Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Optakt - Hannover 96: Kan afløserne levere? - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 2. Bundesliga > Hannover 96 > Optakt – Hannover 96: Kan afløserne levere?

Optakt – Hannover 96: Kan afløserne levere?

Hannover, optakt, højdepunkter

Sidste sæson:

Nummer 9 i Bundesligaen.

Uden at det på nogen måder var berusende, så kom Hannover fornuftigt fra land og overvintrede på en plads midt i tabellen ikke langt fra de europæiske pladser.

Joselu havde en god halvsæson, og træner Tayfun Korkut havde for en rum tid lidt arbejdsro. Den ro forsvandt dog hurtigt efter pausen, akkurat som drømmen om Europa gjorde det.

Hannover og Korkut kunne ikke finde melodien hverken defensivt eller offensivt, og stille og roligt dumpede de ned i bunden af tabellen. I slutningen af april havde bestyrelsen så fået nok, og de valgte klogeligt at tage afsked med Korkut og i stedet hive Michael Frontzek ind som brandslukker. Da Frontzek kom til, havde klubben endnu ikke vundet i efteråret, men med en forrygende Lars Stindl og to sejre i de sidste to kampe lykkedes det lige præcis at sikre sig en ny sæson i ligaen.

Transfers:

Der har været godt gang i transferkarrusellen i Hannover henover sommeren. Klubben har måske lavet denne sæsons bedste handel ved at få hele € 8 millioner for Joselu. Penge de har investeret i flere nye spillere. Herunder angriberne Mevlüt Erdinc og Charlison Benschop, der skal forsøge at lukke hullet i front.

Til pladserne bagved er danske Uffe Bech kommet til fra FC Nordsjælland, ligesom U21-landsholdsspilleren Felix Klaus er skiftet fra Freiburg.

I samme klub har de lavet den største transfer ved at hente forvarsspiller Oliver Sorg for € 3,5 millioner, ligesom målmand Philipp Tschauner er ny mand I klubben.

Udover Joselu har Leonardo Bittencourt forladt klubben til fordel for 1. FC Köln, ligesom Jimmy Briand også er fortid i det nordtyske efter blot en enkelt sæson.

Et farvel er det også blevet til Didier Ya Konan og Jan Schlaudraff, ligesom kontrakten med Christian Pander ikke blev forlænget.

Største tab for Hannover 96 er dog salget af anfører Lars Stindl, der efter fem succesfulde år er skiftet til Gladbach.

Styrket/svækket:

Markant svækket

Denne sæson:

Hannovers fire topscorere fra sidste sæson er væk, så der er pres på nyindkøbet Mevlüt Erdinc allerede fra begyndelsen. I den første kamp mod Darmstadt gjorde han sig bedst bemærket ved at brænde et håbløst sparket straffe, og hvis præstationen i den kamp var et fyldestgørende billede på hans kvaliteter, er det svært at se, hvordan han skal forbedre et i forvejen svagt Hannover-hold.

Nedrykning kan derfor snildt igen blive et tema for klubben, fordi afløserne på nær Klaus og Sorg ganske enkelt ikke holder niveau med de spillere, der er blevet solgt.

Det kan godt være Frontzek fik meget af æren for, at det lykkedes at holde Hannover 96 oppe, men den ære bør gå til en og kun én person: Lars Stindl. Han gik forrest, da holdet havde allermest brug for det, og var det ikke for hans ti sæsonscoringer, spillede Hannover allerede i den næst bedste række. Edgar Prib er en hæderlig spiller, men det er svært at se, hvordan han skal kunne afløse Stindl.

Skal vi forsøge at se lidt mere optimistisk på Hannovers chancer for overlevelse, så må nøglen ligge i forsvaret, hvor firekæden med Sorg, Schulz, Marcelo og Albornoz trods alt har den klasse, der er krævet. Det samme kan i høj grad sides om landsholdsmålmand Ron-Robert Zieler, der på forunderligvis stadig er at finde i klubben.

Set med danske briller bliver det interessant at følge Uffe Bech og Leon Andreasen. Bech er indledningsvis sat tilbage med en skade, der gør, at han kommer til at indtage en plads på bænken i begyndelsen. Det samme gør Leon Andreasen formentlig, men med hans lederegenskaber skal der nok blive brug for ham i løbet af sæsonen.

Bud på placering:

14-17 

Bud på idealopstilling:

4-3-3
Zieler – Sorg, Schulz, Marcelo, Albornoz – Schmidebach, Sané, Prib – Karaman, Klaus, Erdinc

 

Hold øje med –

Salif Sané
Den knap to meter høje senegaleser har efterhånden været i klubben i to år, så det er ved at være tid til, at han tager mere ansvar på den centrale midtbane. Han er en dygtig boks-til-boks spiller, men taber stadig for ofte hovedet. På et Hannover hold der går en svær sæson i møde, skal han være bindeleddet mellem defensiven og offensiven.

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!