mainz har mistet et par profiler i den japanske angriber Shinji Okazaki (Leicester City) og midtbanetalentet Johannes Geis (Schalke 04). Efter endt lejeophold er Sami Allagui tilbage i Hertha og, værre for Mainz, Jonas Hofmann tilbage i Dortmund.

Derudover har en række breddespillere forladt klubben, bl.a. Sebastian Polter (angriber, QPR) og Stefanos Kapino (keeper, Olympiakos)

De to salg af Geis og Okazaki skæppede godt i kassen og i alt har Mainz indkasseret lidt over €27 millioner dette transfervindue. En anseelig sum for en klub som Mainz, der dog ikke har geninvesteret det fulde beløb, og som i stedet fokuserer på talentudviklingen og det lange sigte.

Det største indkøb hidtil lyder på €3,6 millioner for Basels Fabian Frei, der ligner Geis’ direkte afløser. Man har også været i den japanske J-League og hentet Yoshinori Muto, der dog gør sig på kanten snarere end som spids som Okazaki.

Til angrebet er det i stedet nyindkøbte Florian Niederlechner, der ligner førstevalget, men med en fortid i Heidenheim er det usikkert, om han kan gå direkte ind og forstærke holdet. Han får hjælp af førnævnte Muto og en række andre offensive kræfter, der dog er bedst i en ydre rolle, som eksempelvis Maximilian Beister, der kommer på en fri transfer fra HSV.

Styrket/svækket:

Svækket.

Denne sæson:

Det er svært at se bort fra afskeden med Okazaki, der på sine bedste dage kunne drive gæk med de fleste defensiver, og Geis, der er et af Tysklands største midtbanetalenter. Afløserne er enten relativt ukendte eller uvante med Bundesligafodbold, men det er før lykkedes for Mainz at gøre et ubeskrevet blad til en Bundesligaprofil.

Umiddelbart er det svært at se Mainz forbedre 11. pladsen fra sidste år, da flere andre hold har oprustet mere og ser stærkere ud, men til gengæld er presset efter Thomas Tuchel ved at være væk, og i år skal man ikke bruge kræfter på et europæisk eventyr.

Mainz har i flere år været et hold båret af kollektivet og kan Schmidt fortsætte i denne bane bør en respektabel midterplacering være inden for rækkevidde. Men ikke meget mere end dét.

Bud på placering: 

10-14

Bud på idealopstilling:

4-2-3-1: Karius – Brosinski, Bell, Bungert, Bengtsson – Frei, Baumgartlinger – Clemens/Beister, Malli, Samperio/Muto – Niederlechner/de Blasis

Hold øje med:

Fabian Frei.

Han var sommerens Königstransfer i Mainz og bringer erfaring fra både landshold og Champions League. Han skal udfylde store sko efter Geis, men den firedobbelte schweiziske mester er blevet bedre år for år og ligner en spiller, Mainz kan forme og gøre endnu bedre.

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!
HSV, Optakt, 2. Bundesliga 2021/22
Optakt til runde 28 i 2. Bundesliga: “En storkamp fra 80’erne”